Ako odstrániť škvrny od vazelíny z oblečenia?
Ahojte, prosím vás mám novú práčku a muž zasral už dve po sebe pracovné bundy od vazeliny... Ani tak sa mi nejedná o to či zmiznú škvrny len to chcem proste oprať. Neposerie sa mi práčka?? Dám to oprať na 60 len aby mi nesmrdela a nezamastila sa práčka. Alebo ju najskôr namocim do vriacej vody s jarkou a tak na 60 stupňov oprať?? Ďakujem za rady. Prosím ozaj len také čo majú osobnú skúsenosť.
Zozen si praci prasok monteracek a mozes prat aj mastne veci. Alebo ak nemas, tak to oper s jednou najobycajnejsou a najlacnejsou tabletkou do umyvacky, ta dobre rozpusti aj mastnotu. Uplne najlepsie by bolo ak by mlady pan vzal technicky benzin a tie skvrna najprv vycistil nim a az potom posunul bundu do prania
Ďakujem vám poskusam no hlavne mi ide o tú práčku nech to nesmrdi a nepoškodí práčku nieže mi to zničí ostatné prádlo čo potom budem prať
ocot dávam do každého prania, cca 1-2 dcl, ak je tvrdá ´voda tak aj sódu na pranie, udržuje farby, dezinfikuje, ekologicky, odvetrá pachy, rozpustí špinu, čistí práčku, a naozaj ho necítiť po pláchaní,
@dididudu daj tam tabletku do umývačky riadu, ta odmasti, kľudne aj dve 👍

bundu namoč do horúcej vody, fľaky natri Jarou a pomágaj, v rukách preper tie mastné miesta, vymeň vodu, daj zase horúcu, jar, a nechaj odmočiť. aj pár hodín. keby ešte zostalo veša mastného, opakuj. potom vyžmýkaj a daj normálne oprať s gélom. bez jari, pena by ti vytekala horom dolom. ak máš obavy, že by pračka mala zostatok z vazelíny, pusti program na 60alebo 90°C a daj obyčajný ocot. práčku nezničí, iba rozpustí nečistoty a mastnotu. ved na koniec aj opláchne.