Ako odstrániť vodný kameň z batérie umývadla?
Čím toto odstrániť? Je to na batérií v umývadle

@michaela789 ďakujem, vyskúšam
Odkrutit a hodit do pohara s octom.
Odskrutkuj perlator, zober ho do obchodu, kde predavaju veci pre vodarov a kup novy. Stoji to okolo 1 € a aj ked ho budes v octe macat do aleluja uz nikdy nebude funkcny. Zvysok ocistis tak, ze nalejes na handru ocot a omotas okolo vypustu a zaistis igelitovym sackom. Podla toho ako sa bude kamen uvolnovat mozes octovu handru vymienat.
@viestta ďakujem
Bože. To nemyslíš vážne, že máš takúto batériu. Mňa až natiahlo. To fakt nevieš čo použiť na vodný kameň?
Alebo rovno vymeniť perlator. Ale aj tak... strašne.
@sono2 keď nevieš, nesud
V dm stojí prípravok 2eura.
Ja som zaliala kyselinu citrónovú vodou , a dala som to do toho na asi hodinu a všetko sa stratilo , nemala som si síce až v takom stave ale len kúsok ale myslím si že to môže pomôcť vyskúšaj 🙂
Rovno vymeniť celé
toto je uz aj s plesnou 😨 hej daky poriadny pripravok na vodny kamen, a k tomu este savo proti plesniam
rovno kup nove sitko
@viestta nevidim dovod, aby nebol po ponoreni v octe opat funkcny. Jedine mozno ze by bol z nejakeho nekvalitneho kovu a nejako prehrdzavel? ... ale bezne takto cistim a su ako nove. To vnutro uz byva plastove, to v pohode prezije. Niekedy byvali kovove a tie sa zvykli casom rozpadnut.
Az taky som nikdy nemal, ale mame tvrdu vodu a nam sa ako keby upchavaju a prskaju, mavam kamen v tom sitku. Ale ano, ak sa nechce s tym babrat, nech kupi kludne novy.
To dobre dlho nikdo necistil, ja som chlap a by som sa od hamby prepadol nat take cudo na baterii, odkrutit a do octu za 24h je ciste. Najlacnejsie, nevim vcul stoji otcot, v cz hu kupuje po 40centov
Odmontuj to, toto už nevycistíš. Je to normalne na zavit tam. V domácich potrebách kúpiš nový kus. Len si tento vezmi so sebou, sú tie srandy s vonkajším aj vnútorným závitom tak nech kúpiš správny.
Vymeňte to, ak máte perlátor v takomto stave, ničíte si aj samotnú batériu. A rady s octovou vodou hoďte za hlavu. Perlátor octom nesfunkčníte.
Ako sa tu pise, to aj ked das dole kamen, uz to nespojazdnis, treba to vymenit. A potom pravidelne cistit ale napr. na firme sa nam toto spravilo tize, uz sme tie sitka spat nedavali ani nebudeme,t my ze sa tam malo pusta voda v tolkych umyvadlach, neustale sa tam toto tvori. Inak sa to neda vysvetlit u nas :D

Kúp si pulirapid v DM, nastriekaj ho na papierové obrúsky alebo toaleťák a nalep to na tú batériu. Nechaj cca 10 minút. Malo by to zmiznúť. Ak nie úplne tak skús ešte raz.