icon

Olej na škrabanej omietke

8. aug 2023

Ahojte, dnes sa mi podarila taka šikovná vec .. padol mi olivový olej a ostriekal stenu okolo stola 🤦🏼‍♀️ manžel nebol nadšený … povedal že maľovať nebude.. máme tam bielu škrabanú omietku a ostali fľaky .. skúsila som google tipy.. ocot, soda bikarbona, ich kombinacia .. nepomohlo nič .. potom som vyhrabala kriedu, vyzeralo to že som “ safe” ale o take 3-4hod to akoby kriedu vypilo alebo ja neviem a flaky sa opat ukazali uplne vyrazne … neviem co s tym mam robit..odtien bielej netrafim ak by som chcela premalovat iba flaky, este som citala zubna pasta ale nechcem to este zhorsit … ma niekto skusenost co s tym? kazda rada dobra !

januska20
8. aug 2023

Á čo tak skúsiť jar a teplú vodu? Kefkou to skús prečistiť.

autor
8. aug 2023

@januska20 davala som tam tak jemne jarovu penu ( mame dispenzer ) ale nepomohlo a bojim sa to tam kefovat aby som to uplne nevydrela :D

viestta
8. aug 2023

nepomoze ti iba premalovat, mastnota sa ti bude vsakovat do novej malovky. Krieda v hrubej vrstve rozrobeny v nejakom alkohole trochu mastnoty vytiahne, ale treba do nekonecna opakovat. A aj tak pred malovanim budes musiet pouzit separacny nater na tie mastne flaky a ich celkom siroke okolie, pretoze olej sa bude vstrevavat aj do sirky aj do hlbky. Potom namalovat ccelu stenu od rohu po roh.
Dalsia moznost je oskrabat omietku az na podklad a znova omietnut, ale to by bolo tiez treba az po rohy a to by ta chlap asi prizabil...

hiro
8. aug 2023

"odtien bielej netrafim" - s tymto som mal tiez nervy ako premalovat flaky a ine na povodnej stene. Raz som si kupil niekolko bielych farieb od roznych vyrobcov s roznou belobou, pomaloval s kazdou 50x50 cm a aj ked uz som trafil odtien tak bol inak leskly - z jednej strany tmavsi z druhej svetlejsi. Tak som kupil to co sadlo najlepsie Primalex Plus a tu pouzivam roky dookola. Sedi, akuratne matna a stredne leskla a malujem s tym vsetko co treba.

autor
8. aug 2023

@hiro ale mas skrabanu alebo inu? a natom nater? lebo my mame skrabanu a tu sme nemalovali cize to sa ani neda trafit farbu lebo tam ani farba nie je 😵‍💫 ach preco sme tam nedali nejaku umyvatelnu
@viestta
fuu presne to mi muz hovoril ze tam farba nechyti ale myslela som ze prehana 😩 nepotesila si ma veru

viestta
8. aug 2023

Už to máš jedno aká omietka, tak ci tak sa maľovaniu nevyhnes, len to spravte správne.

pikachu999
9. aug 2023

Nalep tapetu