Operie vam tekutý gél na pranie škvrny?
Pretože mne len klasicky prášok ked dám vela tekutého gelu škrvny ostavaju a to mám od Rexa a píše na ňom extra clean tak ja neviem
@anonym_autor ano, Ariel. Ale pred tym namocim do prasku na skvrny alebo ju nim potriem.
U mňa jediný spôsob ako zmiznú škvrny je oprate prádlo dat von na slnko. Všetko to vytiahne . Fľaky od trávy, od mrkvy, od paradajky. Stačí len oprat a vyvesit
Zavisi od toho ake skvrny. Vacsina zide pri prani bez problemov.
ja pridávam k prášku aj ku gélu sódu na pranie a perkarbonát,a keď periem na nižších teplotách,tak aj TAED.už to predávajú aj spolu namiešané,ale dá sa kúpiť aj jednotlivo.
Takto to vyzerá,ja som kúpila v eshope v lekárni,lebo som kupovala aj iné veci
https://www.mojadm.sk/allnature-perkarbonat-sod...
Zavisi od toho ake skvrny. Vacsina zide pri prani bez problemov.
@viestta na teba som dnes myslela😆veľa x si chválila prekarbonat na biele a fľaky je výborný v piatok som ho kuoila.Ani vanish a zlcové mydlo mi tak nepomohlo, ale chcem sa spýtať, keď mám biele tričká s potlačou môžem ho použiť?či je to len na čisto biele?Na obale je písané na bielenie tak nech neznicim tricka
@viestta na teba som dnes myslela😆veľa x si chválila prekarbonat na biele a fľaky je výborný v piatok som ho kuoila.Ani vanish a zlcové mydlo mi tak nepomohlo, ale chcem sa spýtať, keď mám biele tričká s potlačou môžem ho použiť?či je to len na čisto biele?Na obale je písané na bielenie tak nech neznicim tricka
@luccija potlac tym utrpi. Obzvlast niektore. Svetle farby a vselijake vzorkovane periem s tabletkou do umyvacky, to aj zasednutie vyriesi a aj vacsinu skvrn. Najdlhsi program aky pracka ma, najvyssia teplota aku znesie pradlo a uplne najobycajnejsia tabletka do umyvacky, teraz mam tie z Lidla
@luccija potlac tym utrpi. Obzvlast niektore. Svetle farby a vselijake vzorkovane periem s tabletkou do umyvacky, to aj zasednutie vyriesi a aj vacsinu skvrn. Najdlhsi program aky pracka ma, najvyssia teplota aku znesie pradlo a uplne najobycajnejsia tabletka do umyvacky, teraz mam tie z Lidla
@viestta super, ďakujem ešte, že som to neriskla.Mne na drobné fľaky pomôže to zlcové a vanish, ale bola som prekvapená ako ten perkarbonat vybielil tričká dala som ich do lavora 2 lyžice a ako nové Tablety mám doma tiež ich používam do umývačky, ale ešte som ich do práčky nedávala.Tak človek sa stále učí ten perkarbonat som si nikdy nevšimla v drogerii
@anonym_autor tekuty gel mi nikdy nevypral veci tak dobre, ako klasicky sypky prasok.
A pri prani bielych/svetlych veci pridavam perkarbonat spolu s taed, link davala @rozculena a to je teda pecka. Nechyta sa ziadny vanish na neho. Vacsie/silnejsie skvrny este predtym vydrhnem zlcovym mydlom s kefkou (tiez z dmky)
Pranie je u mňa na román 😅 tak len v skratke biele, stálofarebné v prášku, veľmi špinavé pridám sódu na pranie. Používam i perkabonat a taed. Farebné periem v géli, veľmi špinavé paradoxne 30°C a dlhý dlhý program. Kľudne v strede programu dám pauzu a pustím o hodinu I viac neskôr. Rex som mala v poslednom čase raz a viac tú chybu neurobím. Kúpila som kapsule a neoprali doslova nič. Najčastejšie používam ariel, savo, frosh.
@viestta nnno, toto musím vyskúšať, ďakujem za tip.

Gel si vyrábam sama, ale škvrny predtym preperiem jadrovým mydlom alebo nejakým prípravkom na škvrny.