Ako správne používať sypký prášok na pranie?
Ahojte,
prosím kam dávate pri zhora plnených práčkach sypký prach? Keď dám do nádobky nevyplachne sa celá a ostávaju v nej kusy zlepeneho prachu. Môže sa vysypat aj priamo na bubon? Ďakujem
ja osobne ked som pouzivala prach som si odmerane mnozstvo rovno zaliala horucou vodou nech sa rozpusti,najma ked som prala na 40c.a dala rovno do bubna...ale uz som radsej presla na gel..
mám práčku zboku plnenú, ale prášok sypem rovno medzi veci a buchnem dvierka na práčke...
žiadny problém.
nedávaš ho veľa?
Guče ti ostanú keď je priehradka mokrá alebo ho dáš veľa. Ja po každom praní nádobu nechám odkvapkať.
Ja periem s praskom a vzdy sypem iba na bubon. Nikdy som nadobku nepouzivala.
Koľko dávaš prášku na akú váhu prádla atď?
Lebo pravdepodobne ho dávaš až moc .
Ja sa o práčku starám pravidelné,vyvaram,zásobník vyberiem ,namočím do vody ,vytriem aj za zásobníkom a vchod pre vodu s práškom....
Takéto hrudky sa mi robili,keď som dávala veľa prášku.poucila som sa a tedraz mám akurát z aviváže "mastnejšie" .
Do bubna by som ho nedávala.pracka zo začiatku vypúšťa vodu (aspoň moja).Veľa nerozpusteneho prášku sa dostane do odtoku a nechdem vedieť,ako vyzera odpadova hadica....
Ja davam do bubna.
@ivanakal presne tak to robím aj ja. Dávam 2 polievkové lyžice prášku, tak som čítala, že to stačí na 5,5 kg prádla. Zatiaľ je vždy všetko čisté.

Ked peries bez predpierky kludne nasyp do bubna medzi pradlo, kym som prala s praskom, tiez som tak robila