icon

Ako sa zbaviť plesne v domácnosti?

15. jan 2025

Prosím neviete čo s plešnou na stenach? Je to uz neunosne. Zacalo to rok dozadu s miernou plesnou za vstavanou skrinou,ktoru sme odstranili a premalovali. Potom iba obcas okolo okien ale inak bol pokoj a teraz ako zacala zima, v kazdej jednej miestnost. Dcerka ma v izbe asi aj okolo celej skrine, no je tam drevena doska,takze nevidno. Uz tyzden citim stipanie dutin a svrbenie oci a hrdla. Striekala som to s octom, savom, preslo,no okolo skrine je to stale a vracia sa a objavuje stale nova. Je nebezpecne zit v takom byte? Dakujem za kazdu radu

dianka3
15. jan 2025

A koľko krát denne a ako dlho vetráš? Min 20 min ale otvoriť celé okno a nie vetračku. Vôbec by si nemala sušiť prádlo v byte.Potom dôležité je aj správne vykurovanie nie moc horúco a nie zase zima.Tie vstavané skrine by nemali byť natesno k stenám. A ešte skús vyskúšať aj protiplesňovú farbu alebo tento prípravok......
A ešte si aj prečítaj toto

https://www.farlesk.sk/blog/odstranenie-plesne-...

deti95060810
15. jan 2025

treba sledovať vlhkosť v byte...sušíte v byte prádlo? ak áno tak to máš z toho...

majka137
15. jan 2025

Ja som mala podobný problém v dome kúpila som susicku prádla a odvlhovac ktorý mi beží v kuse, neverili by ste koľko vlhkosti sa odsávač prvé dni (asi 3 po sebe) som vylievala nádobku dva krát ráno a večer teraz tak raz do týždňa, ples i som sa zbavila.Vyskusajte je to síce investícia ale stojí to za to. Ja som mala do vtedy vkuse choré deti po zavedení týchto opatrení sú oveľa zdravšie.

kacena2022
15. jan 2025

@majka137 Ahoj,aký odvlhčovač si kúpila akú značku?

majka137
16. jan 2025

@kacena2022 ja mam tento, je úžasný