icon

Ako sa zbaviť plesne v byte efektívne?

2. máj 2025

Ahojte.. bývame v mestskom byte, po stenách v detskej máme neustále pleseň pravidelne to vystriekam vymalujeme a po čase je tam pleseň znova.. nahlásila som to na mesto odpoveď bola že mám viac vetrať..
Viete mi s tým nejak pomôcť, poradiť ako sa toho zbaviť ??

Ako sa zbaviť plesne v byte efektívne?
viestta
2. máj 2025

Kedze je to meststky byt vela s tym nenarobis, lebo tu treba riesit poruchu stavby.
Neviem cim striekas, ale treba striekat fungicidom, nie Savom, Savo situaciu len zhorsuje.

kp7333
2. máj 2025

na ktoru svetovu stranu je izba? treba odtiahnut postel aspon 20cm od steny, do rohu dat odvlhcovat. vetrat, v zime poriadne kurit.

oli18
2. máj 2025
@kp7333

na ktoru svetovu stranu je izba? treba odtiahnut postel aspon 20cm od steny, do rohu dat odvlhcovat. vetrat, v zime poriadne kurit.

@kp7333 presne tak, treba kurit
Ludia setria na kureni a plesneju im steny. Mame v rodine ten isty pripad. Nechcem tym povedat, ze to je autorkin pripad.

hradnapani
2. máj 2025

vetranie aj kurenie maju zmysel, ale ich nedostatok nie je vzdy zdrojom plesni. Ak to sposobuje napr. zle zateplenie bytovky, tak je to vecny kolobeh s malou sancou, ze sa toho zbavite navzdy. Na ktoru stranu je ta stena orientovana? Je to zateplene? maju s tym problemy aj na inych poschodiach? co je za stenou - susedny byt ci vonkajsia stena? malo si napisala.

ikonica
2. máj 2025
@oli18

Ludia setria na kureni a plesneju im steny. Mame v rodine ten isty pripad. Nechcem tym povedat, ze to je autorkin pripad.

@oli18 nam plesniveje stena hore pri strope ako je okno.. vetram. Kurit moc nemusim lebo aj bez toho mame 24 stupnov a viac tam mat urcite nechcem (byvame na najvyssom poschodi)... Problem je podla nas v zle zaizolovanej streche...neurobim s tym nic kedze rekonstrukcia strechy bola, ale asi nekvalitna... Bytovka je aj zateplena.. Davala som savo... Potom som dala trojombinaciu nejaky fungistop, potom savo (nech zmizli flaky) a este aj sanytolom som to postriekala... Klop klop zatial je to ok... Na druhej stene som pouzila savo, po nejakej dobe funostop a je tam stale... Cize tam tiez zopakujem tu trojkombi a uvidime dalsiu zimu... Inac je na tych miestach aj speci stierka s protiplesnovou prisadou a aj farba s takou prisadou a napriek tomu to tam 'vykvitlo'... Taky bezny odvlhcovac ako je ceresit je na prd...

autor
2. máj 2025
@hradnapani

vetranie aj kurenie maju zmysel, ale ich nedostatok nie je vzdy zdrojom plesni. Ak to sposobuje napr. zle zateplenie bytovky, tak je to vecny kolobeh s malou sancou, ze sa toho zbavite navzdy. Na ktoru stranu je ta stena orientovana? Je to zateplene? maju s tym problemy aj na inych poschodiach? co je za stenou - susedny byt ci vonkajsia stena? malo si napisala.

@hradnapani je to byt na najvyššom poschodí,nezateplena bytovka.. za stenou je susedný byt.. vetram a kurim nonstop dookola keďže to má byť detská izba pre dve malé deti

autor
2. máj 2025
@oli18

@oli18 kurim a vetram stále dookola keďže to má byť izba pre dve malé detičky, no v takejto plesní ich nechcem nechať tak sa tlačíme všetci v jednej izbe

autor
2. máj 2025
@kp7333

@kp7333 v zime je radiátor zapnutý nonstop, keďže je to nezateplena bytovka, fúka cez okná tesnenia sú slabé.. vetram samozrejme tiež stále, keďže to mala byť izba pre dve malé detičky no v tomto ich nechať nemôžem

autor
2. máj 2025
@viestta

Kedze je to meststky byt vela s tym nenarobis, lebo tu treba riesit poruchu stavby.
Neviem cim striekas, ale treba striekat fungicidom, nie Savom, Savo situaciu len zhorsuje.

@viestta áno je to porucha stavby to mi bolo aj povedané na úrade

viestta
2. máj 2025

Zisti ci ti hygiene nevie dat papier o hygienickej zavadnosti, potom to musi mesto riesit. Hoc aj pridelenim ineho bytu

autor
2. máj 2025
@viestta

Zisti ci ti hygiene nevie dat papier o hygienickej zavadnosti, potom to musi mesto riesit. Hoc aj pridelenim ineho bytu

@viestta to by som bola najradšej, pridelením iného bytu lebo toto je dookola a mám dve malé detičky jedno je kardio pacient čiže lekárka toto neodporúča ani dýchať.. 🤦‍♀️
Myslíte že mám ísť s fotkami priamo na hygienu ?

viestta
2. máj 2025

Niekde nejak musis zacat, takze skus najprv fotky

autor
2. máj 2025
@viestta

Niekde nejak musis zacat, takze skus najprv fotky

@viestta ďakujem za radu

hradnapani
2. máj 2025

urcite by som tie fotky poslala aj na mestsky urad, od lekara by som pripojila spravu, ze pobyt v plesnivej izbe je nevhodny pre kardiopacienta (v podstate pre akekolvek dieta) a ziadala: opravu alebo pridelenie ineho bytu alebo znizenie najmu, kedze izba je neobyvatelna. V takej izbe sa ti aj zo zdraveho dietata stane chore, ved to im musi byt jasne aj na tom mestskom urade.

autor
2. máj 2025
@hradnapani

urcite by som tie fotky poslala aj na mestsky urad, od lekara by som pripojila spravu, ze pobyt v plesnivej izbe je nevhodny pre kardiopacienta (v podstate pre akekolvek dieta) a ziadala: opravu alebo pridelenie ineho bytu alebo znizenie najmu, kedze izba je neobyvatelna. V takej izbe sa ti aj zo zdraveho dietata stane chore, ved to im musi byt jasne aj na tom mestskom urade.

@hradnapani kôli tomuto mám už pár mesiacov žiadosť na výmenu bytu, dodnes to nerieši nikto.. písala som aj priamo primátorovi mesta, tiež bez záujmu.. 🤦‍♀️

hradnapani
2. máj 2025

tak nech aspon znizia najomne. Ta izba je nepouzitelna. Strasne inak, takyto ignorantsky pristup, urcite povedia, ze mozes byt rada.

autor
2. máj 2025
@hradnapani

tak nech aspon znizia najomne. Ta izba je nepouzitelna. Strasne inak, takyto ignorantsky pristup, urcite povedia, ze mozes byt rada.

@hradnapani áno tak... Pani mi ukázala kopu žiadosti koľkí ľudia čakajú . Ja to chápem, som za byt vďačná ale nie v tomto stave pro dvoch malých deťoch 😔

nikii23
2. máj 2025

Ahoj, my sme mali pleseň na stene za sedačkou v obývačke a v kúpeľni. Zavolali sme odborníkov, ktorý to vyriešili a odvtedy máme pokoj. Nejak to oskrabali, dali tam nieco špeciálne prosti plesniam, premalovali a bolo. Neviem teda presne, lebo sme pribtom nemohli byť a dýchať tie výpary ale takto nejak to zevraj je. Potom sme pre istotu ešte kúpili pohlcovac vlhkosti🙂

kp7333
3. máj 2025
@anonym_autor

@hradnapani áno tak... Pani mi ukázala kopu žiadosti koľkí ľudia čakajú . Ja to chápem, som za byt vďačná ale nie v tomto stave pro dvoch malých deťoch 😔

@autorka nikde nemas zaruku, ze v inom byte plesen nebude. treba s tym bojovat. v prvom rade kupit odvlhcovac (sspon Ceresit) a postavit ho do rohu. Vetrat niekolko hodin denne. A plesen vystriekat bezchlorovym pripravkom. Protiplesnovy nater potom aplikovat. Nabytok odtiahnut od steny, aby tam prudil vzduch.

bobrina1
Autor odpoveď zmazal