Ako zabrániť vyblednutiu čierneho oblečenia?
Stretli ste sa niekto s tým,že časom na čiernych veciach (hlavne tričká,kratasy, bavlnené) nie klasicky farby vyblednú,ale okolo goliera na tričku, kratasy len v predu , je farba akoby do hneda.
Prala som v Persile,teraz dlho gelovy prach na čierne.
A keďže má tričiek veľa a strieda,ale zároveň sa často perú .
Začalo aj na nových už aj okolo krku vidieť ,že vybledlo a tak akoby ružovo, hnedá farba.
Môj syn nosí teraz iba čierne tričká aj rifle, mikiny,všetko.
Proste obdobie čiernych vecí.
Ale už má aj on nervy ,že ako to periem s ciho3to má.
Na svojich veciach to nemám.
Ale zase nenosím stále dookola čierne.
Najprv som myslela aj ho presviedčala ,že vyblednuté zo slnka. Keďže nosí len dookola tie isté a prezrádzajú sa aj celý deň niekedy. Aj dovolenky. Celý deň v jednom na slnku.
No neviem..
Štve ma to aj jeho, keďže tričká si kupuje sám od všetkých známych Raperov skupín čo počúva. Nie najlacnejšie.
A naozaj ma mrzí, že o pár týždňov má také a už nechce ma von nosit a chce ďalšie.
Vir niekto čím to môže byť?
Aspoň poradiť vhodný prací prostriedok.
Suším vom,sje vždy sa snažím nadávať čierne na slnko a rýchlo aj v lete zbierať.
Ďakujem za akú koľvek radu.
@anonym_autor este skus prat obratene naruby. Okolo golierov to nemoze byt vyblednute od potu?
Ja cierne tiez periem s gelom na cierne, susim na krytej terase.
@anonym_autor synacika treba prebrat do reality - kupuje si nekvalitne smejdy. Tie tricka su drahe len preto, lebo ich predava nejaka celebritka, nie preto, ze by boli kvalitne. A moze si zacat prat sam, v rukach a vyrabat si k tomu mydlove vlocky.
Max tak mozes vyskusat praci gel na cierne, ale este raz - problem je v materiale, nie v prani.
@anonym_autor synacika treba prebrat do reality - kupuje si nekvalitne smejdy. Tie tricka su drahe len preto, lebo ich predava nejaka celebritka, nie preto, ze by boli kvalitne. A moze si zacat prat sam, v rukach a vyrabat si k tomu mydlove vlocky.
Max tak mozes vyskusat praci gel na cierne, ale este raz - problem je v materiale, nie v prani.
@sissy27 keby len smejdy, muzovi toto robia uz aj veci nemenovanej znacky kde tricko stoji 80e
@anonym_autor este skus prat obratene naruby. Okolo golierov to nemoze byt vyblednute od potu?
Ja cierne tiez periem s gelom na cierne, susim na krytej terase.
@0silvia0 Áno vždy periem veci naopak. Aj kvôli tomu,aby sa tak nenachytalo a nevybledli tak rýchlo. Aj suším viac v tieni a dobre vetraný balkón.
@sissy27 Áno ja viem. Samozrejme to vidím. Ale ja mám dosť vecí na bežné denné nosenie aj obyčajných čierne. Sko SinsayNEW YORKER či iné a ja to nemám. Áno používam prací gel na čierne. Ďakujem
@sissy27 tiez si myslim..ale u nas drzia dobre aj lidlove tricka, hlavne tie polokosele. Kupila som si riflove jeginsy v Pepcu, modre su ok, cierne hned sprane po prvom prani, ale vwdela som, co kupujem za 12 🤪, ale tak na doma a po dedine do skolky a naspat, mne to nateraz staci...
mne sa to stávalo keď som nedávala papierik na pranie proti pofarbeniu.
@anonym_c58c89 Ďakujem o tom som nepočula. Pozriem na nete,vdaka.
ja uz som skusala vselico, ono casto zavisi aj od kvality - tie hnede flaky akoby bola nekvalitna farba... tiez to mam na par veciach, pritom nekupujem lacne handry, ale teda ani nie mega znackove ...
Uz som mala aj obdobie ze som prala s tymi handrickami na cierne, ale zas som prestala... u nas je napr. problem vzdy v ciernych nohaviciach .... ono ostavaju akoby biele flaky/mapy na nich... lezie mi to na nervy a nie je to materialom... Uz bolo aj take ze som ich vyprala, videla som tie svetle flaky a preprala som este rucne alebo v dalsom programe bez prasku ci avivaze - nech sa to z toho vyperie... ale ani to nepomaha...ja uz fakt neviem..
Po pravde, ak ich nosi casto, tak farbu jednoducho vyperies. Nie su to veci vysokej kvality. U ciernej zalezi od zlozenia, cim viac bavlna, tym rychlejsie odide farba.
@anonym_autor mne známa poradila prať čierne v jari a s kusom aviváže a nestane sa že vybledne alebo sú na oblečení biele škvrny .A to nosím takmer iba čiernu ..
A čo sa týka veci z bavlny nekupujem pepco Sinsay a Takko lebo leteli vždy do koša po oprati
Tak ked ich nosi na dovopenkach po slnku cele dni mozes ich prat aj v neviem com.. slnko cez den tu farbu proste vytiahne..
ja uz som skusala vselico, ono casto zavisi aj od kvality - tie hnede flaky akoby bola nekvalitna farba... tiez to mam na par veciach, pritom nekupujem lacne handry, ale teda ani nie mega znackove ...
Uz som mala aj obdobie ze som prala s tymi handrickami na cierne, ale zas som prestala... u nas je napr. problem vzdy v ciernych nohaviciach .... ono ostavaju akoby biele flaky/mapy na nich... lezie mi to na nervy a nie je to materialom... Uz bolo aj take ze som ich vyprala, videla som tie svetle flaky a preprala som este rucne alebo v dalsom programe bez prasku ci avivaze - nech sa to z toho vyperie... ale ani to nepomaha...ja uz fakt neviem..
@katkaseiner ano, obycajne cierne rifle zo Zary ci HM a ostavaju na nich tie biele ciary..
@katkaseiner ano, obycajne cierne rifle zo Zary ci HM a ostavaju na nich tie biele ciary..
@mirage presne toto aj u nas...obcas mam pocit ze je uplne jedno aku znacku kupis, proste su farbene a vyzraza sa to...u mna su to cierne nohavice z Takko, muzove elegantne z Prostejov, synove ktorékoľvek rifle 🤦 A mozem sa aj na hlavu postavit, proste su na nich mapy...ci pouzijem/nepouzijem avivaz, ocot, obrusky na cierne
@sissy27 keby len smejdy, muzovi toto robia uz aj veci nemenovanej znacky kde tricko stoji 80e
@eeffka ani nemenovana znacka a cenovka 80€ nie su zarukou kvality. Ak sa to stane po par praniach, tak by som to normalne reklamovala. Dcere takto po 2 praniach zliezlo logo na mikine za asi 150€, normalne vyreklamovala na predajni.
Nemam takyto problem .pouzivam Ariel ,periem na 30-40 a max hodina program .
tu sa zlúčilo viac faktorov -- veľmi časté nosenie spôsobuje vypratie farby, lebo pot a slnko pomáha, nekvalitný materiál, a trochu aj pranie.
@anonym_autor Kupujem gel na čiernu bielizeň.
@katkaseiner No áno aj také sme mali na rifliach. Teraz čo má syn a nosí ich nonstop (nie v lete) tie sú stále super.
tu sa zlúčilo viac faktorov -- veľmi časté nosenie spôsobuje vypratie farby, lebo pot a slnko pomáha, nekvalitný materiál, a trochu aj pranie.
@cacianka Áno veď ja mu to isté vravím. Hlavne pot okolo krku a to ze ich periem dokola.Kedze mladý muž len čierne a od Raperov.
Tak ked ich nosi na dovopenkach po slnku cele dni mozes ich prat aj v neviem com.. slnko cez den tu farbu proste vytiahne..
@saxana000 Áno. Len ja nosím čierne tiež, ale nir v kuse. Ja to nemám ani na tričkách, ani nohaviach,ničom.Ved jemu šedivenie nevadí, len tie ružovo hnede..vyzerá to otrasné. A je to škoda, lebo tričká má kupované prrd letom. a čo má staré možno aj 3 ročné z obyčajných obchodov to nemajú.
Nemam takyto problem .pouzivam Ariel ,periem na 30-40 a max hodina program .
@biglovemom Veď ani ja iba ma jeho. Dokonca uz aj bavlnenývh kraťasoch čo si objednal asi v júni. A len vpredu.
Pot, (aj moč ) , nekvalitný materiál, farby, sústavne nosenie. Aj na bielych tričkách/košeliach sa pod pazuchami ukážu žlté fľaky potu.
Šmejdy sú to často, lebo biznis. Reklama, značka, meno ešte neznamenajú kvalitu.
@anonym_autor mne známa poradila prať čierne v jari a s kusom aviváže a nestane sa že vybledne alebo sú na oblečení biele škvrny .A to nosím takmer iba čiernu ..
A čo sa týka veci z bavlny nekupujem pepco Sinsay a Takko lebo leteli vždy do koša po oprati
@kristak U mňa práveže vôbec na doma si kupujem také a veľa nosím čierne veci a nikdy na svojich veciach nemám. Dokonca práveže bavlnené mám odtiaĺ dlho a v pohode. To len synove.
Pot, (aj moč ) , nekvalitný materiál, farby, sústavne nosenie. Aj na bielych tričkách/košeliach sa pod pazuchami ukážu žlté fľaky potu.
Šmejdy sú to často, lebo biznis. Reklama, značka, meno ešte neznamenajú kvalitu.
@cacianka Nehovorím o kvalite ako samotnej, len či je praniim ci čím...Skôr možno slnkom,potom a zlou kvalitou. Ale na mokinách teplákovoch absolútne.

mne sa to stávalo keď som nedávala papierik na pranie proti pofarbeniu.