Ako najlepšie utierať prach?
Ako a čím utierate prach? Na sucho alebo na mokro?
Ja som bola dlhe roky naučená na sucho a pride mi to lepšie ako napríklad mužov spôsob - vo vedre voda s čistiacim prostriedkom a do toho močiť handru. Ostávajú potom “bavlnky” alebo proste take ako keby sa tam ten prach prilepil
Tak sa len tak zamýšľam čo používate vy
Vlhkymi DenkMit obruskami😊
Vraj romanticka zena,miesto utretia prachu,nakresli srdiecko.Pisali na internete... 😎
@niekto2hy aj romantický muž existuje 😁 mam takú opachu digestor nerezový a uz naozaj bolo treba z neho utriet prach, no ja som ho prehliadala tak moj manžel tam urobil srdiečko, ale napisal aj I LOVE PRACH 😁 ja som na koniec dopísala Y ,nech to vyznie lepšie 😄
@anonym_autor ked to robis na sucho tak aky to ma zmysel, ten prach sadne naspat ked sa dovyri alebo padne na zem a ako chodis sa rozvyri.
Urcite na mokro, prach sa nalepi a nevyri sa
@anonym_ff4ba6 mam handy ma ktore sa ked pretieram nasucho parapety vrch komod sa pekne nalepi. Handry potom vyprasim na dvor a vyperiem
Aj pri praseni vonku sa nejak velmi ten prach neodlepuje z tej handry
@anonym_autor mokra handra + vedro s vodou a trochou avivaze
Radím sa do skupiny Swiffer 👍 a vysávanie (ak je prach naozaj veľmi viditeľný , prejdem najprv vysávačom a potom ešte použijem Swiffer). Ja by som už bez tejto "zázračnej" prachovky nevedela žiť. Práca s ňou mi veľmi uľahčuje život🎉❤ S čistým svedomím ju radím k takým vychytávkam, ako je pre mňa umývačka alebo sušička. So Swifferom to ide extrémne rýchlo, úplne jednoducho a veľmi efektívne👍 Vlhkú handričku alebo vlhčené utierky použijem len na plochy, kde vidím nejaké fľaky.
@zuzidr Ak utieram prach pravidelne 1x do týždňa (čiže ho nie je veľa), tak mi jedna metlička vydrží aj 2-3 mesiace. Ja ju vždy oklepem na balkóne alebo na okne, čiže mi na nej neostávajú chuchvalce prachu. Ak aj vidno, že už nie je úplne čistá, stále prach berie. Mením/vyhadzujem ju vtedy, keď sa mi už zdá veľmi špinavá alebo sa na nej prestáva zachytávať prach.
@anonym_autor najskor povysavam a zvysok handra + sanytol
Neviem si predstavit cistit handru vo vedre s vodou. Ved ten prach potom plava na povrchu nemam sancu tu handru preprat tak aby sa na nu nezachytil. Vzdy sa na nu nalepi ako ju vyberam z vedra. Preto periem handru pod tecucou vodou. Ale ja pouzivam spongiu, ta nezanecha ziadne prilepene vlakna.
Utieranie prachu z duse neznasam. Clovek to utrie a o 2 dni je to tam znovu. Nedokazem to urobit tak ze len narychlo prebehnem prachovkou nasucho. Musi to byt utrete uplne docista, ale potom to hrozne dlho trva, takze som sa na to vybodla a cistim zriedka.
Ja len ako tvoj muz
Kybel handra voda.normalne to ide.nic sa mi nelepi na tu handru.ziadne vlhcene.ved to mozem rovno mokrou handrou umyt.vzdy som umyvala takto prach.ani nasucho neutieram.

@anonym_autor ked to robis na sucho tak aky to ma zmysel, ten prach sadne naspat ked sa dovyri alebo padne na zem a ako chodis sa rozvyri.
Urcite na mokro, prach sa nalepi a nevyri sa