icon

Ako odstrániť žlté škvrny z bielych tričiek?

monciika
13. jún 2025

Ahojte, dnes som použila ocot s vodou zmiešanou na také tričká a nepomohlo to 🫤 asi to mám od spreju + pot.. pomôžte mi už niekto s niečím overeným, čo ste na to použili. Ďakujem krásne.

misa1308
13. jún 2025

@monciika perkarbonát , zaliať horúcou vodou a nechať cez noc odstáť, následne vyprať

viestta
13. jún 2025

verene mam tabletky do umyvacky. Ja prihodim jednu najobycajnejsiu tabletku do bbna k pradlu, ridam normalne praci prostriedok a operiem na najdlhsi program aky pracka ma a najvyssiu teplotu aku pradlo znesie.
Niekto rozpusta tabletku v lavori a necha v tom pradlo odmocit cez noc

monciika
autor
13. jún 2025
@misa1308

@monciika perkarbonát , zaliať horúcou vodou a nechať cez noc odstáť, následne vyprať

@misa1308 perkabonat doma veru nemám. Musím kúpiť

monciika
autor
13. jún 2025
@viestta

verene mam tabletky do umyvacky. Ja prihodim jednu najobycajnejsiu tabletku do bbna k pradlu, ridam normalne praci prostriedok a operiem na najdlhsi program aky pracka ma a najvyssiu teplotu aku pradlo znesie.
Niekto rozpusta tabletku v lavori a necha v tom pradlo odmocit cez noc

@viestta a máte odskúšané aj na takéto fľaky? Zíde to?

viestta
13. jún 2025
@monciika

@viestta a máte odskúšané aj na takéto fľaky? Zíde to?

@monciika 99% flakov rozneho povodu takto zide, nielen zapotene pod pazuchami

monciika
autor
13. jún 2025
@viestta

@monciika 99% flakov rozneho povodu takto zide, nielen zapotene pod pazuchami

@viestta no čo mám tabletku do myčky, tak je somat all in 1 extra .. to nebude už príliš na tričká?

luccija
13. jún 2025
@monciika

@viestta no čo mám tabletku do myčky, tak je somat all in 1 extra .. to nebude už príliš na tričká?

@monciika ja používam zlcové mydlo a vanish a všetko vždy ide dole

viestta
13. jún 2025
@monciika

@monciika najobycajnejsia tabletka z Lidla, z DM alebo z Kauflandu. Tie mam vyskusane a aj som ti napisala, ze najobycajnejsiu tabletku, nic extra special

denkabemommy
13. jún 2025

Toto z dmky

balerina2025
Autor odpoveď zmazal
simona92101
13. jún 2025

@monciika OXI power z DMky,namocit,preprat v rukach a vyvesit von na slnko.slnko vytiahne flaky👌

strongi
13. jún 2025

Ja používam domestos ultra white. Namočím vo vedre, prepláchnem a dám prať. Ak mám fľak od jedla, trocha na neho nalejem, prepláchnem a hodím do práčky. Ale iba na čisto biele veci. Ešte sa mi nestalo, aby po tomto ostal fľak.

lenuska9999
13. jún 2025

@monciika ja používam na všetky fľaky žlčové mydlo. Stojí asi euro v dm a osvedčilo sa mi lepšie ako väčšina drahých odflakovacov. Stále pred pranim dám fľak pod vodu, zaperiem to v rukách so žlčovým mydlom, nechám pár minút účinkovať a potom dám normálne prať. Pustilo to stále najrôznejšie fľaky a to ich mám pri dvoch deťoch naozaj rôznorodé.

alickapusinka
13. jún 2025

Ja použivam brezovy šampon hustý klasický. Najprv navllhčím fľaky operiem na rukach poškodene mieste a potom dám klasický vyprať.Je to dobre aj na mastne goliere na košeli a rôzne zažltnute veci.

luxus10
14. jún 2025

zlte miesta navlhcit a posypat citrodekom-kys. citronovou, postat 24 hod, nasledne bezne preprat aj s tym citrodekom na flakoch, zarucene flaky zmiznu..

miskahlvc
14. jún 2025
@denkabemommy

Toto z dmky

@denkabemommy presne toto pomohlo aj mne, pripadne vanish prasok pouzivam na biele, ale namacam to na niekolko hodin, farebne max na hodinu (len si treba overit), ci nezide farba. a som spoko🙂

denkabemommy
14. jún 2025
@miskahlvc

@denkabemommy presne toto pomohlo aj mne, pripadne vanish prasok pouzivam na biele, ale namacam to na niekolko hodin, farebne max na hodinu (len si treba overit), ci nezide farba. a som spoko🙂

@miskahlvc ja si z toho urobím takú “pastu” horúca voda +prášok a natriem to na škvrny. Ale áno, raz som tak vybielila farbu na tričku mužovi, keď som to tam nechala dlhšie (cca 12h) 🤣.