icon

Ako sa zbaviť červených mravcov v byte?

mijaska
28. nov 2023

Ahojte prosím má niekto skúsenosť ako sa ich zbaviť v byte??

katka164
28. nov 2023

@mijaska nasadiť raid domčeky

katka164
28. nov 2023

@mijaska tieto

mijaska
autor
28. nov 2023

@katka164 ďakujem dali sme ich na skúšku no deratizér tvrdí že tieto na ne nezaberu

nikha2809
28. nov 2023

Borax jediný zabral, len už si nepamätám ako presne sme to robili, ani kde ho muž zháňal.Inak tieto mravce sú strašne nezmary

moonlight1210
28. nov 2023

Ak nemas doma deti, alebo domacich maznacikov, co volne behaju a mozu to zjest, skus nasypat krizom cez cesticky kriedu na mravce (najlepsie hned k miestam, kadial vliezaju dnu - napr. pred balkonove dvere, atd.).
U nas vzdy zabrala. A ked si to nanosili aj do mraveniska, tak sa odstahovalo aj to, lebo cast mravcov uhynula a oni pochopili, ze je tu zle prostredie pre nich. Tak sli prec.

Potom to staci vyumyvat vodou a vydezinfikovat, aby si odstranila jed (ja osobne som vzdy nasledne vyhodila aj rukavice, aj handru, aj misku s vodou od toho. Mozno prehnane, neviem.).

moonlight1210
28. nov 2023

A toto si ocividne ludia z panelakov chvalia:

https://bugy.sk/protect-nastr-na-mravce-faraony...

mijaska
autor
28. nov 2023

@moonlight1210 ďakujem

tana85
29. nov 2023

u nas sme s nimi mali strasny problem - bytovy dom, oni liezli k nam od dvoch susedov cez stenu (nechapem). 2x prisli deratizery a dali svoje otravy lebo to co kupis niekde v drogerii je uplne nanic. az potom sme sa toho zbavili, ale oni nasli hniezdo u poloslepej susedy, znicili ho a potom sa to aj u nas podarilo. ale tieto domceky a podobne veci su uplne hluposti a ak to mate v byte, tak treba riesit cely dom

mijaska
autor
29. nov 2023

@tana85 problém je že správca to nechce riešiť lebo nikto iný to vraj nemá len my na 12 poschodí! Nechce sa mi veriť. A že ľudia má ju psy vtáky deti a nedajú si to urobiť. :(

tana85
29. nov 2023

@mijaska u nas to mal my a vraj este jeden byt, nejak extra nezistovali dalej, proste zavolali deratizera a ten pochodil byty. u nas ich je ale v celom dome 16

mijaska
autor
30. nov 2023

@tana85 tak u nás neochota správcu je to asi 100 bytov