icon

Ako odstrániť hroznú hrdzu zo záchodu?

sandra9
12. jan 2025

ahojte žienky chcem sa spýtať máme v novo prenajatom byte hroznú hrdzu vzadu na wc. Skúšala som to umývať octom troška pomohlo ale úplne to nešlo dolu. Skúšala som aj cif, fixinelu rôzne prípravky no stále je to také iste. Viete mi prosím poradiť niečo naozaj extra silné na hrdzu? už som zúfalá čo všetko sme vyskúšali najhoršie je že aj ked ju očistím zachvíľu sa tam spraví znova ☹ dakujem

paulinkaa2
12. jan 2025
madeincssr
12. jan 2025

@sandra9 ak ide o kombi WC-ko (nadrzka je priamo na nom), nejde hrdza z tych skrutiek/matic, ktorymi je nadrzka pripevnena k wecku (pozri zozadu zospodu)? Ak ano, tak nech ti ich niekto sikovny najprv vymeni za nerezove, ak ide o standardne (kupitelne) skrutky. Najlepsie s jednou demontovanou zajst do dobreho obchodu so spojovacim materialom (v hobby marketoch maju mensi sortiment v nerezovom prevedeni).

patus_2
12. jan 2025

@sandra9 z z čoho ide ta hrdza? Sú tam.nejake staré srubky alebo kovové časti? Nebude to podobné sfarbený vodný kameň?

adka176
12. jan 2025

Domestos ČIERNY obal má a opakovane viac krát každý deň a pôjde to ...nám tak zišlo....

pinkgirl
12. jan 2025

Treba zistiť pôvod tej hrdze. Pozri čo je v nádrži na vodu.

magduska2
12. jan 2025

Odporúčam umývat WC Domestosom (Ružový) je to v podstate bielidlo.V starej kupelni mi vyčistil všetko .Skutočne najlepsí pripravok! Vyskusaj opakovane aplikovat,nejaky čas nechat učinkovat

adka176
12. jan 2025

Podľa mňa to je tak sfarbený vodný kameň, že sa zdá že hrdza, skús tento je extra silný
https://cistiace-prostriedky-do-kupelne-a-kuchy...

babushkaem
12. jan 2025

Mne išlo aj obyčajný denkmit z dm, podstatne bolo to tam nastriekať, dat na to wc papiermi este raz a nechať to tam par hodín postat. A vsetko išlo dolu

felycity
12. jan 2025

tiežsi myslím, žeje to sfarbený hruby vodný kameň: odporúčam prípravok lanci, po aplikácii sa celý vodný kameň odlupne a wc ostane čisté

mojemenonikto
12. jan 2025

Ja by som začal samotnou nádržkou. Zastav prívod vody, vyprázdni nádržku spláchnutím a prázdnu zvnútra vystriekaj domestosom. Ideálne tým čiernym, ten je aj na odstraňovanie vodného kameňa. Nešetri. Nechaj pôsobiť aspoň 10-15 min, potom pusti vodu aby sa nádržka naplnila. Urob to opakovane, pokiaľ nie je čisto. Následne to isté urob so samotným záchodom. Tiež opakovane. Môžeš tomu samozrejme pomôcť aj kefou.

sandra9
autor
17. jan 2025

Hrdza sa drzi na zadnej strane wcka vyzera to fakt hrozne no skusim pripravok lanci lebo som fakt uz skusala vsetko mozne aj dnes som to skusila oskrabat to drotenkou a zislo iba trocha ale nie uplne domestos som skusala ten biely pomohlo troska fixinela tak isto aj pulirapid ale stale sa tam vodny kamen drzi :(

sandra9
autor
17. jan 2025

dokonca som skusala aj taku skrabku na hrdzu a vodny kamen a nic