icon

Ako odstrániť škvrny od mrkvy z mixéra?

5. máj 2025

Ako prosím odstránim túto škvrnu od mrkvy? Sú na vnútornej strane mixéra, naparovača...skúšala som na slnko na 2h a nič...je to Avent kúpeny od ruky a chcela by som sa toho zbaviť....môžu tam byť nejaké baktérie, alebo niečo, nevhodné pre bábätko keď v tom budem robiť? Ďakujem za rady, v umývačke som to uz mala na 60st., stačí to? Prikladám foto ako to vyzerá.

Ako odstrániť škvrny od mrkvy z mixéra?
sisska96
5. máj 2025

Ale čo aké baktérie? Je to iba farbivo z mrkvy. Ak je správne umytý nič mu není, len nie je pekný

viestta
5. máj 2025

Vstrebal sa len karoten do plastu, nic take, co by kohoklvek ohrozovalo na zdravi.

saxana000
5. máj 2025

Je to len prirodne farbivo babetku sa nic nestane..
Skor by mu mohlo ublizit ked to budes nasilu cistit chemiou ktora sa moze tiez do toho plastu zažrat.
Pokojne ho pouzivaj umyvacka na 60 uplne staci...
Mne takto zasiel od cvikly a netrapi ma to vobec.. skor sa pozri na tu cast kam lejes vodu do tej dierky ak je z druhej ruky ta sa vie riadne zaniest ak nebol pravidelne cisteny.. zistis ci vidis vnutri strieborny povrch ako v rychlovarnej kanvici alebo zakamenovany zalepeny cierny bordel.

autor
5. máj 2025
@sisska96

Ale čo aké baktérie? Je to iba farbivo z mrkvy. Ak je správne umytý nič mu není, len nie je pekný

@sisska96 tiež myslím,že tomu nič není, len tá farba z mrkvy...dá sa to nejako vyčistiť?

autor
5. máj 2025
@saxana000

Je to len prirodne farbivo babetku sa nic nestane..
Skor by mu mohlo ublizit ked to budes nasilu cistit chemiou ktora sa moze tiez do toho plastu zažrat.
Pokojne ho pouzivaj umyvacka na 60 uplne staci...
Mne takto zasiel od cvikly a netrapi ma to vobec.. skor sa pozri na tu cast kam lejes vodu do tej dierky ak je z druhej ruky ta sa vie riadne zaniest ak nebol pravidelne cisteny.. zistis ci vidis vnutri strieborny povrch ako v rychlovarnej kanvici alebo zakamenovany zalepeny cierny bordel.

@saxana000 chcela som skúšať aj slniečko, ale tieto dni i nás bude nepekne tak nič z toho...ale kúpa skvelá zohľadnená v nízkej cene...okrem toho fľaku je super.

saxana000
5. máj 2025

Mozes skusit kyselinu citronovu alebo sodu bikarbonu ale velke zazraky necakaj.

viestta
5. máj 2025
@saxana000

Mozes skusit kyselinu citronovu alebo sodu bikarbonu ale velke zazraky necakaj.

@saxana000 karoten je rozpustny v tukoch, nepomoze ani soda bikarbona ani kyselina

saxana000
5. máj 2025
@viestta

@saxana000 karoten je rozpustny v tukoch, nepomoze ani soda bikarbona ani kyselina

@viestta tak pre dobry pocit niekedy staci 😉

pl2y
5. máj 2025

Ja mama tiež avent, trochu iný a takýto by bol po 2 razoch aj keby si nový kupovala (ja som mala nový)..jedine čo som si všimla že pomáhalo dávať tp stále do umývačky..rukou, keď som čistila, tak to nebolo take pekne ako v umývačke, tak možno casom ale podľa mna to nezmizne nikdy

cacianka
5. máj 2025

Karoten / farbivo nie je závada ani dizajnová vada
Vybieli iba savo, a potom dobre 2-3 x umyť a preliať vriacou vodou. A po prvej mrkve si tam znova ...

sisska96
5. máj 2025

Skús citrodeko a horúcu vodu. Ale bežne nádoby sú chytené. Mne tiež takto vyzerajú aj obedári a nič nepomôže

sisska96
5. máj 2025

Savo by som určite nepoužívala. Už radšej mať oranžovú nádobu

aliaray1
5. máj 2025

Vycistis to jednoducho olejom. Nalej tam obycajny olej a vyutieraj, troska pockaj a znova 😁