Našla plošticu na vankúši: čo teraz?
Ahojte. Našla som jednu plošticu za bieleho dňa na vankúši. Manžel má pravidelne štípance, ja s dcérou nie. Kúpili sme novú postel a matrace nedávno a odvtedy sa mu objavujú. Mala som podozrenie ale nechcela som si to pripustiť. Som z toho totálne vykolajena čo mám preboha robiť 😭😭😭 firma príde aj na diaľku 100km napríklad ? Alebo hľadať niekoho bližšie? Treba ohlásiť domovnikovi? Bývame v paneláku s 12 poschodiami. Ešte mi napadlo že cca pred rokom ich mali aj na 10tom. A neohlásili to.
v lekarni exzistuje na ne postrek dobre je preventivne postriekat postel
a este radia ze na nohy postele treba dat obojstrannu pasku na nu sa nalepia
Ešte funguje parný čistič. My sme ním zničili hniezdo a po deratizacii som nenasla skoro nič. U nás bol proces našťastie celkom rychly - prišli hned na druhy deň, ale nedalo mi nechať to tak v detskej posteli, tak sme ešte predtým vsetko naparili - matrace, rošty, postele vankúše ....
Na noc sme išli k rodičom - deti do 3 rokov by to vraj nemali 24 po postreku dýchať (aj ked jeden pan mi povedal tak a druhý, že po 3h je to bezpečné aj pre deti 🤷) . Teraz nemám aspoň 2 týždne vysávať a umývať podlahu, inak máme normálne fungovať a ak sa niečo vyskytne, tak po 3 tyzdnoch prídu znova, prípadne podľa potreby.
Držím palce, nech to zvládnete čo najlepšie a nerychlejsie!!! Ja som teraz trochu paranoik a vidím ich v každej smietke 😓, tak snáď aj toto niekedy zmizne 🙏🙏🙏.
@jagreja verím vám ja ich vidím doslova všade pritom v skutočnosti niesu vidieť 😪 neviem sa dočkať nech už je to za nami.
@jagreja ešte rozmýšľam čo s vecami ktoré boli v posteli. Mam tam dekoračné vankúše ktoré sa nemôžu prať. Mam ich vyhodiť podľa vás? Alebo nechať postriekat?
Dobrý deň prajem...takže asi takto Vám poviem...toho sa nezbavíte už nikdy...my sme ich mali v bytovke skoro 3 roky dozadu aj firma tu bola 2-3 krát a nič...doma máme 2deti, psíka a hlavne čisto a podotýkam raz za čas ešte nejaká ploštica naposledy 2 týždne dozadu u nás v obývačke išla oproti mne....skoro ma vystrelo...aj keď je pravda je predtým som ich zabila za noc aj cez 20
A u nás nič nestriekali iba na nalepili pastu...ja som si sama kúpila sprej proti nim ešte ...vyumývané aj vysavam to je jasne aj kôli psovi stále...Aši prechádzajú cez stúpačky a keď poviem domovnikovi tak ani nerieši
ked bude v lete horuce slnko dajte ich von
Ak na nich nie sú žiadne viditeľné známky, tak by som ich len naparila, nechala vyschnúť a ak ich aktuálne nepoužívate, tak zabalila do vakuovych vriec.
Ja som vsetky veci balila do čiernych vriec na smeti. Teraz to tu mám vystriekane, tak postupne triedim, periem alebo vyhadzujem. Čisté veci balim do vakuovych vriec, aby mi tam pripadne niečo nevliezlo.
Inak aj s tým slnkom radia, že v ciernych vreciach sa to na slnku poriadne nahreje a pokapu (tak to asi tak spravim s tymi knihami).
Držím palce a prajem pevné nervy. Asi je to beh na dlhé trate,ale ja som rozhodnutá to vyhrať!!!
@nikola5803 u vás nič nestriekali?? Ak ich už vidíte, tak su podla všetkého vo väčšom počte:( Skuste pohľadať hniezdo. Ja som ho nahodne objavila pri praní poťahov z matracov na rostoch postele. Ale zvyknú bývať v rohoch postele, pod posteľou, v zahyboch matracov, v spojoch na gauči, pod obrazmi, v zasuvkach... Ak to máte v bytovke, tak treba vystriekat u vas aj u susedov, spoločne priestory aj stupačky. Držím palce!!!
Podelím sa o skúsenosť.moji rodičia ich mali doma. V žiadnom prípade nestriekaj bežnou chémiou. Stávajú sa tým odolné. Naši najskôr riešili sami firmu lebo sa hanbili, no vyvalili ťažké prachy a nič. Ploštice totiž ski od susedy z vedľajšieho vchodu. Dopadlo to tak, že musela prísť firma a strieľať tri vchody vedľa seba, tri krát po sebe, môj brat si ich zrejme dovliekol od nich k sebe, za cca pol roka mali už aj oni. Je to horor, treba oboznámiť bytového dôverníka, sami sa toho nezbavíte.
@ivi85 v stredu nás čaká druhý postrek. Všetko ide z bytového fondu tak aspon niečo, ale domovnik to nechce vôbec oznámiť obyvateľom vchodu. A teda myslím si že toto pomôže len na chvíľu lebo to sem muselo prísť od susedov a keď sa to nebude riešiť všade tak to je na 2 veci
Si pisala, ze ste kupovali nove matrace a postel, kludne ste si to mohli doniest aj vy z obchodu/skladu... Ak by to bol tento variant, a nerozsirila sa dalej, tak vasim postrekom problem vyriesis.
@vlastnynazor našli sa v sedačke. Teda firma nič iné nenašla len 2 živé v sedačke a hovorili se najväčšia pravdepodobnosť je väčšinou že to majú susedia a ze boli v tomto vchode už niekoľkokrát :( zato si to myslíme
Neverím teda že to pomôže. Zvyčajne keď už sú štípance a nachádzaš ploštice, sú už veľmi premnožené. Ozaj by bolo potrebné vystriekat minimálne vchody susediace. Budem držať pevné nervy a úspešnu deratizaciu. Hlavne neumyvaj doma podlahu aspoň mesiac
@ivi85 uvidíme. Od prvého postreku nemáme stípance vôbec a nenašli žiadne hniezdo.
Minimálne Toto druhé ešte absolvujeme ale keď sa to zopakuje sme ochotní sa odsťahovať...
No presne my máme bohužiaľ to isté náš vchod bol kontrolovaný ale raz za čas aj keď nikto to údajne nemá a podotýkam, že mi máme doma čisto sa nám prejde nejaký po byte bohužiaľ...raz keď to už je ....
@nikola5803 ved jasne. Susedia to buď nepriznajú alebo nevidia alebo nechcú vidieť ani riešiť a doplatia na to ostatní. Ja takto žiť rozhodne nechcem aby som mala domacnost hore nohami každého polroka a dýchala chémiu vrátane mojej 3 ročnej dcéry :(
@ivi85 podlahu vôbec? Lebo mne povedali ze po strede môžem lem na krajoch nech neumyvam
Naši mali dve firmy a obe zakázali akékoľvek mokré čistenie, iba na sucho pozametať
niekedy si to človek prenesie aj inde ani nevie ako može to byt ukryte v nabytku ,koberci,
krabiciach,,,,

Aha rozumiem