icon

Ako riešiť hnedé fľaky na šatstve?

damira90
13. júl 2024

Prosim vás pozorujem ze ked vyperiem čierne aj ked nemam dlho v bubone pracky oblečenie mam taketo skrvrny su hnedé akoby od zeleza alebo vytiahnuta farba... len na ciernom sa mi to robí :( tricka leginy gate. Nestalo sa vám to nikdy cím to moze byt vsetko mam uz pomaly zničene :( su to len kusky taketo

monalisa1111
13. júl 2024

@damira90 je to od bielidla

damira90
autor
13. júl 2024

Niekde som citala ze aj nejaky OLEJ sa uvolnoval v pracke bubone.. lebo to len posledny cas mi robi cca mesiac a len cierne .akoby to nejake zelezo pustalo. Ale moze byt ze ariel mam takyto a veru po Sk tam neni nic :( moxe to byt v prasku? 😪

liz_lemon
13. júl 2024

aj u nas sa vyskytuju taketo zahadne flaky, ale len na muzovych ciernych veciach, nikdy som nedosla na to, z coho to moze byt, lebo ziadne bielidlo nemame

damira90
autor
13. júl 2024

@liz_lemon ved to ze aj ja iba na ciernych veciach a to moze byt spandex bavlna polyester LEN CIERNE.
Prosim a pouzivate prasok alebo na ciernr aj nieco ? Ja zvazujem kupit na cierne pradlo ked to nepomoze obesim sa.

damira90
autor
13. júl 2024

Rozmyslam ci to nemoze byt prackou dake šroby co tam su...ci nepustaju :(

veselo_neveselo
13. júl 2024

Ja myslim, ze je to skor zle nafarbena latka, a po sprani sa to proste objavi.

viestta
13. júl 2024

@damira90 ked davas prasok na kratky program, este taky co obsahuje bielidlo tak sa ti nerozpusti pocas prania a narobi take flaky, Pouzivaj gely na tmave oblecenie ak chces pouzivat kratke programy

damira90
autor
13. júl 2024

@veselo_neveselo neni to zly napad ani toto. No bohuzial musim kupit gel zoberiem ariel na tmave co uz.. ...8 veci mam uz takychto ciernych. Tak som smutna jak pes. Program davam 1 hodina ale dnes mi to aj 2 hodinovom spravilo.
@viestta ten ariel fast dissolving pouzivam co som fotila :/ asi to je zle

bela30
13. júl 2024

@damira90 To sa robi z nejakej agresivnej chemie. Mne sa take urobili na obleceni, ked som dezinfikovala kupelnu Savom alebo podobnym niecim a nechtiacc som sa obtrela oblecenim, uz to nezislo, je to akoby vypalene/vyzrate v tom oblecenim.

robodracica
13. júl 2024

a nerobi ti to odkedy pouzivas ten prasok?

damira90
autor
13. júl 2024

@robodracica no aj nad tym rozmyslam. :/ budem to pouzivat na blede A mozno to bude aj v tom prasku.

damira90
autor
13. júl 2024

@bela30 moze byt aj to sanytol alebo ajax som mala. Alebo sprchovy gel obtrety. :/

viestta
13. júl 2024

@damira90 pozerala som zlozenie, obsahuje bielidla na baze kyslika, takze si nasla vinnika. Bielidlo a kratky program

robodracica
13. júl 2024

aj ja som pozerala na nete. je to univerzalny prasok, a ten ozaj obsahuje bielidla. Na čierne absolutne nevhodný. Ja osobne by som ho nepouzivala ani na farebne....

damira90
autor
13. júl 2024

@viestta BOZE VY STE POKLAD. Robi to odkedy som ho kupila cca. Tak asi bude to :( . Dakujem Vam 🩶🩶🩶🩶🩶🩶 fakt vdaka moc

liz_lemon
13. júl 2024

@damira90
@viestta
ja ale pouzivam perwoll na cierne a ziadny kratky program

dceramamababka
14. júl 2024

@damira90 používaš prací prostriedok na čiernu bielizeň? Iba to može byť problém.

damira90
autor
14. júl 2024

@dceramamababka
@damira90 pozrite je to asi v tom. Jeden je ariel co som uzivala a pohode a druhy je ariel MOUNTAIN - su tam cinidla bielidla ci co. Ach v tom to bude. Prasok zly.

Bola som v Dm.

damira90
autor
14. júl 2024

@robodracica mate svatu pravdu. Obe🤎
@viestta veru je to vtom pridala som fotky z dmky . 🤎

ekira1
17. júl 2024

@damira90 čierne sa neperie v prášku. Tie fľaky sú vyblednute od prášku. Priamo gel na čierne netreba, postačí I na farebné, ale žiaden prášok. Prášok je vhodný len na biele a stalo farebné, I keď píšu univerzálny, kým sa rozpustí môže urobiť fľaky na tmavom prádle. A keď už prášok, na farebné ho nedávať do bubna, ale do nádržky.