Čo používate na čistenie fritézy?
Ahojte čo používate na vyčistenie fritézy ?
@vikusjk ďakujem
Ak myslíš klasickú s vaňou plnou oleja, tak pri tej som ja rezignoval. Také gelovité zbytky po oleji nejdú (z fritovacieho koša alebo zo spodnej strany veka) odstrániť skoro vôbec, to som kedysi skúšal aj nechať viackrát prejsť najsilnejším programom umývačky. Tak robím len toľko, že počas filtrovania oleja od omrviniek kopou papierových utierok vydrhnem olejovú nádobu od všetkého, čo ide dole samo (tá časť, ktorá býva zaliata olejom je potom čistá) a inak už len s trochou jarovej vody poutieram fritézu zvonka od nalepeného prachu...
@hefo Áno, presne to som myslela, ďakujem
@hefo @zuzka000420 ja to umyvam hned po pouziti, ked olej vychladne, zlejem ho do povodnej flase a vsetky umyvatelne casti vyumyvam. Viem, ze olej je vlastne viackrat pouzitelny, ale mne sa to nejako protivi tam nechat a znova v tom oleji nieco robit, grr. Ale zas je fakt, ze ja ju pouzijem tak max trikrat rocne
@vikusjk no to by u nás neprešlo, ja zas 5x týždenne tak to by nešlo 🥱😁
@vikusjk No, dá sa aj tak, ale použiť to kvantum oleja jednorázovo, to je pomaly výhodnejšie si po hranolky zájsť do Mekáča...
Ja každé po každých 2-4 použitiach olej prefiltrujem od omrviniek cez papierové kuchynské utierky rozložené v širokom sitku (olej musí byť rozohriaty, inak to nechce tiecť), a takto to zopakujem aspoň 5x, kým olej vymením (trochu treba pri každom filtrovaní doliať). Možno som prasa, ale čo už. Keď sa robia len hranolky, tak sa ten olej až tak neničí, horšie sú rôzne ryby a pod., tie už radšej robím v rúre, ak to ide.
To je taký vtip:
- Ja mením olej len každé dva roky.
-- A neškodí to vášmu autu?
- Akému autu? Ja mám stánok s hranolkami!
@hefo ten vtip je bohovksy 😂
ako jasne, chapem. My tolko doma nevysmazame, to je fakt. Hranolky robim tak raz za pol roka aj to na plechu v rure a len ich postriekam olejom a fritezu fakt len na rezne, ktore akosi nejdu u nas tak casto. Nedam na nu ale dopustit cez Vianoce, to idu najprv rezne a potom vysmazane file a je to rychlejsie, ako na panvici plus nemam vsetko zaserkane od oleja. Inak cez rok jedavame ryby len tak na masle,
Snáď to niekomu pomôže: https://tech.desigusxpro.com/sk/dlja-kuhni/frit...

jar a teplu vodu