icon

Ako zmenšiť ľanové šaty praním alebo sušením?

28. mar 2025

Ahojte ženy, mám takú zapeklitu otázku. Mám ľanové šaty (sú vlastne bavlnené a prímesou ľanu, také HM letné) lenže ja som ich v chvate kúpila ako posledné v akcii a su mi dosť veľké. Samozrejme že ich nechcem dávať krajčírke zmenšovať za xy € ale chcem sa opýtať, či sa dajú vedome zmenšiť v práčke/ sušičke. Aspoň o kúsok. Vďaka, ak ste takto vedome experimentovali 🫣

mameha7
28. mar 2025

Nie, možno o pár mm, čo sa vyzráža. Ide to iba s vlnou, ale aj vtedy by si tú látku skôr zničila. Nabudúce nekupuj zbytočné veci.

nynia
28. mar 2025

Ked mas od nich blocek a maju este aj vysacku tak do 2tyzdnoch vies vratit tovar bez udania dovodu. Ale ja skor ako takyto experiment by som zvolila predaj tych siat. Takto to nemusi vyjst a saty budu rovno vhodne tak do kosa.

autor
28. mar 2025

@mameha7 neboli zbytočné, ach, veď som ich chcela, nemôžem za to, že HM má obrovské veľkosti a čo nosim normalne L, tak toto je tak xxxl veľkosť. Pritom štítok L.

@nynia kúpené dávnejšie, už som ich mala aj na bazariku, ale zatiaľ nepredané a veľmi sa mi ľúbia no.. 😒 veľmi ich chcem nosiť ale take veľké vyzerajú čudne

mameha7
28. mar 2025

Už teda ostáva iba tá krajčírka. Alebo styling. Ale ak ti sedia zle, nezachráni to asi ani styling.