Máte skúsenosti s farbami proti plesniam?
Dobrý deň, máte prosím skúsenosti s nejakou konkrétnou farbou na steny proti plesniam ? Je to účinné ?
Pokiaľ sa vám tvorí pleseň na stene, farba tomu nepomôže, maximálne to prekryje a bude sa pleseň vytvárať ďalej pod farbou a vy budete dýchať spory. Skôr by som hľadala príčinu plesne, odstránila
Ju a potom riešila maľovanie. Farba vám pleseň neodstráni, len prekryje.
Pleseň sa najčastejšie tvori na tepelnom moste, tam kde sa zráža voda, pri zlej izolácii, zatekani, nedostatočnom kúreni a nesprávnom vetraní, ak sa tvorí napr za skriňou, stačí ju niekedy len posunúť pár cm do priestoru aby poza ňu cirkuloval vzduch.
@maddie1711 a keď je hlavná príčina tá, že v tej izbe sušíme prádlo ? Inde cez zimu sa nám moc nedá 🥹
@maddie1711 a keď je hlavná príčina tá, že v tej izbe sušíme prádlo ? Inde cez zimu sa nám moc nedá 🥹
@anonym_autor odporucam kuoit si odvlhcovat s rezimom susenie pradla. Dlho sme zvazovali a vyberali. Mame etu a max spokojnost. Pozor tanokesen sa vam nebide robit len na stenach.
Odporucili nam farbu San marco. Ale pozor tvrdla tri tyzdne aby bola umyvatelna.
https://www.nay.sk/odvlhcovac-eta-fainer-2630-9...
@anonym_autor takto mi zničili steny plesňou nájomníci byt. Žila som v tom byte 25rokov a nikdy tam pleseň nebola …… vetrať, vetrať, vetrať. Najhoršie čo môže byt je okno na vetracku…. Normálne pár krát do dňa otvoriť okno dokorán (odporúča sa nechať tak dlho otvorené kým nezmizne orosenie skla čo sa spraví) poprípade urobiť ne chvíľu prievan nech tu vlhkosť vytiahne. Samozrejme v jeseni je problém keďže vlhko je aj vonku …. Susiak nemaj pri stene ale viac v strede. Odvlhcovac je super vec, hlavne keď nemáš kam inam dať prádlo, ale nie tie blbosti na tabletu ale normálny elektricky. Ja mám tiež obmedzene možnosti sušenia ale teraz ráno aj večer prikurujem klímou a tá brutálne vyťahuje vlhkosť.
@anonym_autor ono záleží aj na tom, kde bývaš - byt, dom? My bývame v starom dome, plesne sa veselo tvoria 🙄, striekame savom.. Mali sme tu aj odborníka, ktorý povedal jednoznačne treba podrezať všetky steny (aj vnútorné!). Čo je suma už na úver a navyše rozbitý celý dom.. Máme tu aj vysokú hladinu podzemnej vody. Takže v našom prípade žiadne vetranie, ani farby problém nevyriešia...

Pokiaľ sa vám tvorí pleseň na stene, farba tomu nepomôže, maximálne to prekryje a bude sa pleseň vytvárať ďalej pod farbou a vy budete dýchať spory. Skôr by som hľadala príčinu plesne, odstránila
Ju a potom riešila maľovanie. Farba vám pleseň neodstráni, len prekryje.
Pleseň sa najčastejšie tvori na tepelnom moste, tam kde sa zráža voda, pri zlej izolácii, zatekani, nedostatočnom kúreni a nesprávnom vetraní, ak sa tvorí napr za skriňou, stačí ju niekedy len posunúť pár cm do priestoru aby poza ňu cirkuloval vzduch.