icon

Máte skúsenosti s profesionálnou dezinsekciou domu?

smacki
23. nov 2024

Dobrý deň, máme malého kocúrika už 2 mesiace a pred asi týždňom sme zistili že nám zablšil dom. Bohužial každý deň sa niekde nejaká blcha nájde napriek tomu že každý deň celý dom vysávame a vystriekavame sprejmi proti blchám. Kocúrik dostal včera pipetu od zverolekára, tak snáď nám aj to pomôže. Kocúrik je stále vnútri, nechodí von. Moja otázka znie, či máte niekto skúsenosti s dezinsekciou domu od firmy. My sme už zúfalý a tak sme sa rozhodli pre toto riešenie, len by som chcel vedieť nejaké recenzie a názory. Vopred veľmi ďakujem.

aalt
23. nov 2024

A to sa mu ako podarilo, ak nechodi von? Ci ste si ho zablseneho priniesli? Ak ma macacie blchy, tak tie sa daju vykynozit relativne lahko. Kocurika sprchovat macacim samponom, staci obycajnym, netreba specialny proti blcham, stale prat pelech, vysavat a v principe bezna hygiena. Vajicka macacej blchy nie su prilepene, ale su volne, takze ich aj len povysavas. Nevyhoda je, ze mozu popadat vsade kam macka pride. My sme nasli zablsene maciatko, dostalo sprchu a bolo. Druha macka nechytila nic, ani sme uz potom ziadnu dalsiu blchu nevideli. Skusenost s firmou nemam. Este je otazka ci ma tie blchy macacie.

smacki
autor
23. nov 2024

@aalt ďakujem za odpoveď. Bohužial sme si ho zrejme už priniesli zablšené. Prvé dni sme ho okúpali a mysleli sme si že je po probléme, nakoľko sme predtým nikdy zvieratká v dome nemali. Lenže nejaké blchy podľa všetkého prežili a tým sa podarilo sa rozmnožovať ďalej. Všetko čistíme, vysávame, ale on najviac času trávi na gaučoch v obývačke a tam sedávame aj my, takže je možné že sme si to už roznosili po celom dome, a máme dosť veľký medzipodlažný dom. No a pelech sme mu vyhodili asi pred týždňom keď sme našli tie blchy a tak teraz spáva na gauči. Tak asi tomu ešte dám chvíľu čas a až potom to budem riešiť cez nejakú firmu.

daridari11
23. nov 2024

@smacki My máme tri mačky chované iba v byte, tiež mali blchy, doniesli sme ich zrejme na topánkach. A to bývame na 4 poschodí. Dostali pipetu Nexgard combo, všetky pelechy a deky som vyhodila, do zblbnutia som vysávala, umývala s dezinfekčnými prostriedkami.
Bĺch sme sa behom pár dní zbavili.
Nechápem, prečo keď ste pred týždňov objavili blchy, tak ste pipetu dali až včera.
Zbytočne ste stratili čas. Pipeta zaúčinkuje do 48 hodín.
Veľmi dôležité je ho aj odčervniť, pretože blchy prenášajú pásomnice.
Záleží, akú pipetu si dala. Moja bola proti vnútorným aj vonkajším parazitom.
Nemyslím, že je nutné na to volať firmu. To by ste mohli zvládnuť.

smacki
autor
23. nov 2024

@daridari11 veľmi ďakujem za povzbudzujúcu odpoveď, naozaj ste ma aspoň trocha ukľudnili. Áno viem že pipeta prišla neskoro, ale neskoro sme sa o možnosti pipety dozvedeli, ako už som písal ešte sme pred tým nemali domáce zvieratká. Pipetku dostal od zverolekára a povedal nám že to už je zároveň aj na odčervenie. Ešte raz veľmi ďakujem, aspoň trocha ma upokojilo keď viem že to už niekto riešil a zvládol to. A ak sa ešte môžem spýtať, tá pipeta by mala fungovať tak že keď do kocúrika blcha zahryzne tak sa otrávi? Lebo sa bojím aby ešte predtým než sa otrávi nestihla naklásť ďalšie vajíčka.

hellionka
23. nov 2024

@smacki moj príspevok bude trochu nechutny ale mohol by Ťa povzbudit. Mala som priatela ktory mal 2 macky domace. Boli komplet zablšene. Oni doma to brali ako fakt - proste maju blchy, hej to sa niekedy stáva, kupime šampon. Oni nemaju rady obojky, zbytocne im davat a iné vyhovorky. Ja ked som ku nim prišla tie blchy a ich vykali boli všade. Na kuchynskom stole, doske, gauci, posteli proste ich len vždy zmetacikom pozametali. Jedna mačicka komplet doškrabaná do krvi, no hrúza. Jeden deň, som mu povedala že keď tie mačky blch nezbaví uz tam nevkročim. Samozrejme boj a hej hej kupim šampon. Kupila som ho ja a aj keď mačky nemam rada, obe som s ním kupala. Bolo to hrozne, čo po nich liezlo. Nakoniec jedna skončila na pohotovsti kvoli niecomu inemu a az tam jej dali pipetu a odblsili ju. On potom povedal, že “wau uz nema blchy” A to on sám mal tie mačky viac, ako ľudí, veď raz som mala u neho spať, ale povedal mi, že chce spať s mačkou lebo mala nejake problemy 🤣 ale pointa … aj takí ludia sa potom dokazali blch doma zbavit, takze ked k tomu pristupuješ zodpovedne urcite to dokazete aj Vy. Zaklad je aby ich už nemala mačicka. Drzim palce

petronela888
23. nov 2024

nám pomohla dezinfekcia ozónom. sú na to firmy. to zničí všetko

smacki
autor
23. nov 2024

@hellionka krásne ďakujem za povzbudzujúci komentár. Áno presne viem aký prístup myslíš, bohužial aj zvyšný členovia mojej rodiny to presne takto vnímajú, že blchy ku mačkám proste patria. Takže je to dosť náročný boj ale tak dúfam že sa to podarí dobojovať do úspešného konca, nakoľko ja som presne opačný typ človeka než si opisovala, ja stvorenia ako blchy a podobne vyslovene neznášam a naháňajú mi úplnú hrôzu. Ešte raz veľmi ďakujem. Tak mačička má už pipetku tak dúfam že aj to pomôže.

smacki
autor
23. nov 2024

@petronela888 ďakujem, pozriem si to na internete 🙂

daridari11
23. nov 2024

@smacki pipeta funguje tak, že sa cez kožu dostane do krvného obehu mačky a následne až potom, keď blcha štípne, tak sa vlastne otrávi.
Ono to potom ide rýchlo. Inak ako písala pani, tiež som ozónovala, ale my máme svoj ozonový generátor. Držím palce, tiež som bola z bĺch rozhodená, nikdy by mi nenapadlo, že ich moje bytové mačky budú riešiť. Odvtedy mám pipety pripravené pre každý prípad🙂

smacki
autor
23. nov 2024

@daridari11 dobre tak som to pochopil správne, ďakujem za vysvetlenie. Už dávnejšie som uvažoval nad ozónovým generátotom tak aspoň mám o dôvod viac si ho zaobstarať. Áno to vám verím že vás to rozhodilo, je to veľmi nepríjemná záležitosť.

kacena1303
24. nov 2024

@smacki my sme si tiež doniesli blchy domov a teda mali sme dvoch psov. Boli všade no katastrofa. Pomohlo nám bravecto tableta a sprej frontline. A samozrejme všetko som oprala vyupratovala a čo sa dalo povyhadzovala. Ale teda týždeň som mala čo robiť.

smacki
autor
24. nov 2024

@kacena1303 tak to verím že to bola katastrofa. Ďakujem za tipy. Ja už týždeň bojujem a stále sa nejaké objavujú, ale tak už aspoň menej.

kacena1303
24. nov 2024

@smacki vyskúšajte to bravecto to ma účinok do par hodín a postupne to zahubí blchy. Stačí, že macicku kusnu a je po nich a na vajíčka samozrejme sprej. Držím palce aby ste sa toho čím skôr zbavili ✊

smacki
autor
24. nov 2024

@kacena1303 a môžem to mačke podať aj keď už má pipetu? Lebo dnes sme dva dni po podaní pipety a opäť som na nej našiel živú blchu

kacena1303
24. nov 2024

@smacki joooj my sme skúšali od kúpeľov, po pipety a nakoniec som supla v jeden deň aj pipetu aj bravecto. Bravecto je síce finančne náročnejšie ale účinok ma takmer okamžite. Ja už som bola z toho všetkého zúfalá. Ta tableta ma účinok tri mesiace za nás akože spokojnosť. Odvtedy používame pravidelne a teda mame pokoj aj s blchami aj s kliešťami 🙏🙏🙏🙏

smacki
autor
24. nov 2024

@kacena1303 áno aj my ho pravidelne kúpeme a vždy sa objavia ďalšie blchy 🤦‍♂️ dobre, moc vám ďakujem za radu, porád to idem pozrieť a poriešiť. Úplne presne viem o čom píšete, tiež som už zúfalý a neviem čo mám robiť. Veľmi pekne ďakujem za vašu radu.

smacki
autor
24. nov 2024

@kacena1303 a ak sa ešte môžem spýtať, vedeli by ste mi prosím poslať link na to bravecto? Na internete mi ho totiž nachádza len pre psíkov :(

daridari11
25. nov 2024

@smacki len opatrne, ak ste už dali pipetu, nemôže sa dať hned ďalšia. Je to kopec chemie. Ta prvá ste písali, že bola kombinovaná, aj proti vnútorným parazitom.

daridari11
25. nov 2024

@smacki ..a ešte dôležitá vec, vždy to musí byť pipeta urcena pre macky, nedávať tie určené pre psov. Po pipete nekupat, v pripade vonkajšej macky ustrážiť, aby nezmokla

1mata
25. nov 2024

@smacki my sme dali cez zimu psika do kotolne a za 2 tyzdne nas celu rodinu stipali blchy. Volala som pana deratizera, jeden postrek v kotolni kde bolo plno dreva ( vraj bude treba opakovane) 1 den sme nemohli byt v dome, ale musim povedat, ze bolo po probleme. Ja by som necakala a volala pokial sa nerozmozia.

smacki
autor
25. nov 2024

@daridari11 ďakujem, zatial mu nič ďalšie nedávame.

kacena1303
25. nov 2024

@smacki áno to iste našlo aj mne no každopádne za skúšku jeden nič nedá (ak nerátame prachy) alebo fakt vyskúšať odborníka. Musím sa priznať, že veľmi dobre viem o čom píšete. Držím palce ✊

smacki
autor
26. nov 2024

@kacena1303 ešte raz ďakujem za radu. Ste veľmi milá. Asi ešte chvíľu radšej počkám aby som kocúrikovi neublížil, predsa len je to veľa chémie, má aj pipetu, aj obojok, takže ešte aj to bravecto už by mohlo byť veľa :( Ale veľmi si vážim vašu snahu pomôcť mi s týmto nepríjemným problémom.