icon

Ako správne prať sveter s flitrami?

3. jan 2026

Včera som vyprala nový sveter - má v sebe aj flitre. Z práčky som ho vytiahla celý pozatrhaný. Prečo? Sveter musím reklamovať - je nenositeľný po prvom praní. Trčia z neho nitky a aj nitky s flitrami.

Viete mi poradiť? Ďakujem.

autor
3. jan 2026

@anonym_autor

lindusss2016
3. jan 2026

No ja by som ho prala naruby a v sietke. Dalej podla instrukcii na visacke..aky je to material?

glorikarebeka
3. jan 2026

Naruby a ja periem v obliečke

anonym_d75d6a
3. jan 2026

Rucne si mala oprat, prioadne v sietke. To na reklamaciu nie je

muchotrafka298
3. jan 2026

Co chces reklamovat? Nespravne si ho prala, to nie je chyba obchodu, kde si ho kupila. Taketo veci sa peru bud v sietke na jemne pradlo (su aj velke tie sietky) alebo ako pise kocka vyssie v obliecke (ked to peries v pracke). Na jemne pranie programe v pracke alebo rucne.

1sally12
3. jan 2026

Ty si zničíš sveter v práčke a ideš ho reklamovať?🤣 to ako fakt? Veď už len logicky🙏 všetko čo má na sebe flitre, ozdoby, trblietky a neviem čo periem radšej v rukách, prípadne podľa visačky. Že reklamovať🤦‍♀️🤣si ma pobavila.

anonym_a23b59
3. jan 2026
@1sally12

Ty si zničíš sveter v práčke a ideš ho reklamovať?🤣 to ako fakt? Veď už len logicky🙏 všetko čo má na sebe flitre, ozdoby, trblietky a neviem čo periem radšej v rukách, prípadne podľa visačky. Že reklamovať🤦‍♀️🤣si ma pobavila.

@1sally12 možno sa riadila tým, čo je na štítku a tam bývajú občas nezmysly, ale už len keď človek použije sedliacky rozum, tak s takým svetrom zaobchádza inak ako s teplákmi

veselo_neveselo
3. jan 2026

Co pisu na stitku? Tam mozno bude len na rucne pranie, nie? V kazdom pripade vo vrecusku, na jemny program, a nizke otacky, alebo ziadne a vyzmykat rucne, a susit na plocho.
Taketo svetre su viac starosti ako radosti 🙃

1sally12
3. jan 2026
@anonym_a23b59

@1sally12 možno sa riadila tým, čo je na štítku a tam bývajú občas nezmysly, ale už len keď človek použije sedliacky rozum, tak s takým svetrom zaobchádza inak ako s teplákmi

@anonym_a23b59 preto ja hneď takéto veci periem v rukách, na štítok ani nepozerám. Ale predpokladám že autorka ani štítok nepozrela, rovno do práčky s ostatnými vecami🤦‍♀️

biba_18
3. jan 2026

prala by som to v rukách alebo v sieťke na vlne. a ak by som ho poškodila praním, reklamovať by som nešla, hrešila by som aká som blbá…

johanka21
4. jan 2026
@lindusss2016

No ja by som ho prala naruby a v sietke. Dalej podla instrukcii na visacke..aky je to material?

@lindusss2016 Presne takto periem takéto veci aj ja. 👍

cacianka
6. jan 2026

Riešim jednak druh materiálu, označenie na štítku ale aj tak vždy periem naruby a v obliečke z vankúša, na 30 a slabšie žmýkanie všetko oblečenie ktoré mám podozrenie na problémy.

slavomira236
7. jan 2026

@anonym_autor deti ked maju pretacacie flitre na teickach davam do pracky ako su v kosi a zatial nepoopadavalo nic..prane x krat