Ako zmenšiť ľanové šaty praním alebo sušením?
Ahojte ženy, mám takú zapeklitu otázku. Mám ľanové šaty (sú vlastne bavlnené a prímesou ľanu, také HM letné) lenže ja som ich v chvate kúpila ako posledné v akcii a su mi dosť veľké. Samozrejme že ich nechcem dávať krajčírke zmenšovať za xy € ale chcem sa opýtať, či sa dajú vedome zmenšiť v práčke/ sušičke. Aspoň o kúsok. Vďaka, ak ste takto vedome experimentovali 🫣
Ked mas od nich blocek a maju este aj vysacku tak do 2tyzdnoch vies vratit tovar bez udania dovodu. Ale ja skor ako takyto experiment by som zvolila predaj tych siat. Takto to nemusi vyjst a saty budu rovno vhodne tak do kosa.
@mameha7 neboli zbytočné, ach, veď som ich chcela, nemôžem za to, že HM má obrovské veľkosti a čo nosim normalne L, tak toto je tak xxxl veľkosť. Pritom štítok L.
@nynia kúpené dávnejšie, už som ich mala aj na bazariku, ale zatiaľ nepredané a veľmi sa mi ľúbia no.. 😒 veľmi ich chcem nosiť ale take veľké vyzerajú čudne
Už teda ostáva iba tá krajčírka. Alebo styling. Ale ak ti sedia zle, nezachráni to asi ani styling.

Nie, možno o pár mm, čo sa vyzráža. Ide to iba s vlnou, ale aj vtedy by si tú látku skôr zničila. Nabudúce nekupuj zbytočné veci.