icon

Ako odstrániť pleseň z nerezovej police?

5. nov 2024

Ahojte, nemáte skúsenosť ako odstránim pleseň z nerezoveho povrchu? Je to niečo ako súčasť chladničky, nedá sa to vymeniť alebo vyhodiť. Je to nejaká potravina, asi smotana alebo jogurt neviem. Spadlo to tam pred niekoľkými mesiacmi a je to už zeleno čierne a akoby priskvarene k tomu nerezu.
Naliala som na to sanytol, vodu, alkohol, že či to nezmäkne aspoň trochu ale nič, vôbec nič.
Obávam sa Sava, že to bude smrdieť a ani to nepovolí. Chystám sa to poriadne vysuchat ale by mi pomohlo, keby to aspoň trochu zmäklo.
Spoliehala som sa na sanytol, že nechám pôsobiť a trochu to pomôže ale toto už je taká pestovaná pleseň asi

majamat
5. nov 2024

fixinelu si neskusala? je dobra na usadeniny a na nerezove povrchy je o kusok lepsia, ako Savo, lebo to moze vytvarat biely povlak. samozrejme ani s fixinelou to netreba prehanat

tanyan
5. nov 2024

Nie je to už v kombinácii s hrdzou / oxidáciou základného materiálu? Možno sprej na čistenie rúry by to mohol uvoľniť... Ale naozaj tam vidím riziko, že pôvodný povrch už nezachrániš.

dioliana1
5. nov 2024

Ocot skúsiť

madeincssr
5. nov 2024

Cif si skusala? Alebo nieco take jemnucko abrazivne ako napr. Solvina na ruky? Ak by nic z toho nezabralo, tak lestiaca (jemne brusna) Tempo pasta na lestenie aut (vo vacsej tube, maju v kazdych autodoplnkoch) a potom to dobre poumyvat saponatom.

anketkarka
5. nov 2024

Ocot a na to sódu bikarbónnu by som skúsila.

autor
5. nov 2024

Ďakujem všetkým.
Skúsim tu fixinelu a mám taký welldone na rúru, tak skúsim aj to potom. Ten welldone by to mohol pustiť, mám s tým dobre skúsenosti, ale nenapadlo mi to.

autor
5. nov 2024

Je to na rôznych miestach, tak asi na každú škvrnu plesne skúsim niečo iné a uvidím čo zaberie. Skúsim aj ten cif

viestta
5. nov 2024

A je to naisto plesen? Nie je to zoxidovane, lebo je to suntovy nerez?