icon

Čistenie domácnosti octom, sódou a kyselinou citrónovou

6. jan 2025

Ahojte. Ako a konkrétne na co používate tieto tri čističe v domácnosti? Plus vás poprosím odporúčanie na dobrú "jar", kľudne aj nejaký koncentrát, najlepšie čo kúpim v DM. Čo dobre peni a aj vydrží dlho, keďže nemám umývačku riadu.

viestta
6. jan 2025

Saponat na riady je dobry ich znacka DentMinkt. Roky kupujem len ten. A aby som este nim zbytocne neplytvala, tak nariedim si ho s vodou do rozprasovaca. Na vacsinu riadu staci nastriekat nariedeny a potom umyt hubkou. V podstate nariedeny pouzivam a vsetko, sporak, linku, pracovnu dosku.... Riedim asi 3 lyzice koncentratu do pol litra vody.
Biely ocot pouzivam tam, kde sa robi vodny kamen, sodu bicarbonu nepouzivam ako cistic.

januska20
6. jan 2025

Ja kyselinou citrónovou umývam rýchlovarnú kanvicu- nie je smrad ako z octu.

autor
6. jan 2025

@viestta ďakujem a ktorý myslíš z dm? Taký menší alebo litrový? To je super nápad, rozriešiť to do rozprašovačom, lebo fakt dosť toho minam...
@januska20 ďakujem za tip, používala som ocot, ale budem kyselinu na to. Mám jej kilo a neviem kde a ako ju využiť 🤣

tenerifka
6. jan 2025

Ocot davam do rozprasovaca 50 na 50 s vodou a umyvam s tym 99% povrchov.
Sodu priamo na spinave zony (sprchac, dvierka na rure, drez-vydrhnem kartacom)
Jar=Fairy=taky s aloe a uhorkou, tiez riedim vodou

viestta
6. jan 2025
autor
6. jan 2025

@viestta ďakujem, vyskusam
@tenerifka takže dáš cistu sodu a vydrhnes mokrou hubkou? Neposkriabe to povrchy?

tenerifka
6. jan 2025

Vydrhnem kartacom s dlhou ruckou z Ikea.... Nic sa neposkriabe

autor
6. jan 2025

@tenerifka dakujem