Non-toxic domov. Tipy na pranie a kozmetiku pre atopikov
Ahojte, prosím je tu niekto s non-toxic domácnosťou, kto by mi vedel dať zopár rád na začiatok? syn je atopik a ekzém sa mu čím ďalej tým viac zhoršuje, tak hľadáme spôsoby, ktorými mu pomôcť bez kortikoidov a neustáleho premasťovania (ktoré už prestáva byt tiež účinne)… zameriame sa samozrejme aj na stravu ale chcela by som poradit ohľadom non toxic kozmetiky a prania… možno nejaké konkrétne tipy na značky, ktoré by boli vhodne
ak by sa niekto našiel, budem veľmi vďačná 🙂
Na cistenie domacnosti mam Frosh vyrobky a na pranie pouzivam pripravky od ceskej znacky Tierra Verde. Zlozenie je skvele, z mydlovych orechov. Ale na trhu toho mame viacej, urcite sa najde viac. Este ma napada ceska znacka Jelen.
Co sa tyka ekzemu strava je tam zasadova. Ludia bezne necitaju zlozenie vyrobkov, je to samy alergen a veci ktore telu nedaju nic prospesne, prave naopak. Kozmetika ekzem moze zhorsit alebo troska zlepsit. Je to len taka povrchova pomoc. Ekzem sa musi vyliecit telo zvnutra.
Ja pouzivam vyrobky od Divoke, Soaphoria, Botanica Slavica, Kvitok, Fressia telova cukraren, Bylinky od Andrejky tiez robi 100% vsetko prirodne a zbiera sama bylinky spod hor a vela mensich predajcov. Treba si len pozriet v ponuke na citlivu pokozku a na zmiernenie ekzemov, svrbenia. Maju aj bez esencialnych olejov.
@vev12345 dcérke vyhovuje frosch prášok aj šampón na vlasy , takze som tiež za frosch
Ahoj, my doma na všetko používame ocot. Umývam s ním kuchyňu, podlahy, záchod a všetko čo sa dá. Niekedy ho zmiešam s esenciálnym olejom. Z kozmetiky na hydratáciu kokosový olej. To sú také 100% čisté veci. Do umývačky a na riad používam FeelEco alebo Triera Verde a kozmetika taká najčistejšia s akou som sa stretla je Nobilis Tilia. Inak by som zo stravy určite vylúčila múku, mlieko a cukor a kontaktovať možno Horu zdravia Púchov s tým ekzémom oni vedia veľa pomôcť so zdravím.
ďakujem vám všetkým veľmi pekne za rady a odporúčania 🙂

Môžem ti určite odporučiť Frosh (https://frosch.de). Oni majú všetko, čo potrebuješ – pracie prostriedky, čistiace prostriedky na podlahu, vane, WC aj do umývačky. Určite nedezinfikuj ničím podlahu ani stôl. Akurát tak vytváraš prostredie pre rýchlo sa rozmnožujúce baktérie – tie sú najhoršie, a naopak, tie pomaly rozmnožujúce vyhubíš.
Treba sa však tiež pozrieť na psychiku... najnovšie sa ukazuje, že veľa týchto problémov pramení práve odtiaľ. Tento nový odbor sa volá psychoimunológia, no zatiaľ sa skúma prevažne na univerzitách. Takže by som odhadoval, že je skôr tichšej povahy (rád by som vedel, či som trafil, lebo podľa toho sa dá veľa povedať).
Skúste tiež na mesiac vyradiť niektoré potraviny. Napríklad by som začal pšeničnou múkou a nahradil ju ražnou (a to myslím úplne). Ak to nepomôže, skúsil by som vyradiť na mesiac mlieko a potom lepok. Prečítaj si o tom a usúď, čo bude najlepšie pre neho.
Ale uz to, ze sa o to zaujimate, je polka uspechu. Prajem vela stastia ;)