Nebezpečné zloženie vôní do prania
Videli ste, aké to má zloženie? Čistá chémia, mimo môjho chápania, ako si to niekto môže dať do práčky a potom sa vytešovať z toho, ako sa mu chémia uvoľňuje z oblečenia a vonia! Sa ľudia zbláznili, ale však niektorí pijú aj MMS kvapky / Savo a sa s tým chvália, že aké super- Čo na zloženie vôní hovorí Chat GPT:
4-tert-Butylcyclohexyl acetate – syntetická vôňa s „sviežo-drevnatým“ tónom, bežne v parfumoch.
Linalool, Linalyl acetate, Citronellol, Geranyl acetate, d-Limonene – aj keď sa v prírode vyskytujú (napr. v levanduli, citrusoch), v priemysle sa vyrábajú synteticky, pretože je to lacnejšie a stabilnejšie.
Hexyl salicylate, Hexylcinnamaldehyde – syntetické kvetinovo-ovocné tóny, dlhá životnosť na textile.
Coumarin – sladká, „mandľovo-vanilková“ vôňa, v prírode napríklad v tonka fazuliach, ale tu syntetická.
Eugenol – klinčeková aróma, zvyčajne synteticky vyrobená.
1-(…-tetramethyl-2-naphthyl)ethan-1-one – tzv. biely pižmový fixátor vône (musk).
2-Methyl-3-(4-isopropylphenyl)propanal – silný syntetický parfumový aldehyd.
δ-Damascenone – intenzívny ružovo-ovocný tón, veľmi silná molekula aj v stopovom množstve.
Výsledok: vôňa je extrémne intenzívna, drží sa na vlákne aj týždne a postupne sa uvoľňuje, ale pri praní nevykonáva žiadnu čistiacu ani dezinfekčnú funkciu. Je to len „dlhotrvajúci parfum na oblečenie“ s potenciálom dráždiť pokožku či dýchacie cesty.
Nevedela som zloženie,nekupujem po tom,ako to v práci cítim na jednej kolegyni.Je mi z tej intenzívnej vône nevoĺno.
@quaker tiez som nad tym rozmyslala, ze aku zvlastnu dobu zijeme, bio, eko, raw matky nedaju dietatu sladkost, ale vonavucke oblecenie alebo oblecenie vyzehlene zehlickou v spreji plnej chemie uz je ok, rovnako ako riady vylestene chemiou z umyvacky.
Viem , čo to obsahuje a preto to nepoužívam. Plus za mňa to smrdí, a nevonia mi to.
@quaker nepoužívam ani aviváž, takže toto môže obsahovať čo chce, čím menej chémie, tým lepšie.
mne to spúšťa migrény len ke´d niekto týmto navoňaný chvíľu stojí vedľa mňa, keby som to na sebe mala celý deň tak ma odvezie záchranka, osobne nechápem či tí ľudia nemajú čuchové bunky alebo čo
mne to spúšťa migrény len ke´d niekto týmto navoňaný chvíľu stojí vedľa mňa, keby som to na sebe mala celý deň tak ma odvezie záchranka, osobne nechápem či tí ľudia nemajú čuchové bunky alebo čo
@lucka_ke mne stačí chvíľa vo výťahu a idem sa dogrcať
@quaker takže ja osobne neznesiem tieto vône vadia mi sú extrémne silné a bolí ma z nich hlava... Uprednostňujem čapované aviváže v malom množstve, v tak malom, že po väčšine tú vôňu necítiť resp. Cítiť len keď doslova riadne privoniaš k oblečeniu aj to po čase vyprchá...
@lucka_ke no majú tie bunky otupené ... Aj mne to spúšťa bolesť hlavy je to neznesiteľné
To iste repelent.. .fuj
@quaker A načo to Ty tu až tak riešiš. Veď to nekupuj a hotovo. Kto chce si kúpi, kto nechce nekúpi. Načo sa staráš, či to iní používajú. Každého osobné rozhodnutie. Ideš meniť svet a zvyklosti ľudí ?
@jamidea a čo teda použiť namiesto aviváže?
@anonym_9754c3 nic, nechyba nam
@quaker A načo to Ty tu až tak riešiš. Veď to nekupuj a hotovo. Kto chce si kúpi, kto nechce nekúpi. Načo sa staráš, či to iní používajú. Každého osobné rozhodnutie. Ideš meniť svet a zvyklosti ľudí ?
@anonym_d36819 ide to do čističiek odpadových vôd a odtiaľ do mora, ovplyvňuje ekosystém, ľudia by mali pozerať aj na prírdu nie len na seba
Nech sa každý stará o seba ✌️✨
@quaker moja endokrinologicka ma upozornila, aby som aspon dietatu oplachovala riad z umyvacky a nepouzivala avivaz a neprehanala to s kozmetikou atd, vsetko sa dostava do tela a mnohe latky vyrazne negativne ovplyvnuju endokrinny system

áno. a?