Ako odstrániť zápach v sprche pri sprchovaní?
Mám nový byt a v sprche keď sa začnem sprchovať, začne taký zápach akoby z odtoku...pritom keď netečie voda,tak smrad nie je. Neviete prečo a čo s tým?
Vycistit odtok, uz som to aj ja musela robit.
@babushkaem
@nynia no už som ho aj čistila... Keď dám dole ten poklop či skôr to nazvať, tak tam vida stojí, ale odteká dobre. Stala tam aj po vyčistení, lebo je tam akoby taký kelimok...
To je z kanálu, odtoku pri nízkom tlaku vzduchu
@eliska13 takže sa toho nedá zbaviť?
A tu vodu si stadial nahodou nevyutierala?
Ta voda tam prave musi byt.
@nelca84 no vyliala som ju keď som to čistila, ale iba sa tam stále sama naleje pri sprchovaní...lebo vždy keď to cistim, tak tam je
Lenze ona tam musi byt, ma to svoju funkciu. Prave preto ti smrad ide hore, lebo vylievas tu vodu.
Lebo ja mam taku rakvicku v ktorej su take guľôčky a to vzdy treba umývať..
@babushkaem ja mám tam kelimok akoby...prázdny a tam sa drží vida...
Ja tu vodu vždy vylejem a poriadne v umývam čistým octom namiesto vody tam dolejeme ocot otvorím okno v kúpeľni. Ono smrdia baktérie ktoré ocot zničí a potom je to lepšie.. Ale keď je nízky tlak tak ti to bude vždy pichnúť z kanalizácie. Ak máš okno jedine nechať otvorené a ozaj často to čistiť aj každý týždeň nie je to zasa nejaká mega praca na x hodín...
My sme vlani vymienali sprchovy kut a majster nam hovoril taku prihodu, ze ho volala nejaka pani, co jej par mesiacov dozadu robil kupelnu, ze jej zo sprchy ide smrad. Tak ze sa siel pozriet v com je problem a ze ked odklopil tu krytku, ze ho skoro piclo. Odtok vytrety do sucha 🙈 Pani presne robila to co ty. Vylievala vodu z odtoku. Vtedy nam vysvetloval, ze ta voda je tam potrebna a nikdy to nemame robit. Nam nikdy nesiel odtial smrad, ale ja nie som taka radioaktivna, ze by som stadial vodu vylievala 🙈 Aj ked cistim odtok, vzdy tam tu vodu dolejem.
Skús prečistiť Sifom...
Ta voda v odtoku musi stat, to je sifon, to je to, co brani zapachu prechadzat z kanalizacie do kupelne. Len mi nedava zmysel, preco zacnes citit smrad ked pustats vodu…
@vanilkovazmrzka no veď práve že mne necítiť smrad v sprche. Sprcha je takto v poriadku, len keď sa začnem sprchovať, začne to smrdieť a po chvíli kým sa dosprchujrm je to zas bez zapachu
@nikaeli čistila som
@nelca84 no ja ten kelimok umyjem a keď idem o týždeň cistit, tak voda je v ňom,čiže tá voda sa ta pri sprchovaní sama naleje.
@kulumulu123 skúsim tam vliať ocot alebo sanytol. Len mne to pachne iba vtedy keď pustím vodu...ináč vôbec.
Ved ano, ale aj ked to umyvas, tu vodu tam treba vzdy doliat. Nesmie to byt prazdne.
V práci nám napr pachne záchod keď je vlhko. Mne nič nikdy. Iba keď sa začnem sprchovať
@babushkaem @autorka ja tú rakvicku vyberiem, otvorím a vyčistim všetko octom. Ono sa vnútri zachytávajú vlasy, plus pena zo šampona a sprchového gélu z toho urobí riadny maglajz. Čistim takto komplet 1x za mesiac.
Tak si musis kupit poriadne aromaticky sprchovy gel :D
A este ma napadlo, ako vyzera sprchova hlavica? Novy byt znamena novostavba novo zariadena? Alebo byt je starsi len si sa donho teraz nastahovala?
@vanilkovazmrzka starší...myslíš že by to mohlo ísť x toho? Asi lepšie povoniam večer.
..
Netusim, len hadam. Ked to citis pocas sprchovania, mohla by byt zanesena ta hlavica, ale neviem ci sa to realne moze stat, ci sa tam ma co usadit, ked sa pravidelne pouziva. Jedine ze by ten byt bol pred vasim stahovanim dlhsie neuzivany…
@vanilkovazmrzka žili tu, ale aj dom chcela vymeniť hlavicu, tiež na to už nepadlo, ale neviem či to sú univerzálne rozmery alebo ako...musím to pozriet

Aky mas odtok?