icon

Ako odstrániť zápach cigaretového dymu z bytu?

hugger
14. apr 2024

Ako vyvoňat cely byt?

Je cerstvo vymalovany ale linka, vstavane skrine a csst zariadenia zostali. Ako dostat jemnu fajciarsku aromu zo vsetkeho? Nie je to cele zle ale aj tak by som to chcel zmenit

Poradte co kupiť a kde? Skor prirodne riesenia, minimum chemie

S akymi vonami mate dobre skusenisti?

sevrin
14. apr 2024

Skús celý byt vydymiť šalviou.

dadis
14. apr 2024

@hugger Fuu no neviem ti poradit..my sme z bytu vypratavali vsetko - linolea, okna, dvere, steny sme skrabali malovky a nanovo stierka, malovka a radiatori sme smirglovali - natierali. Do bytu som sa stahovala po 4,5r a som v izbe, kde ten faciar zil a fajcil (vnuk byvalej majitelky) - ked sa radiator rozhoruci, tak ten dym citim i tak :/

daniela2202
14. apr 2024

@hugger ja by som ho celý vystriekala octom, a potom nejaké bylinky, vonné oleje - eucalyptus

vyrovnanaosoba
14. apr 2024

Poumývať všetko octom s avivažou. Možno blbosť, ale mne to pomohlo. Potom klasicky s prípravkom na to určeným.

janewithane
14. apr 2024

Sla by som hlavne cestou neutralizacie - z jemnejsich ocot, soda, kava alebo si proste zavolat niekoho s ozonom. Az nasledne riesit nejaku vonu - esencialne oleje z difuzera, kvapnut do misky so sodou a nechat v skrini.. dufala by som hlavne, se ten ozon pomoze a nebudu potrebne maskovacie strategie.

marcellka32
14. apr 2024

Žiaľ aj skrine napachli...my sme vyhodili všetko

hugger
autor
14. apr 2024

@dadis on ten zapach je velmi jemny ocot urcite riesit nebudem.

Skor hladam tipy na oleje, sviecky, difuzery alebo cokolvek

kulumulu123
14. apr 2024

@hugger ocot rychlo vyvezras vyumyvas v octovej vode, pootavarsa okna na 1/2 dna a je to fuc... Ocot inak neutralizuje aj pachy v chladnicke staci dat do pohara trocha octu ked mas nieco "vonave" v chladnicke... Tiez dezinfikuje a zabija bakterie... Skus do octovej vody namocit smradlavu vlhku handru na noc rano iba preplachni v cistej vode a po smrade neostane ani stopa....

kulumulu123
14. apr 2024

Ja davam aj kuchynsku spongiu na riad cez noc odmocit do octovej vody vzdy cez noc... Ani nechcem vediet co v takej spongii zije 🤮🤮🤮

zuzana_ci
14. apr 2024

S octom opartne, kov z neho koroduje. Pachov sa da dobre zbavit ozonizerom. Dvakrat po sebe pustit v každej izbe a všetko sa zneutralizuje na 200%. Daju sa aj pozicat, aj kupit za cca 100 EUR. Je to aj dezinfekcia.

solange7
14. apr 2024

@hugger zakrývať cigaretovy pach vôňou spôsobí skôr to, že ti bude byt zapáchať navoňaným fajčiarom. Radšej by som to nejak neutralizovala. Ale keď sú to skrine a zariadenie, tak to zmizne asi až keď všetko povymienaš.

levandul_ka
14. apr 2024

Bath and body works

mira0611
14. apr 2024

@hugger ahoj, skus si od niekoho alebo z pozicovne vypozicat, resp.kupit ozonovy generator, 2x-3x to tam vyozonujes a bude dobre.
Po prvom vyozonovani, budes citit, ze je to super a ta farciarska vona je prec, ale ak vela fajcil, tak sa ti to po par dnoch moze vratit, preto pisem 2-3x a budes mat pokoj. Pozri sa aj na bazosi aj tam maju take masinky.

mandzula
14. apr 2024

@kulumulu123 tak ju vyvar a mas pokoj. A bez octoveho pachu.

cacianka
14. apr 2024

@kulumulu123 ocot je top, zriedeny v teplej vode, všetko vyumyvat, nechať otvorené a vetrať .
O pár hodín nič necítiť. Ja s octom aj periem, cca 1 dcl na cyklus, vôbec necítiť.
@hugger potom po uschnutí môžeš ešte raz pretrieť prípravkom na nábytok ( sidol, diava , pronto a i.)
Až tak používať vône.
Ja som tak vygruntovala miestnosť v práci, a teraz len bežné vetram a občas zapnem voňavý osviežovač , sviečku zapalim, a mám aj také nádobky s gélom tie otvorím a nechám pôsobiť ( citrusové, eukalyptove, mätove vône ) striedam podľa nálady

katie253
14. apr 2024

Toto je veľmi dobré... odporúčam...kúpiš v drogérii

https://sanilab.sk/produkt/cleamen-101-201-osvi...

pinkgirl
14. apr 2024

Všetky tie oleje, difuzery a sviečky len prekrývajú zápach. Takto sa ho nezbavis. Nábytok poumyvaj s octovou vodou ako radia.