icon

Ako sa zbaviť prachu na opratom oblečení?

4. máj 2025

Viete mi povedať kde robím chybu ak mám prach na oblečení ? Čo mám zmeniť aby to tak nebolo , oblečenie vyperiem , čisté voňavé vyvesiam na sušiak v izbe , hneď na druhý deň keď je to suché to dávam dole a hneď aj idem žehliť , keď to dávam dole zo susiaku už vidím že sa práši z toho, keď to dožehlim tak mám normálne prach na nábytku pri ktorom žehlím, lezie mi ten prach na nervy , neviem si predstaviť koľko prachu na čistom oblečení majú tie čo vešajú vonku na balkóne alebo na dvore , nejaký tipy ?😄

marzii35
4. máj 2025

S prachom bojujem už roky tiež by ma to zaujímalo 🤦 operiem vyvesim a už keď beriem zo sušiaku a náhodou svieti slnko tam to teda je 🤦😀 takmer každý deň vysavam, upratujem a ten prach je tam nonstop . Keď náhodou tri dni nemám povysavanu napr spálnu tak pod postelou mám chumače 🥺🥺🥺

autor
4. máj 2025
@marzii35

S prachom bojujem už roky tiež by ma to zaujímalo 🤦 operiem vyvesim a už keď beriem zo sušiaku a náhodou svieti slnko tam to teda je 🤦😀 takmer každý deň vysavam, upratujem a ten prach je tam nonstop . Keď náhodou tri dni nemám povysavanu napr spálnu tak pod postelou mám chumače 🥺🥺🥺

@marzii35 detto 🥵🥵🥵

doriiis
4. máj 2025

Kúp si susicku

sisska96
4. máj 2025

to už bude s znečistením prostredí vo Vašom okolí. Treba mať veľa rastlín v byte

tindal82
4. máj 2025

Jednoznačne sušička

vanilkovazmrzka
4. máj 2025

Castejsie zmyvat podlahu a utierat prach, mat koberce, alebo sa proste zmierit s tym, ze tam ten prach je…

adka897
4. máj 2025

To mam aj ja 🙈 prach utieram pravidelne aj umyvam zem ..neviem cim to je

mimikarol
5. máj 2025

Sušička. Ani by som neverila koľko bordelu je po sušení keby to nevidím. A aj doma máme menej prachu odkedy ju používam

eeffka
5. máj 2025

Presne susicka

snowflakenel
5. máj 2025

Aj po vysuseni v susicke ostava ten prach. Ja este pradlo vyprasim vonku.

mantilka
19. máj 2025

Info od alergologicky: Per s pracím gélom, budeš mať menej prachu. Čo sa týka prachu v izbe: Povysávať najprv. . Nestačí vysávať, vysávač zviri časť prachu. Tiež treba utierať navlhko nábytok aj podlahu.

bielasovicka
19. máj 2025

Jasne..... A iné nebudem robiť celý život, len utierať prach, vysavať, a umývať podlahu v kuse do kolečka. No určite.

sisska96
19. máj 2025
@mantilka

Info od alergologicky: Per s pracím gélom, budeš mať menej prachu. Čo sa týka prachu v izbe: Povysávať najprv. . Nestačí vysávať, vysávač zviri časť prachu. Tiež treba utierať navlhko nábytok aj podlahu.

@snowflakenel
@mantilka To fakt sa niekto takto nudí, že vkuse vysávať zmývať a ešte aj oblečenie vyprášiť po jednom 🙄

snowflakenel
19. máj 2025
@sisska96

@snowflakenel
@mantilka To fakt sa niekto takto nudí, že vkuse vysávať zmývať a ešte aj oblečenie vyprášiť po jednom 🙄

@sisska96 no my sme alergici, cize nie je to rozmar z nudy ale bohuzial nutnost....

snowflakenel
19. máj 2025
@mantilka

@mantilka inak mame podlahove kurenie a kazdy druhy den vidim hlavne na bielej sanite v kupelniach ako sa prasi...hlavne v zime. Cez leto, sa to tak neusazda.

xenia65
19. máj 2025

Ten prach na prádle môže byť aj napríklad z froté uterákov, alebo iného bavlneneho prádla, ktoré sa praním odmieta a uvoľňuje vlákna. Bežne susim prádlo vonku iba v zime na sušiaku a nie je zaprášené, iba ak s tým vyperiem uterák. A z každého presušeného prádla sa práši. To je ale uvoľnené vlákno z prania

sisska96
19. máj 2025
@snowflakenel

@sisska96 no my sme alergici, cize nie je to rozmar z nudy ale bohuzial nutnost....

@snowflakenel aj ja som od mala alergická no nerobím z toho halo, lebo potom je stále horšie

snowflakenel
19. máj 2025
@sisska96

@snowflakenel aj ja som od mala alergická no nerobím z toho halo, lebo potom je stále horšie

@sisska96 no a nam sa polepsilo. Tak zas to neprehanam s upratovanim, no ked mam rocne dieta, tak vzdy sa podlahy cez den ,,zakydaju,,. Vyuzivam roboticky vysavac s mopom, pustim kazdy druhy den a hotovo. Kto by to stihal kazdy den. Radsej idem do fitka a deti sup k babke 🙂🙂🙂