icon

Ako účinne vyprať šiltovku od potu?

zdeno525
2. aug 2025

Ahojte, ako vyprať šilc od potu ? Viď foto
Mám doma napríklad sódu kalcinovanu

Ako účinne vyprať šiltovku od potu?Ako účinne vyprať šiltovku od potu?Ako účinne vyprať šiltovku od potu?
minenkaa
2. aug 2025

@zdeno525 normálne do vedra vodu s prachom na pranie namoc a jemne kefkou očistí

zdeno525
autor
2. aug 2025
@minenkaa

@zdeno525 normálne do vedra vodu s prachom na pranie namoc a jemne kefkou očistí

@minenkaa skúšal som jarou ale nič a šuchať moc nechcem lebo, sa začína žmoliť

minenkaa
2. aug 2025
@zdeno525

@minenkaa skúšal som jarou ale nič a šuchať moc nechcem lebo, sa začína žmoliť

@zdeno525 namoc do vedra na noc ,ale ak ju necistis pravidelne nepôjde to ,treba novú šiltovku

zdeno525
autor
2. aug 2025
@minenkaa

@zdeno525 namoc do vedra na noc ,ale ak ju necistis pravidelne nepôjde to ,treba novú šiltovku

@minenkaa je nová týždeň nosená preto to chcem riešiť hneď

minenkaa
2. aug 2025
@zdeno525

@minenkaa je nová týždeň nosená preto to chcem riešiť hneď

@zdeno525 tak oper ako píšem ,tepla voda prach na pranie a nechaj namočenu
Inak dosť nekvalitná ak si ju iba týždeň nosil

zdeno525
autor
2. aug 2025
@minenkaa

@zdeno525 tak oper ako píšem ,tepla voda prach na pranie a nechaj namočenu
Inak dosť nekvalitná ak si ju iba týždeň nosil

@minenkaa no ale na dovolenke od potu proste

jaaty
2. aug 2025

@zdeno525 videla som, že sa dá "oprať” v umývačke. Ja by som to skúsila…

ewwe
2. aug 2025
@zdeno525

@minenkaa no ale na dovolenke od potu proste

@zdeno525 ja siltovku periem v pracke s ostatným pradlom, nie plným bubnom, ale je tam riziko, ze sa silt zlomi, stalo sa mi to iba raz, inak v pohode, cize zvaz riziko

tim23
2. aug 2025

Normálne hodím do práčky. Nikdy sa jej nič nestalo

hopsas
2. aug 2025

@zdeno525 ja dávam do pracieho vrecká a normálne do práčky nikdy sa jej nič nestalo

koniarova
2. aug 2025

Do práčky. Ani by ma nenapadlo v rukách to prať.

cyberk
2. aug 2025

Tiez v pracke periem siltovky 🙂

viestta
2. aug 2025

Siltovky periem v pracke s ostatnym pradlom, vo vrecku na podprdy

anonym_9d4e1c
2. aug 2025

@zdeno525 perkarbonat sodný kúpiš v DM, 2 polievkové lyžice do horúcej vody (60 stupňov a viac) do nádoby, kde to necháš odmočiť niekoľko hodín (aktívny kyslík sa uvoľní, takže to bude bublať). Potom už len preplákať v čistej vode a bude ako nová. Takto čistím šiltovky manželovi, do práčky neodporúčam

martinka13
2. aug 2025

My šiltky perieme normálne v práčke. Akurát pri schnutí ju treba vyložiť napr.uterakom aby sa nezdeformovala

memma
2. aug 2025

Periem v práčke, ale suseda dáva do umyvacky. Raz sa chystam aj ja vyskúšať. Ale keď v tej umyvacke vždy niečo je

margotka17
2. aug 2025

@zdeno525 ja som manželovu šiltovku dala samostatne do umývačky riadu s tabletkou na riad. Šiltovka sa nepokrcila a krásne vyčistila 👍

dididudu
2. aug 2025

Veď to daj do práčky pre boha, ja šiltovky periem každú chvíľku neviem si predstaviť aby mi deti nosí také zapotene šiltovky na hlave

anonym_0eec7e
2. aug 2025

Raz som dala do práčky a nikdy viac, zostala škaredá. Moji chalani maju značkové šiltovky a nemienim ich ničiť a po jednom opratú v práčke vyzerajú ako staré. Ja ich spchujem čistou horúcou vodou, častejšie, aby sa neurobili tieto fľaky, čo máš ty…

zdeno525
autor
2. aug 2025
@anonym_0eec7e

Raz som dala do práčky a nikdy viac, zostala škaredá. Moji chalani maju značkové šiltovky a nemienim ich ničiť a po jednom opratú v práčke vyzerajú ako staré. Ja ich spchujem čistou horúcou vodou, častejšie, aby sa neurobili tieto fľaky, čo máš ty…

@anonym_0eec7e týždeň je nosena na dovolenke

dididudu
2. aug 2025
@anonym_0eec7e

@anonym_0eec7e ja tiež kupujem deti drahšie značkové a práveže tie držia toľko praní a tie lacné čo sú tie sa pokrcia ale keď natiahnu na hlavu je to ok

medyna
2. aug 2025

Periem v prácke na ručnom praní ....zatiaľ všetky prežili .

cacianka
2. aug 2025
@viestta

Siltovky periem v pracke s ostatnym pradlom, vo vrecku na podprdy

@viestta ja namydlim, alebo natriem jarou, špongiu vysucham najnmiesta a potom v obliečke na malý vankúšik operiem s práškom na 40°C

zdeno525
autor
2. aug 2025
@cacianka

@viestta ja namydlim, alebo natriem jarou, špongiu vysucham najnmiesta a potom v obliečke na malý vankúšik operiem s práškom na 40°C

@cacianka ja som skúsil nechať namočené v sode kalcinovanej potom v prášku a nič nepomohlo ale nepral som hu ešte

viestta
2. aug 2025
@cacianka

@cacianka ja sa s tym tolko neobsieram, operiem a vybavene

cacianka
2. aug 2025
@viestta

@cacianka ja sa s tym tolko neobsieram, operiem a vybavene

@viestta pot môjho chlapa niekedy drží ako loj 😅

saxana000
2. aug 2025

po poslednom prani sa na dcerinej rozstrapkala vpredu latka ktorou bol potiahnuty šilt.. ale to uz moze byt aj unavou materialu lebo to je presne to miesto ktorym vzdy drcne do zmrzliny a musim to kefou najprv vyšuchat.inak nemilosrdne do pracky idu vsetky.

alickapusinka
2. aug 2025

skús s brezovým šamponom jemnou kefkou a potom dať klasický vyprať.