icon

Ako odstrániť vodný kameň z batérie umývadla?

9. mar 2025

Čím toto odstrániť? Je to na batérií v umývadle

Ako odstrániť vodný kameň z batérie umývadla?
michaela789
9. mar 2025

Kúp si pulirapid v DM, nastriekaj ho na papierové obrúsky alebo toaleťák a nalep to na tú batériu. Nechaj cca 10 minút. Malo by to zmiznúť. Ak nie úplne tak skús ešte raz.

autor
9. mar 2025

@michaela789 ďakujem, vyskúšam

aalt
9. mar 2025

Odkrutit a hodit do pohara s octom.

viestta
9. mar 2025

Odskrutkuj perlator, zober ho do obchodu, kde predavaju veci pre vodarov a kup novy. Stoji to okolo 1 € a aj ked ho budes v octe macat do aleluja uz nikdy nebude funkcny. Zvysok ocistis tak, ze nalejes na handru ocot a omotas okolo vypustu a zaistis igelitovym sackom. Podla toho ako sa bude kamen uvolnovat mozes octovu handru vymienat.

autor
9. mar 2025

@viestta ďakujem

sono2
9. mar 2025

Bože. To nemyslíš vážne, že máš takúto batériu. Mňa až natiahlo. To fakt nevieš čo použiť na vodný kameň?
Alebo rovno vymeniť perlator. Ale aj tak... strašne.

autor
9. mar 2025

@sono2 keď nevieš, nesud

sono2
9. mar 2025

V dm stojí prípravok 2eura.

tinus139
9. mar 2025

Ja som zaliala kyselinu citrónovú vodou , a dala som to do toho na asi hodinu a všetko sa stratilo , nemala som si síce až v takom stave ale len kúsok ale myslím si že to môže pomôcť vyskúšaj 🙂

stellarstar
9. mar 2025

Rovno vymeniť celé

pink_lady
9. mar 2025

toto je uz aj s plesnou 😨 hej daky poriadny pripravok na vodny kamen, a k tomu este savo proti plesniam

hlubik
9. mar 2025

rovno kup nove sitko

aalt
9. mar 2025

@viestta nevidim dovod, aby nebol po ponoreni v octe opat funkcny. Jedine mozno ze by bol z nejakeho nekvalitneho kovu a nejako prehrdzavel? ... ale bezne takto cistim a su ako nove. To vnutro uz byva plastove, to v pohode prezije. Niekedy byvali kovove a tie sa zvykli casom rozpadnut.
Az taky som nikdy nemal, ale mame tvrdu vodu a nam sa ako keby upchavaju a prskaju, mavam kamen v tom sitku. Ale ano, ak sa nechce s tym babrat, nech kupi kludne novy.

sylvester1
9. mar 2025

To dobre dlho nikdo necistil, ja som chlap a by som sa od hamby prepadol nat take cudo na baterii, odkrutit a do octu za 24h je ciste. Najlacnejsie, nevim vcul stoji otcot, v cz hu kupuje po 40centov

viestta
10. mar 2025

@aalt ja by som toto v octe nemacala, novy stoji par supov a ked sa dobre pozries, tak uz tam su aj zelene nanosy z mosadze z baterie aj cervene nanosy, to uz aj ten nerez je rozozraty

aandrea9
10. mar 2025

Odmontuj to, toto už nevycistíš. Je to normalne na zavit tam. V domácich potrebách kúpiš nový kus. Len si tento vezmi so sebou, sú tie srandy s vonkajším aj vnútorným závitom tak nech kúpiš správny.

staryjarec
11. mar 2025

Vymeňte to, ak máte perlátor v takomto stave, ničíte si aj samotnú batériu. A rady s octovou vodou hoďte za hlavu. Perlátor octom nesfunkčníte.

simca06022011
11. mar 2025

Ako sa tu pise, to aj ked das dole kamen, uz to nespojazdnis, treba to vymenit. A potom pravidelne cistit ale napr. na firme sa nam toto spravilo tize, uz sme tie sitka spat nedavali ani nebudeme,t my ze sa tam malo pusta voda v tolkych umyvadlach, neustale sa tam toto tvori. Inak sa to neda vysvetlit u nas :D