icon

Ako zachrániť pofarbené prádlo?

29. dec 2023

Žienky pomoooooc.. 😫 z práčky som vybrala 4 kusy takto flakateho oblecenia..neviete mi poradiť z čoho to mohlo vzniknúť prípadne čím to zíde? 🤦‍♀️🤦‍♀️použila som ako vždy prášok a jednu odmerku aviváže eurona..myslíte že to niečím pôjde odprat? Zatial som to namočila, dala zlcove mydlo a prostriedok na fľaky :(

Ako zachrániť pofarbené prádlo?
katariiinkaa
29. dec 2023

Raz sa mi to stalo, ale ja používam miesto prášku prací gel.. Dala som prací gél (má podobnú farbu ako tieto fleky) a zapla som len 30 minútový program na nižšiu teplotu.. Na pár vecí sa to pri tom krátkom čase takto chytilo. Stačilo znovu oprať a bolo to v pohode 🙂

egonsk
29. dec 2023

nebola v nejakom vacku zabudnuta pastelka? ;)

zuzka1620
30. dec 2023

Mne takto zafarbilo detske veci, keď som použila cocolino oranžové...Žiaľ, fľaky nevypralo a veci išli do koša, čo nemusí byť tvoj prípad😉Odvtedy používam už len biele avivaze, pre istotu...

evaachesa
30. dec 2023

Netuším čo sa mohlo stať, no ja do každého prania dávam servítky proti zafarbeniu z DM. Periem biele s farebným a nikdy sa mi nič nepofarbilo.

ekira1
31. dec 2023

Mne takéto fľaky robila aviváž, na farebnom boli akoby mastné. Prestala som používať avivaž a fľaky už nemám.