Fľaky na tričku po praní
Ahojte, už druhý krát sa mi stalo, že som predtým čisté biele tričko vytiahla z práčky s novými tmavšími fľakmi, ktoré sa mi viac nedajú vyprať. Tričko nebolo o nič oprené, nemalo sa od čoho v rámci prania ofarbiť. Nerozumiem tomu. Môže toto spôsobiť napríklad prací olej? Používame ho ale často a toto sa nám stalo vyslovene len dvakrát. Máte nejaké tipy čím to môže byť, prípadne ako skúsiť fľaky odstrániť?
Ja som tieto problemy mala vtedy,ked som pouzivala avivaz zlty Lenor.
Detske tricko? Hnusne neopratelne flaky su aj z bublifuku. Neviem co je to za ekrazit.
Ak pouzivas oleje na pranie, tak to je z toho... deje sa to vtedy ked ho das vela..
@hariet veru. Akurát som googlila, a okrem aviváží, uvoľnených tesnení, zanesenych častí práčky, kozmetiky a mnohých ďalších som narazila aj na ten bublifuk. A veru sa mi s ním posledné dni syn hral a zrovna jeho tričko je fľakaté. Skúsim s tou bublifukovou vodou poliať nejaké staré tričko, operiem a som zvedavá či je toto vinník 😅🙈
@julia_romeo podozrievam najmä tie oleje, len sa mi viackrát stalo že sa mi ulialo veľa a nič nebolo fľakaté 🤔 možno je to o náhode, ako sa to hneď na začiatku rozptýli. Asi otestujem aj toto, staršie tričko tým priamo polejem a dám prať. A uvidím 🙂
Aj ja hlasujem za bublifuk.
Prišla som na to až na 'staré' kolená v práci - v škôlke - po dni detí. Mala som nové tričko s myškou Minnie a fúkala som deťom na dvore veľký bublifuk z Action. Po vypratí vyzeralo otrasne a nevedela som z čoho. Až mi kolegyňa povedala, že isto z bublifuku. Razom som pochopila všetky synove flekaté tričká z čias RD 🤪
Skús ho namočiť do Pueru do horúcej vody.
Mne toto tiež dlho robilo, nervy som mala a zistila som čo mi to robilo, tie kapsule do práčky čo sa hodia, odkedy používam tekutý alebo sypaný prášok žiadny problém roky
Tiež mám skúsenosť s fľakmi a nakoniec to bol bublifuk
Mne fľaky dávnejšie robila zanesena práčka od vodného kameňa. Odkedy pravidelne čistiť bubon tým že Don dám kyselinu citrónovú alebo liter octu a dám program na 95' tak sa mi fľaky viac nerobia
Bol to bublifuk fakt, nenic si pokusom dalsie tricko. Na bielom nechava sive flaky a na tmavom vyblednute.
Bublifuk na sto pro
U nas v skolke raz dala jedna mamicka do skolky taky bublifuk na baterky co pusta sam bubliny. Ucitelka to detom pustila na dvore deti bubliny chytali bola radost. No potom chudera ucitelka dostala od jednej mamicky ze jej dcerka nosi drahe oblecenie a ma ho znicene..viac ucitelka detom bublifuk nepustala
@slavomira236 ja ako učiteľka by som poprosila mamičku, aby dávala dieťaťu oblečenie, za ktorým nebude plakať. Deti sa v škôlke hrajú, šalia, spoznávajú svet vrátane rôznych materiálov a techník. Určite by som kvôli tričku nezobrala radosť deťom z bublifuku 🤷🏻♀️ ale chápem to. Mňa zjazdila mamička za biele legíny od piesku a iná za zelené kolená na tepláčikoch 😳
@slavomira236 u nas sme mali normalne v balicku ked maly zacinal skolku, necha nedavame nove veci, decka boli velmi vela casu v zahrade, nonstop malovali, peciatkovali, "piekli" tak nam bolo normalne odporucate davat stare oblecenie ktore sa moze znicit a nebude nam ho luto. Mne maly chodil ako prasiatko domov 😀
@nikaeli toto je sialene, ved to decko sa ma hrat a nie sediet a davat si pozor na oblecenie.
@nikaeli tak niektore mamicky si mylia skolku s modnou prehliadkou
Ďakujem Vám za rady. Našla som aj na našom aktuálnom bublifuku napísané upozornenie že môže farbiť oblečenie. Tak nejdem robiť pokusy, asi to bude z toho, nabudúce budeme múdrejší🙂
@anonym_autor dobrý deň,
Ďakujem za túto diskusiu pomohla mi objasniť záhadu flakov už som obviňovala novú práčku 🤦♀️len dá sa s tými flakmi aj niečo robiť alebo to už tam je na furt?

Pripnem sa, deje sa mi to furt. Teraz som vymenila praci gel za normal prasok, tak som zvedava