icon

Je lepšie prať všetko naraz alebo postupne?

spanielka44
14. jan 2025

Zeny prosím nezabite ma ale som už pol roka na pn a minule mi napadlo či je lepšie dať oprat napr 3 várky pradla v jeden deň, alebo prat pravidelne napr obdeň jedno pradlo 😂 samozrejme že teraz cez zimu dávam ešte aj do susicky a na jednu stranu si poviem že dám oprat všetko ale perie a susi pomaly cely deň, ale na druhu stranu keď dám obdeň tak idu tie spotrebiče častejšie, prosím berte tuto temu na odreagovanie som v 37tt a už neviem čo so sebou 😁

Strana
z2
pinkgirl
14. jan 2025

Nemám na pranie žiadny harmonogram či kalendár. Periem priebežne podľa potreby. Deti už majú veľkosť oblečenia dospelých ľudí, takže sa skôr naplní práčka ako keď boli menší.

simca06022011
14. jan 2025

ja som to robila tak, ze kazdy den, ked sa nazbieralo sa pralo.. ale potom som si uvedomila, ze potom sa kazdy den babrem s pradlom. Teraz zapnem prvu pracku vo stvrtok vecer albeo piatok rano, a operiem vsetko v piatok, max jedna pracka v sobotu, ide to v kuse, pracka+susicka a aj susiak na veci, ktore nedavam do susicky a potom tom naraz vsetko skladam/zehlim v nedelu pri telke alebo ak je menej aj v piatok vecer. A mam cely tyzden od pradla pokoj. Jasneee ak sa nahodou stane ze mam plny kos na prasknutie alebo daco treba, zapnem tu pracku aj iny den, ale uz som si zvykla na takyto harmonogram :D ked som bola mimo dom, teraz som vela na HO, tak som prala vecer, v noci, cez den ked so nebola doma postupne cely tyzden a spratala vecer, ale napr. zehlenie som zbierala na kopu = a to som nezansala potom zehlit haldy nazbieraneho pradla :D

kathhii
15. jan 2025

@spanielka44 ja periem naraz 2-3 várky ( tak aby sa mi zmestilo na sušiak a využívam slnečné počasie aby to skôr uschlo. Prípadne dám do sušičky, ale periem naraz nie že každý deň, aby sme nemali stále rozložený sušiak, či už dnu alebo na terase.

suezana
15. jan 2025

Ja periem priebežne. Je úplne jedno aký je deň. Akonáhle sa mi nazbiera z určitej farby 3/4 práčky, tak pustím .

evansova
16. jan 2025

@elzena2 Toto mi sušička spravila raz, este bola pomerne nova. Z navodu som sa dozvedela, ze v tomto pripade treba vycistit mriezky pod bubnom. A veru, ked som otvorila tie dvierka, videla som, ze je to cele zanesene a zmolky boli vlhké. Nechala som to otvorene a na druhy den vycistila kefou a vysavacom. Odvtedy cistim pravidelne a vsetko funguje.
Sme dvaja, periem raz za tyzden, inak by som prala poloprazdne pracky a zbytocne vyhadzovala peniaze za energie a pracie prostriedky. Poloprazdna susicka je tiez zbytocny vydavok.

sjun
16. jan 2025

Nas je doma 5. U nas ide pracka uplne bezne hocikedy. A ked aj nahodou sa dostanem na spodok kosa na pranie tak zvleciem postelne a ide sa...pre mna pranie nie je robota.

lenka02942
16. jan 2025

Petrom v pondelky co najviac kľudne aj 5 práčok a vo štvrtky to zbieram a ukladám. Ak sa niekedy vyskytne situácia že teebq oprat aj iný deň operiem ale prací deň mám pondelok 😄😄

sisska96
16. jan 2025

@lusyyy36 ja nechápem ani jednu stranu. Ani tých ktorí perú každí deň, resp 8-10 krát do týždňa. Ani tých ktorí perú 2 krát do mesiaca

maryetta
16. jan 2025

Ono aj zalezi kolko ludi... u nas 4 deti 2 dospepli. Takze ozaj ide pracka denne. Biele. Svetle. Tmave. Farebne. Cierne. Do nedavna detske osobitne.
Uz ked sa zda ze nic netreba tak dam oprat deky. Obliecky. Zaclony....

madielilly
16. jan 2025

@spanielka44 ja operiem vsetko v jeden den ak sa mi nazbiera oblecenie na bubon.Nerada periem ked je bubon len do polovice naplneny.

lenka2710
16. jan 2025

@spanielka44 ja periem každý pondelok, v stredu poskladam, pripadne pozehlim co treba a mam kľud! Prala som tiež priebežne, ale keďže nemam sušičku, tak mi začalo vadiť, že mám stále susiak vytiahnuty! Takto zavadzia len dva dni 🙈 väčšinou periem 4 práčky po sebe a o týždeň zasa

11brano11
Odpoveď bola odstránená
ekira1
22. jan 2025

Periem keď mám voľno, vyberiem celý kôš, pokôpkujem. Čoho sa nenazbiera várka, ide naspäť do koša. Ak je plný a nemám voľno, operiem to, čoho je najviac. Jasné, že keď niečo treba, operiem hneď.

luba98
24. jan 2025

Keď mám plnú práčku zapnem.Len raz denne.Je to menej stresujúce.

Strana
z2