Domáci prací prášok/gél
Ahojte vedeli by ste poskytnúť recept na zaručene dobrý práci prostriedok? Ďakujem za radu 😊👌
@dagmarovita no nádhera ... Ja najprv vyskúšam prášok a keď sa mi osvedčí tak možno aj tekutý... Prášok urobíš len tak že zmiesas sódu s nastrúhaným mydlom ... len musím pomer pohľad
@bibiankaa ja robim tiez nastruhane mydlo a sodu na pranie plus silice na vonu (citronova, eukalyptova, kedze su bez zbytocnych aditiv, objednavam z mydlovehosveta). Konzistencia zavisi od mnozstva sody, ale ak stuhne, treba pretrepat poriadne flasu a on stekutie. A parkrat som si chcela urychlit robotu s vyrobou a nemala som dostatocnu teplotu na sodu (sodu davam az ked je uz mydlo rozpustene) a mal taku hrudkovu konzistenciu. Potom mi to upchavalo odtok z nadobky na prasok. A niekde som citala, ze je fajn, ak pouzivas tento prasok raz za cas prat aj v normalnom tekutom pracom gele, nech sa pracka precisti od usadenin z toho prasku.
@olivierko229 a koľko kvapiek dávate? Ja nemám žiadnu vôňu a to kvapkam olejčeky do sódy ... to zanecháva usadeniny? Ja som žila v Tom že sóda odstraňuje vodný kameň a teda aj všelijaké usadeniny, či ?
@bibiankaa no davam na 4.5l nadobu asi 10 ml silice. Ale ako nejako extra to nevonia v prani. Davam potom aj prirodnu avivaz. No odstranuje, ale aj zanechava svoje vlastne 😄 ja to vidim na davkovacej priehradke na prasok. Pri samotnom prani sa asi rozpusti, ale "cestou" do bubna mozu ostat usadeniny
hmmm ako taketo nieco som este veru neskusala vyrabat. no receptov je tu pozehnane, takze neviem, ci aj nevyskusam
@petricienka kde by som,prosím, našla recepty? Viete mi dať link?
@olivierko229 veď to že veľmi to nevonia, potom ani nemám ten pocit, že je prádlo vyprate.. ja prášok dávam stále do bubna, len aviváž lejem do nádržky ..

ja som robila vcera, podla navodu stadeto, jemine vsak mi stuhol vo flasiach a to som robila asi 12 litorv este som to riedila a teraz neviem ani co :D
Pozerala som aj na iternete, sodu krystalicku som rozpustila v hrnci a dala tam mydlá, varila som to na viac krat a v druhom hrnci som prevarila vodu potom som to zmiesala vo vedre, a teraz mam plno stuhnutej zmesi v nadobach s tenkym hrdlom co mi ostali po perwole tekutom a tak.