Ako vyprať zažratú špinu z kuchynských utierok?
Poraďte, ako to vyčistiť, keď ta špina na utierkqhc je už nejaký ten mesiac, ci to už len vyhodiť
Skus namocit do horucej vody a daj tabletku do umyvacky, nechaj kludne cez nic a potom na 60 oprat daj prasok na biele a este aj tu tabletku do umyvacky.
Takto periem aj synove biele ponozky co nosi do slapiek🙈
Ja namocim do horucej vody (kludne aj pol dna to tam je), pridam k tomu OXI z DM (prasok na flaky, tak nasypem od oka) a nasledne dam prat. Maju aj specialne na biele, ale ja proste mam len tento na farebne na vsetko.
do práčky pridaj prášok na pranie + tabl. do umývačky ... tableta odmastní a vybieli.
vyper na 90 st.
daj sušiť von na slnko - vybieli
Čo ja viem, ja som minule také opotrebované utierky už vyhodia a kúpila nové a čisté za pár € v Pepcu. Svoje si už ,,odslúžili,, a výsledok prania už dokonalý nebude...
Roky mam zauzivane, ze ich cez noc namocim, do vody rozpustim kryst.sodu. Spina sa uvolni. Potom dam prat na 95 stupnov, pridam aj Jaso/prasok na skvrny + biely papierik a nakoniec naskrobim. Mam roky rokuce naozaj biele nezaprane utierky ako nove. To namocenie urobi zazraky.
Tolko procedur a praskov a elektriny😂sak kup nove nestoji to majland….
@kalifka aj moja ked žila to iste robila.
A co do tych utierok utieras? Ja len umyty riad. Ci aj nieco ine? Tak maximalne sem tam skvrnka sa objavi. To hned vymienam za cistu. Potom periem v kvalitnom prasku na 60 st., sem tam na 90 st, aj to len preto, aby sa pracka dobre precistila.
Necistoty utieram hubkou, alebo papierom na ruky.
Ja ich mením po nejakom čase, a proste kúpim nové, rovnako ako osušky či uteráky na ruky, alebo varešky, dosky na krajanie.. často bez ohľadu na vonkajší vizuál, proste si svoje už odslúžili.
@biglovemom tie nové nestoja za nič
Mňa by zaujímala, čo utierate, že sú také špinavé. Ja osobne iba umyté veci. Na špinu používam papierové utierky alebo špongiu
A musis to riesit, ked su vypraté a tym padom ciste, iba nie su biele, ale maju obcas nejaky flak? Ako, ja popravde utieram utierkami vsetko v kuchyni... Aj stol, aj linku, aj vyliaty dzus alebo ruku od niecoho mastneho... Ale tak max raz, potom idu do prania... Ale zas ja flaky neriesim, pre mna je to handra, ktorou nieco utriem a dam do prania, tocia sa u mna velmi rychlo... Ved utierka neni na okrasu, ale na uzitok, tak preco sa tym trapit?
Tie ktore sa pytaju na co pouziva autorka utierky, ze maju flaky, co sa pri utierani cisteho riadu asi nemoze stat, tak tie asi nezavaraju, nevaria narocnejsie jedla. Staci ak si utierkou pridrzim horuci hrniec s vriacou plnenou paprikou, alebo vriacim dzemom, hned je fliacik. Pridrzim s nou horuci pohar, do ktoreho nalievam ten dzem a kvap...
A nehovorte, ze sa ma na horuce pouzivat chnapka, rukavica. Ani nahodou. Je vacsinou hruba a nemotorna, hned by sa mi z nej horuci pohar vysmykol.
Biele sa lahsie perie. Namacam, periem na 90st. a pridam praci prasok na biele aj gel.tbl. na farebne pre nizke teploty. Ma v sebe aj cosi na odstranenie skvrn (asi 3 zlozky).

kúp puer prášok v DM, namoč kľudne aj cez noc a ráno daj prať na teplote, čo znesú. Inak moja svokra dá variť utierky do hrnca s pracím prachom a potom operie.