icon

Ako odstrániť zápach mačacieho moču zo stien?

sarakkk
29. mar 2025

Ahojte ako sa zbaviť macacieho moču a ako ho odnaucit curat na stenu? Už neviem čo mám robiť ostávajú fľaky a všade je zápach...

erina102
29. mar 2025

@sarakkk nám pomohlo až keď sme kocúrika vykastrovali.Dovtedy to bola pohroma cikal nám stále na posteľ tak som len čistila prala a dookola.Po kastrácií všetko prestalo 🙂

0silvia0
29. mar 2025

@sarakkk znackuje, treba kocura kastrovat.

maddie1711
29. mar 2025

V prvom rade Kastrovat. pravidelne čistiť záchod a odporúča sa mat min 2zachody na jednu mačku. Ja keď svojmu večer nevyčistim ráno si nájdem ocurany koberček v spálni. Existujú spreje, skúsenosť nemám. Smrad odstránis jedine savom.

colsami
29. mar 2025

Je vykastrovany? Ak ma 5 a viac mesiacov, kastracia je na mieste, ked toto nechcete zazivat cely zivot.

korra
30. mar 2025

mam tiez kocura, tiez znackuje ..kastrovany v 5.mesiacoch, bohuzial, monokryptorchid, druhe "vajco" sa nenaslo, ale mizno nejake tkanivo tam je, komtrolovli sme u viacerych veterinarov. Vonku znackuje (tam mi ti neprekaza), vnutri sa mu tiez podari. Zdravotne vsetko ok. Je to skor behavioralny problem u nas, hlavne pri zmenach/ruchoch a ked sa narusi jeho rutina. Momentalne ma 4 roky...nezbavime sa hi jasne ze nie, len som zmierena s octom, sanytolom a vsetkymi cistiacimi ekrazitmi a neustalou kontrolou 🙆

colsami
30. mar 2025

@korra viaceri veterinari mali otvorenu brusnu dutinu a nenasli druhy semennik? Ked hovoris ze ste "kontrolovali u viacerych vet" (co sa mi nezda ze by naozaj jeden poriadny vet v bruchu nenasiel druhy semennik).
On byva velmi malinky a velakrat sa naozaj tazko hlada, ale raz ked je to brucho otvorene a ide sa spravnym sposobom, kazdy dobry operater ho musi najst. Pretoze vy tym padom nemate vykastrovaneho kocura. Ten jeden semennik vnutri je a ano, tym padom uplne normalne funguje.

korra
30. mar 2025

@colsami "otvoreny" bol 2x, a dalsi skusali sonom, ze ci naaaahodou, no bohuzial. Dalsi krat sa mi ho uz koli tomu operativne velmi riesit nechce...a to bol este v atletickej kondicii, teraz je uz v mierne blahobytnej.

bielasovicka
30. mar 2025

Tak je to kocúr, značkuje. Treba vykastrovat