icon

Ako správne používať sypký prášok na pranie?

12. feb 2025

Ahojte,
prosím kam dávate pri zhora plnených práčkach sypký prach? Keď dám do nádobky nevyplachne sa celá a ostávaju v nej kusy zlepeneho prachu. Môže sa vysypat aj priamo na bubon? Ďakujem

viestta
12. feb 2025

Ked peries bez predpierky kludne nasyp do bubna medzi pradlo, kym som prala s praskom, tiez som tak robila

katty123456
12. feb 2025

ja osobne ked som pouzivala prach som si odmerane mnozstvo rovno zaliala horucou vodou nech sa rozpusti,najma ked som prala na 40c.a dala rovno do bubna...ale uz som radsej presla na gel..

deti95060810
12. feb 2025

mám práčku zboku plnenú, ale prášok sypem rovno medzi veci a buchnem dvierka na práčke...
žiadny problém.

deti95060810
12. feb 2025

nedávaš ho veľa?

januska12323
12. feb 2025

Guče ti ostanú keď je priehradka mokrá alebo ho dáš veľa. Ja po každom praní nádobu nechám odkvapkať.

ivanakal
12. feb 2025

Ja periem s praskom a vzdy sypem iba na bubon. Nikdy som nadobku nepouzivala.

fantaghiro21
12. feb 2025

Koľko dávaš prášku na akú váhu prádla atď?
Lebo pravdepodobne ho dávaš až moc .
Ja sa o práčku starám pravidelné,vyvaram,zásobník vyberiem ,namočím do vody ,vytriem aj za zásobníkom a vchod pre vodu s práškom....
Takéto hrudky sa mi robili,keď som dávala veľa prášku.poucila som sa a tedraz mám akurát z aviváže "mastnejšie" .

Do bubna by som ho nedávala.pracka zo začiatku vypúšťa vodu (aspoň moja).Veľa nerozpusteneho prášku sa dostane do odtoku a nechdem vedieť,ako vyzera odpadova hadica....

maryetta
12. feb 2025

Ja davam do bubna.

margotka17
13. feb 2025

@ivanakal presne tak to robím aj ja. Dávam 2 polievkové lyžice prášku, tak som čítala, že to stačí na 5,5 kg prádla. Zatiaľ je vždy všetko čisté.