Ako účinne odstrániť vodný kameň z kachličiek?
Ako účinné odstrániť vodny kameň z kachličiek v kúpeľni? Uz som skúšala snáď vsetko a stále je na kachlickach biely povlak, hlavne na zemi
@miselka257 to som skúšala a nic
@anonym_autor Ocot si skusila?
@anonym_autor Ocot si skusila?
@dskjhfdlkdjhl ano, aj ocot so sodou bikarbonou. Tekutý prášok, aj savo na vodný kameň
@miselka257 to som skúšala a nic
@anonym_autor máš viac druhov, ten v užšom obale si skúšala? 😀
Ak máš tvrdú vodu, tak sa ti kameň bude tvoriť stále ….proste len skúšať rôzne čistiace a uvidis
Ja na vodný kameň používam Pulirapid, existuje aj spray ružový do kúpeľne, ten aj pekne vonia. Ale ak máte tvrdú vodu, nič iné nepomôže, len pravidelné utieranie vody. Na vodný kameň (vrstvu) nám vo Wc pomohol obyčajný ocot. Manžel tam nalial doslova liter octu a nechal stáť deň (wc sme vtedy nepoužívali).
teraz mi napadlo, aj HG má čistič na vodný kameň, ale ten som neskúšala ešte, ale všeobecne je tá značka super, tak možno aj toto 😀
Nic. My mame strasne tvrdu vodu. Skusala som vsetko: ocot, Cif, Bref, Cilit bang, este nejake dva pripravky, co si neviem spomenut, ako sa volaju a este take nieco modre z DM (to modre pomaha na vodovodne baterie). A nic. Hned po dni to tam bolo znovu.
Pulirapid modry.
Ak si skusala ocot a ine odstranovace nieje to kamen. Skor zvysky sparovacky.
Ja používam z dm tu modrú fľašu zn denkmit
@anonym_autor máš viac druhov, ten v užšom obale si skúšala? 😀
@miselka257 nemas obrázok?
Ak si skusala ocot a ine odstranovace nieje to kamen. Skor zvysky sparovacky.
@natalka13 urcite nie, je to na 100% vodný kameň však vidím ze su to normálne fľaky
Do vriacej vody dat sacik kyseliny citronovej a s tym potom utriet alebo nastriekat. Ja tak najprv spravim kanvicu a potom s tou vodou umyjem vanu, umyvadlo ...
Do vriacej vody dat sacik kyseliny citronovej a s tym potom utriet alebo nastriekat. Ja tak najprv spravim kanvicu a potom s tou vodou umyjem vanu, umyvadlo ...
@anesim dakujem, vyskúšam
@miselka257 nemas obrázok?
@anonym_autor bezne sa da kupit 10% biely ocot, aj v rozprasovaci. Opakovane striekat a casom sa vodny kamen rozpusti. No a najdolezitejsie je kupit dobru stierku a naucit celu rodinu pouzivat ju po sprchovani. Kde nezaschne tvrda voda neusadi sa vodny kamen, netreba ho potom krvopotne odstranovat.
@anonym_autor bezne sa da kupit 10% biely ocot, aj v rozprasovaci. Opakovane striekat a casom sa vodny kamen rozpusti. No a najdolezitejsie je kupit dobru stierku a naucit celu rodinu pouzivat ju po sprchovani. Kde nezaschne tvrda voda neusadi sa vodny kamen, netreba ho potom krvopotne odstranovat.
@viestta mam biely ocot z dm, striekam a aj tak sa ten kamen drzi
Milimetrovu vrstvu z varnej kanvice mam kyselinou prec za 30minut.
Rovnako z vodovodnej batetie zo sitka ci sprchovej hlavice.
Horúci ocot, na vodorovnú plochu.
Na zvyslu niečo menej liate, čierny domestos. Cez týždeň som musela čistiť zanedbané kachličky, nastriekala som 3 rady, rozotrela starou špongiu vodorovne aj zvysle ťahy a oplachla. Topka.
Pulirapid ,ale viackrát po sebe.V Kauflande kupujem 20%ocot ,prevariť a poliať. Zíde nabeton.
@anonym_autor Pulirapid z drogérie, mám to odskúšané.
teraz mi napadlo, aj HG má čistič na vodný kameň, ale ten som neskúšala ešte, ale všeobecne je tá značka super, tak možno aj toto 😀
@miselka257 áno, HG profesionálny odstraňovač vodného kameňa. My máme top tvrdú vodu a tento jediný odstránil aj nánosy. Zatiaľ som nič lepšie neobjavila.

cif je vraj dobrý na vodný kameň 😁