icon

Ako umyť okná špinavé od lepidla a omietky?

10. nov 2025

Poprosím o radu ako umyť okná do čista, sú špinavé od lepidla a omietky.
Vopred ďakujem

viestta
10. nov 2025

zvysky lepidla a omietky odstranovacom cementovych nanosov, maju v obchodoch s farbami alebo stavebninami od roznych vyrobcov. Ale pocitaj s tym, ze jednoduche to ani s tym nebude, co sa da, zoskravat plastovou srabkou (starou kreditkou) aby si neposkodila ramy a skla

autor
10. nov 2025
@viestta

zvysky lepidla a omietky odstranovacom cementovych nanosov, maju v obchodoch s farbami alebo stavebninami od roznych vyrobcov. Ale pocitaj s tym, ze jednoduche to ani s tym nebude, co sa da, zoskravat plastovou srabkou (starou kreditkou) aby si neposkodila ramy a skla

@viestta tie zvyšky sú všade aj na parapetách a dávali tam aj niečo lepkavé, nejde to z parapet dole

maca1984
10. nov 2025

Na to lepidlo skús toto. Ja som tým dala dole nálepky z okien ( od výrobcu , čo nešli stiahnuť nijak ), aj lepidlo z parapiet čo kvaplo zas iným majstrom

autor
10. nov 2025
@maca1984

Na to lepidlo skús toto. Ja som tým dala dole nálepky z okien ( od výrobcu , čo nešli stiahnuť nijak ), aj lepidlo z parapiet čo kvaplo zas iným majstrom

@maca1984 ale to je nie je lepidlo z nálepiek ale také stavebné čo sa používa pri zateplovaní, teraz to už zaschlo je tvrdé samé sivé hrčky a milión malích bodeciek

maca1984
10. nov 2025
@anonym_autor

@maca1984 ale to je nie je lepidlo z nálepiek ale také stavebné čo sa používa pri zateplovaní, teraz to už zaschlo je tvrdé samé sivé hrčky a milión malích bodeciek

@anonym_autor ja viem čítať. Preto tam píšem,že mi to odstránilo aj lepidlo z parapiet po iných majstroch.

urshullita6541
30. nov 2025

Ja dávam teplú vodu a mala som takú silikónovú hubku - veĽmi to pomohlo, ale do budúcna deťom sme už kúpili lepidlá z tesco uhu renature, také čo sú dobre umývateľné a pritom držia papier tak ako treba