Ako sa zbaviť plesne v domácnosti?
Prosím neviete čo s plešnou na stenach? Je to uz neunosne. Zacalo to rok dozadu s miernou plesnou za vstavanou skrinou,ktoru sme odstranili a premalovali. Potom iba obcas okolo okien ale inak bol pokoj a teraz ako zacala zima, v kazdej jednej miestnost. Dcerka ma v izbe asi aj okolo celej skrine, no je tam drevena doska,takze nevidno. Uz tyzden citim stipanie dutin a svrbenie oci a hrdla. Striekala som to s octom, savom, preslo,no okolo skrine je to stale a vracia sa a objavuje stale nova. Je nebezpecne zit v takom byte? Dakujem za kazdu radu
treba sledovať vlhkosť v byte...sušíte v byte prádlo? ak áno tak to máš z toho...
Ja som mala podobný problém v dome kúpila som susicku prádla a odvlhovac ktorý mi beží v kuse, neverili by ste koľko vlhkosti sa odsávač prvé dni (asi 3 po sebe) som vylievala nádobku dva krát ráno a večer teraz tak raz do týždňa, ples i som sa zbavila.Vyskusajte je to síce investícia ale stojí to za to. Ja som mala do vtedy vkuse choré deti po zavedení týchto opatrení sú oveľa zdravšie.
@majka137 Ahoj,aký odvlhčovač si kúpila akú značku?
@kacena2022 ja mam tento, je úžasný

A koľko krát denne a ako dlho vetráš? Min 20 min ale otvoriť celé okno a nie vetračku. Vôbec by si nemala sušiť prádlo v byte.Potom dôležité je aj správne vykurovanie nie moc horúco a nie zase zima.Tie vstavané skrine by nemali byť natesno k stenám. A ešte skús vyskúšať aj protiplesňovú farbu alebo tento prípravok......
A ešte si aj prečítaj toto
https://www.farlesk.sk/blog/odstranenie-plesne-...