Ako zachrániť zafarbené oblečenie bez chemikálií?
Ahojte, cerveny kus mi v pracke pustil farbu a zafarbil veci. Da sa to prosim este zachranit? Idealne nie s nejakym najvacsim sajrajtom, kedze su tam detske veci. Skusila som perkarbonat, nestalo sa nic (mozno som dala prilis vela veci naraz - zarobila som vo velkom hrnci podla navodu 2 PL na 5 litrov a dala tam asi 8 ks oblecenia). Dakujem za rady.

Toto uz asi nezachranis :(. Mne raz ostala zelena ponozka v pracke a dala som prat som cisto biele pradlo, bluzky do prace, uz sa to nedalo nosit. Ale chcem ti poradit davat papieriky do prania, nedam na ne dopustit.
@la_dolce_vita oki, dakujem za radu 🙂
Bez chémie netuším,ale podobné sa stalo aj mne,v DM kupujem také vedierko Oxi prášok či nejak tak sa to volá,to mi zvykne pomôcť na všetko.
Bez chémie netuším,ale podobné sa stalo aj mne,v DM kupujem také vedierko Oxi prášok či nejak tak sa to volá,to mi zvykne pomôcť na všetko.
@gabikaa96 ale na toto, zial nie
Ak si nedala horúcu vodu, perkabonat nefunguje. Treba k nemu aktivátor a dobré je pridať I sódu na pranie. Nechaj odmočiť a viac krát vyper. Ako nové to už zrejme nebude, ale pomôcť by mohlo..

Toto uz asi nezachranis :(. Mne raz ostala zelena ponozka v pracke a dala som prat som cisto biele pradlo, bluzky do prace, uz sa to nedalo nosit. Ale chcem ti poradit davat papieriky do prania, nedam na ne dopustit.