icon

Ako správne prať a sušiť páperovú bundu?

jamimo
Dnes o 10:20

Ženy, vy tu viete dobre poradiť. Chcem prať 1x páperovú bundu. Originál program na práčke ukazuje 40.st, 800 otáčok žmýkanie. Je to ok, alebo mám znížiť teplotu aj otáčky? Mám otázku aj k sušeniu. Program down wear to je jasné. Kúpila som 3 kusy loptičiek do sušičky, sú také tvrdé a ťažšie. 3 kusy stačia? Díky za radu.

minenkaa
Dnes o 10:23

@jamimo uplne v pohode,ja periem na normálnom programe a len dám teplotu 40
Stačia aj dve loptičky

hopatko
Dnes o 10:23

Periem na 30 stupnov, susim bez lopticiek do bezvedomia, teda opakujem susiaci cyklus (bavlna do skrine) pokial nie je uplne sucha a medzitym popretriasam.

jamimo
autor
Dnes o 10:28
@hopatko

Periem na 30 stupnov, susim bez lopticiek do bezvedomia, teda opakujem susiaci cyklus (bavlna do skrine) pokial nie je uplne sucha a medzitym popretriasam.

@hopatko a máš potom bundu takú pekne nafúknutú keď len vytriasaš? Preto sa majú použiť loptičky, tak mi hovorili kedysi v čistiarni. Teraz nemám priestor ísť do čistiarne, tak to chcem skúsiť doma a bojím sa, aby som nezničila bundu. Lebo aj negatívne skúsenosti v diskusiách som našla 🤷‍♀️

hopatko
Dnes o 10:31
@jamimo

@hopatko a máš potom bundu takú pekne nafúknutú keď len vytriasaš? Preto sa majú použiť loptičky, tak mi hovorili kedysi v čistiarni. Teraz nemám priestor ísť do čistiarne, tak to chcem skúsiť doma a bojím sa, aby som nezničila bundu. Lebo aj negatívne skúsenosti v diskusiách som našla 🤷‍♀️

@jamimo cela rodina ma paperky uz roky, susim bez lopticiek, ale ako som pisala na silnom a teplom cykle a do bezvedomia. Krasne nafuknute.

jamimo
autor
Dnes o 10:31
@hopatko

@jamimo cela rodina ma paperky uz roky, susim bez lopticiek, ale ako som pisala na silnom a teplom cykle a do bezvedomia. Krasne nafuknute.

@hopatko fajn, ďakujem za radu.

slavomira236
Dnes o 10:41

@jamimo ja peri aj ma 60 tke ked je biela a otacky kolko da pracka a susicka. Lopticky nedavam susim na programe perie

mk1111111111
Dnes o 17:03

Ja na 40 a susim do zblbnutia, ako pise @hopatko, s loptickami, aj bez. Ale do zblbnutia, potom je ako nova