icon

Ako vyčistiť zašpinený granitový drez?

barcinka13
27. mar 2025

Prosim vás čím vyčistím tento po*raty drez? Skúšala som wc čistič (niekde som sa Dočítala) a objednala aj nejaku chémiu na granitove drezy (nepomohlo) možno je problém že nechám krátko pôsobiť. Aké máte skúsenosti. PS mam už nervy z toho..ďakujem

Ako vyčistiť zašpinený granitový drez?
stellarstar
27. mar 2025

Denkmit modré balenie odstraňovač vodného kameňa

denkabemommy
27. mar 2025

@barcinka13 prevariť ocot v kanvici a zaliat to ním. A potom pravidelne udržiavať. Ja tak 2-3x týždenne striekam na dres aj čierne umývadlo ocot a potom vydrhnem

valiant
27. mar 2025

@stellarstar
Tiez ppuzivam odstranovac kamena z DM. Potom poriadne oplachnem. Necham uplne vyschnut a potriem jedlym olejom. Zvysny olej zotriem papierovou utierkou a hotovo.

barcinka13
autor
27. mar 2025

@valiant natrela som to teraz olejom a je to o 90% lepšie

barcinka13
autor
27. mar 2025

@stellarstar ďakujem pozriem to

susitko
27. mar 2025

@valiant ja tiez tak. vydrhnem a potom natriem olivovym olejom a vylestim srevitkou.teraz mam pripravok od Alori-cistic granitovych drezov....na fb mi vyskocila reklama.kupila som a je to super.

barcinka13
autor
27. mar 2025

@denkabemommy toto som robila ako prvé ešte predtým ako som použila chémiu ale žiadny rozdiel

barcinka13
autor
27. mar 2025

@stellarstar prosím ťa toto myslíš?

valiant
27. mar 2025

@barcinka13 za mna presne tento cistic.

barcinka13
autor
27. mar 2025

@valiant super kúpim a skúsim..

stellarstar
27. mar 2025

@barcinka13 áno to

tess123
27. mar 2025

@barcinka13 presne ako baby píšu čistič z DM a potom vylešti olejom ...innak ja každý večer utriem umývadlo pampers vlhcenou utierkou a keď sa vysuší je stále ako nové

barcinka13
autor
27. mar 2025

@tess123 fiha no dobre skúsim aj to 😉

cezpat
28. mar 2025

@barcinka13 Mne na tento vodný kameň pomáha aj citrón, len prerežem, pretriem, nechám chvíľu pôsobiť a vyčistím a ešte domestos čierny.

nevenka
28. mar 2025

No my mame stale daco v dreze, ja nemam sancu to lestit kazdy vecer 😳. Toto nehrozi. Ale kupili sme biely, tak aspon kamen na tom nevidno. Ale umyvam ho octovym cisticom z DM a tou bielou hubkou.

barcinka13
autor
28. mar 2025

@cezpat aj citrón aj ocot aj sódu aj domestos aj nejaku speci sprej čo mal 500 hodnotení som na to dalo a stále to tam je..natrela olejom a nevidno to

nina004
28. mar 2025

@barcinka13 Dávam biely ocot a sódu bikarbónu . Drez je ako nový. Po umytí ho pretriem olejom a vydrží dlhšie bez škvŕn.

ja_bb
28. mar 2025

@barcinka13 ja vodny Kamen len octom a ak je moc zazrate,ako vyššie príspevok,pridam sodu,žiadne chemikalie netreba

pohodacka03
28. mar 2025

@barcinka13 mas asi velmi tvrdu vodu tak ako ja, preto to stale vidno. Vyskusala som asi vsetko. Jedine riesenie je vycistit(ten z DM co baby odporucili je fajn) , vysusit a naolejovat.

laura164
29. mar 2025

Od frosh octovy čistič, ten všetko vyčistí aj 100 ročnú špinu

sono2
29. mar 2025

@barcinka13 zaujímavé. Čo je to za značka? Ja používam z dm klasiku na kameň a savo to robím raz mesačne farba Champagne mam Blanco a je 13 rokov ako nový mávam. Všimla som si celkovo že je akoby viac materiálov.

barcinka13
autor
29. mar 2025

@sono2 blanco drez mam tiež..myslím, že fakt tvrdá voda.. no ten drez vyzerá ako nový keď som ho natrela olejom aj tie biele škvrny z kameňa..

ema22270
30. mar 2025

Ja pouzivam na cierny granitovy drez toto za 1.25e a aj na kupelnu, kde mame cierne baterie. Na vodny kameň je to super. Ale skusim aj ten olej. 🙂

ema22270
30. mar 2025
makodob
28. apr 2025

Objednaj si čistič granitovych drezov Alori. Ja len ľutujem, že som to neobjavila skor. Skúšala som toho ozaj veľa a toto vyčistí všetko, nesmrdí to a ani súchať nemusím. A dlho to vydrží, potom už len drez udržiavať a prečistiť raz do týždňa.

klara321
16. júl 2025

@barcinka13 modré savo v spreji, nastriekat a pockat tak 10 minút, prípadne opakovať na viac krát, zmiznú aj všetky pigmentové zafarbenia.