Ako odstrániť zápach z detských zateplených gumákov?
Prosim, ako cistite deckam gumaky zateplene vlnou? Namokli a strasne smrdia.
Nasyp sódu bikarbonu,nechaj posobit cez noc a vysyp do koša
Malo by to pomôcť
@akika722 vdaka, vyskusam dnes
@olivierko229 neviem, ci sa mozu prat, mame enfanty, ta vypln sa neda vybrat🫣
@majlo1234 my mame bundgaard, ani tam sa neda vybrat 😄 ale inak to neslo. Omyla som ich rucne od blata, dala do sietky na prabie a do pracky. A potom ten susic. Vcera sa starsi okupal so zateplenymi snehulami v swejly po kolena, susim ich uz druhy den, ale ked nepomoze, idu tiez do pracky.
Ja by som ich oprala. Aspon rucne vydrhla praskom a kefou a vyplachla.
Vyrobca podla mna rata s tym, ze sa do nich moze nabrat voda i pri hre.
Mame elekticky susic, taky jemny, co sa vklada do topanok. Najvyssiu teplotu ma asi 30 stupnov. Takze to chvilku trva. Povodne som kupila, keby sa detom nabrala voda v kaluziach do ciziem, alebo topanok, aby sa cez noc vysusili.
Pachy mozes priebezne po oprani udrziavat pod kontrolou aj tym, ze do platenneho vrecka das sodu a budes vkladat na noc do cizmiciek.
Alebo pravidelne nastriekas sprejom so striebrom. Alebo cierne uhlie podrvene, tiez vo vrecku, aby sa nesypalo.
Super, dakujem za vswtky rady
No soda na noc nezabrala, tak som ich vyprala, ale nemam ten susic, vyskusam to s fenom😆
@majlo1234 a malo to efekt? Ono ten susic ide mne napriklad v tych gumakoch nonstop odkedy som napisala, vyschli 🙂
Malo to trochu lepsi efekt, aj som ich do susicky hodina na jemny program ale furt su vlhke. V era som napchala do nich servitky(noviny nemam😆) a uvidime
A fen som odpalila susenim jednej topanky😆
@majlo1234 😄 no nazdar..asi do buducna kupit susic..stoji 10-15€ a usetri topanky...ja som predtym davala susit k piecke, ale tam je prilis teplo, nicilo to topanky. Odkedy mame susic, casto ho pouzivam, aj ked preperiem lyziarske rukavice, tak ich takto dosusujem, fakt skvela vec
@olivierko229 idem to hned kupit niekde😆 my sme ajo deti mali doma klasicke radiatory, teraz mame podlahovku a nemam kde susist😆

@majlo1234 oprat s praskom na rucnom prani a vysusit susicom. My mame take co sa vkladaju do topanok/rukavic. Inak to predtym nikdy nevyschlo.