Koľkokrát do týždňa pustíte práčku?
Ahojte ženy,
Chcem sa opýtať koľkokrát pustíte práčku do týždňa. Zapisovala som si to a štandartne mi to vychádza 8krát za týždeň pri 5 kg práčke. Sme dvaja dospelý ale periem aj zvieratám. Nie je to moc? Prijde mi to, že to je moc, no neviem si pomôcť dosť sa potíme a z druhého dňa väčšinou ide prádlo do koša. No tá spotreba vody bude šialená.... :/
Ako to máte vy? Pri deťoch to bude isto viac s tým rátam.
Ďakujem
Tak Btw...prisla jar a dnes len jedna pracka 3 detske zimne budny...este 2 pracky zimneho budu pomimo bezneho chodu modre, biele, sive,... pracovne aj 2 pracky...a to nemenim postelne kazdy tyzden...to by som zosalela
2 dospelí 2 deti ... Min. 3 práčky (á 8kg, nie vždy plné) týždenne...stane ale (ako napr. dnes) že aj tri práčky za deň...a potom dlhšie nič...
@maciatkolulu Ale veď si per, koľko chceš, či potrebuješ. Ja som len písala, že počet kusov spodného prádla s tým nič nemá. Jedine že by niekto naozaj púšťal prázdnu práčku len kvôli tým spoďárom, ale to tu nerobí nikto. To je všetko.
Ja som včera vyprala 4x máme tri deti.
Keď sme boli dvaja tak 2 práčky týždenne (1x biele a 1x tmavé) ... Samozrejme sezónne bundy a keď bolo veľké upratovanie aj viac...
No . Keď sme boli dvaja prala som iba v sobotu dve pracky . Teraz sme štyria a periem vlastne denne . Je to katastrofa nás kôš je bezodnny . Ale práčku mám na päť kg prádla . Dnes by som vybrala vasciu určite . A na sto percent chcem sušičku do zimy lebo čo som tu mala Non stop sušiaky rozvesane to už nechcem znova zažiť. Vlhko plesne .všetci kychali ...
Ja 2-3x cez vikend,sme 4
Max 3x a sme 4ria
2 dospelí + 2 deti, periem do týždňa 6-7 práčiek..ked prevliekam periny alebo potrebujem bundy prať tak aj 9 práčiek za týždeň... ale vôbec to neriešim, beriem to ako nutnosť...
Tak u nás je to jedná radosť. Práčka ide každý deň. Sme štyria. Pred mesiacom som prestala prať látkpvé plienky, to som prala každý druhý deň (iba tie plienky). Každý deň periem minimálne jednu várku prádla ale štandardne 2-3. Teraz by sa to malo trošku upraviť, tak som zvedavá...
@h2 počet kusov oblečenia ako taký s tým má,dosť pokiaľ máš čo nosiť a nepotrebuješ zrivnu tu vec, čo máš špinavú, tak proste tu pracku nepustis, ale tak ako čítam, na sk sa šetriť nemusí, ľudia majú dosť, kašľať nna životné prostredie atď, periem po jednom použiti ideál všetko, waw, neverím. Tak ak niekto pracuje v prostredí, kde to nejako pach ne, kde sú proste vypary, smrad, tak rozumiem, to sa musí. Ale inak, pardon, na hlavu. To, ale nie je tebe mierne😉ale ved máš pravdu, nech si perie kto chce kolo chce, km ma z čoho a tak, ved studená voda, je skoro zadarmo, pitna... No, elektrina zjavne na sk tiež nestojí veľa, prášky a kadejaké sajrajty chemické tiež nie, hlavne, že to je plne chemie.
@evamarek77 fuuu už aj veľa hotelov začalo byť v tomto ecofriendly a nemenia uteráky a ani posteľné každý deň, to musí byť masaker celkom denne hentak všetko prať 😳
@summerparadise deti su male a ja len trochu beham iba zacinam..nemozem prat viac, nemam to kde susit hlavne v zime a ked prsi😒..nazbiera sa urcite aj na viac ale niekedy musia veci pockat..cez leto davam o 1 viac :D
Priemerne asi 5x, 2 dospeli a jedno dieta, periem nase oblecenie (ja vacsinou vsetko spolu co sa da 🤭 mame 90% tmave…iba ked nahodou mame svetle, biele tak to periem zvlast) asi 2x, potom maleho veci 1x, uteraky 1x, no a razbza dva tyzdne postelne pradlo a podla potreby utierky, tak to vychadza priemerne na 5x…
@maciatkolulu Ja už nemám silu, alebo skôr vôľu vysvetľovať stokrát to isté.
Inak ja si reálne neviem predstaviť ako sa dá naplniť, pri bežnom živote každý deň 8kg práčka aj pri dvoch dospelých a jednom dieťati, snažím sa, ale nejde to. Aj kebyže teraz hodíme zo seba všetko, že proste nedáme už viac na seba, tak nemám plnú pracku. A kebyže je tu aj druhé dieťa, tak aj tak nie, ono kebyže tam prihodim uteráky a osušky, tak už asi hej, ale to mi príde fakt už choré. Ja neviem, inak v com periete, ale mne zvyknú veci voňať aj po druhom, treťom oblečení, pokiaľ sa extra nespotim.
Sme 2 dospelí a 3 deti. Periem 2x do týždňa biele, 2x tmavé a raz farebné. Popritom samozrejme posteľnú bielizeň, uteráky a utierky zvlášť. To podľa potreby. Mám práčku na 7 kg bielizne.
Deti športujú, veľa sme vonku. Je to dosť, ale nemame nedoplatky za vodu.
Keď sme boli dvaja, tak som prala možno tretinu, ak nie menej.
@evamarek77 vidíš a ja si myslím že ty nie si celkom ok, ak sa čistá utrieš do uteráka a zdá sa ti ze uterák je špinavý,
@evamarek77 ja neviem, my máme dosť veľkú kúpeľni, osprchujem sa, prehodím cez susiak a ono to vôní ďalej a uschne, utierať sa zvyknem čistá, umyta😃
@kristinaanna 🤣🤣
Všetko záleží od toho koľko máte oblečenia a iného prádla, a aký velky prádlovy kôš 🤣 my sme 5 členná rodina a periem ako kedy, niekedy celý týždeň nepustím práčku a niekedy 6-9x týždenne.
4 členna domácnosť a cca 8x týždenne urcite
Sme styria: cca 3x za den
Ja periem keď sa nazbiera kôš....vychádza to tak dva dni v týždni periem celé dni...a vijde to tak na 8 práčiek..ak periem návliečky a deky tak viac...

2 dospeli a 3 deti...podla obdobia, ale urcite 6-8 pracok...a to mame dom aj zvierata, cize aj pracovne oblecko.