icon

Operie vam tekutý gél na pranie škvrny?

15. sep 2025

Pretože mne len klasicky prášok ked dám vela tekutého gelu škrvny ostavaju a to mám od Rexa a píše na ňom extra clean tak ja neviem

lukbe
15. sep 2025

Gel si vyrábam sama, ale škvrny predtym preperiem jadrovým mydlom alebo nejakým prípravkom na škvrny.

simsalabim
15. sep 2025

@anonym_autor ano, Ariel. Ale pred tym namocim do prasku na skvrny alebo ju nim potriem.

kikusenka1
15. sep 2025

U mňa jediný spôsob ako zmiznú škvrny je oprate prádlo dat von na slnko. Všetko to vytiahne . Fľaky od trávy, od mrkvy, od paradajky. Stačí len oprat a vyvesit

viestta
15. sep 2025

Zavisi od toho ake skvrny. Vacsina zide pri prani bez problemov.

rozculena
15. sep 2025

ja pridávam k prášku aj ku gélu sódu na pranie a perkarbonát,a keď periem na nižších teplotách,tak aj TAED.už to predávajú aj spolu namiešané,ale dá sa kúpiť aj jednotlivo.
Takto to vyzerá,ja som kúpila v eshope v lekárni,lebo som kupovala aj iné veci
https://www.mojadm.sk/allnature-perkarbonat-sod...

luccija
15. sep 2025
@viestta

Zavisi od toho ake skvrny. Vacsina zide pri prani bez problemov.

@viestta na teba som dnes myslela😆veľa x si chválila prekarbonat na biele a fľaky je výborný v piatok som ho kuoila.Ani vanish a zlcové mydlo mi tak nepomohlo, ale chcem sa spýtať, keď mám biele tričká s potlačou môžem ho použiť?či je to len na čisto biele?Na obale je písané na bielenie tak nech neznicim tricka

viestta
15. sep 2025
@luccija

@viestta na teba som dnes myslela😆veľa x si chválila prekarbonat na biele a fľaky je výborný v piatok som ho kuoila.Ani vanish a zlcové mydlo mi tak nepomohlo, ale chcem sa spýtať, keď mám biele tričká s potlačou môžem ho použiť?či je to len na čisto biele?Na obale je písané na bielenie tak nech neznicim tricka

@luccija potlac tym utrpi. Obzvlast niektore. Svetle farby a vselijake vzorkovane periem s tabletkou do umyvacky, to aj zasednutie vyriesi a aj vacsinu skvrn. Najdlhsi program aky pracka ma, najvyssia teplota aku znesie pradlo a uplne najobycajnejsia tabletka do umyvacky, teraz mam tie z Lidla

luccija
15. sep 2025
@viestta

@luccija potlac tym utrpi. Obzvlast niektore. Svetle farby a vselijake vzorkovane periem s tabletkou do umyvacky, to aj zasednutie vyriesi a aj vacsinu skvrn. Najdlhsi program aky pracka ma, najvyssia teplota aku znesie pradlo a uplne najobycajnejsia tabletka do umyvacky, teraz mam tie z Lidla

@viestta super, ďakujem ešte, že som to neriskla.Mne na drobné fľaky pomôže to zlcové a vanish, ale bola som prekvapená ako ten perkarbonat vybielil tričká dala som ich do lavora 2 lyžice a ako nové Tablety mám doma tiež ich používam do umývačky, ale ešte som ich do práčky nedávala.Tak človek sa stále učí ten perkarbonat som si nikdy nevšimla v drogerii

anonym_49288c
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
15. sep 2025

@anonym_autor tekuty gel mi nikdy nevypral veci tak dobre, ako klasicky sypky prasok.
A pri prani bielych/svetlych veci pridavam perkarbonat spolu s taed, link davala @rozculena a to je teda pecka. Nechyta sa ziadny vanish na neho. Vacsie/silnejsie skvrny este predtym vydrhnem zlcovym mydlom s kefkou (tiez z dmky)

ekira1
15. sep 2025

Pranie je u mňa na román 😅 tak len v skratke biele, stálofarebné v prášku, veľmi špinavé pridám sódu na pranie. Používam i perkabonat a taed. Farebné periem v géli, veľmi špinavé paradoxne 30°C a dlhý dlhý program. Kľudne v strede programu dám pauzu a pustím o hodinu I viac neskôr. Rex som mala v poslednom čase raz a viac tú chybu neurobím. Kúpila som kapsule a neoprali doslova nič. Najčastejšie používam ariel, savo, frosh.

jankasmejka
16. sep 2025
@viestta

@viestta nnno, toto musím vyskúšať, ďakujem za tip.