Periete častejšie s práškom alebo gélom?
A ktorý je váš najobľúbenejší?
@viestta a aj ten lacnejší formil je taký istý dobrý ako napr lenor za 12 eur ? 😅 Zdá sa mi to veľmi veľa za obyčajný gél na pranie čo nevydrží ani pol mesiaca
Neviem porovnat, lebo drahe gely nekupujem. Jedine, ze je niekde prudko vyhodna akcia kupim Persil alebo Ariel. Pradlo mame ciste aj s Formilom. Uplne najspokojnejsa som bola s Tide, hlavne na biele, ale ten sa uz roky ku nam nevozi
Roky som prala s gélmi, či rôznymi tekutými pracími prostriedkami. Ale potom som niekde čítala, že sa usádzajú v práčke a lepšie je používať prášok. Takže teraz už dlhé roky používam prášky, najčastejšie Persil, vždy mám dva: na biele a na farebné.
Roky som používala formil z Lidla. Nevidím v tom rozdiel oproti tým drahým gélom.
Pred mesiacom som ale prešla na prášok (DMkova znacka) lebo z gélov mi prádlo vzdy zasmradlo keď bolo v sufliku dlhšie.
Týmto ďakujem ženám na MK vďaka ktorým som odhalila príčinu 😁😁
Roky používam iba gély (Persil alebo Ariel). Nakoľko máme veľa tmavého oblečenia od prášku mi zostávali biele škvrny, ak som náhodou dala viac prádla.
Používam gély a kupujem z Talianska.
A to koľko a aký používaš ze ho koniec za 2t? Ak ral veľa pracok musíš zapnut tak jasne, pranie jedno niečo stojí.
Kupujem iba gély( mam dávkovač v pracke na 1,5l, ale napr prasok sa mi nerozpustal), bud sa donesie z at persil alebo online rôzne značky talianske/ nemecké, nechce sa mi vypisovať:D špeciálne kupujem na biele a potom univerzal/farebné.
Ja pouzivam kapsule ariel alebo lenor.
@autorka používam iba gél, konkrétne sanytol, ten dezinfikuje aj v 20 stupňovej vode a niekedy periem na 30, keď dám malú várku. Prach mi bielil oblečenie, bolo stvrdnuté a pri väčšej várke ostávali fľaky.
Používam gél, ale ja kupujem v Rakúsku. Prášok kúpim len ak je dobrá akcia na Weisse riese.
Pijem na biele a na farebne
Roky používam len gél. Niekedy som používala aj prášok, ale veľakrát sa stalo, že mi hlavne na tmavom prádle nechával biele škvrny. Používam Ariel (kúpim, keď je v akcii) a zelený Formil z Lidl. Ja som aj s "lacným" Formilom veľmi spokojná.
@h2, to som čítala aj ja, ale neviem, čo je na tom naozaj pravdy. Pravidelne práčku čistím, takže to by malo stačiť. My sme menili práčku cca pred 4 rokmi. Tá predošlá nám fungovala bez jedinej chyby 16 rokov.
@gejb, naozaj Ti prádlo "zasmradlo", keď stálo dlhšie v skrini? To dlhšie myslíš koľko, mesiac, polroka, rok...? Mne sa práveže veľakrát stalo, že keď som predávala nejakú vec, ktorá aj dlhšie stála v skrini (napr. 6 mesiacov), tak mi mamičky napísali, že aké im prišlo voňavé oblečenie (nepoužívam aviváž ani žiadne olejové parfémy). Ja som prádlo "cítila", keď dlhšie stálo v skrini, ale len také, ktoré som sušila v sušičke (napr. posteľné obliečky). Keď suším na sušiaku na balkóne, tak vždy vydrží voňavé dlhý čas.
Tak ja zas pouzivam iba prasky, prevazne ariel. Gel iba na jemne pradlo.
Kedysi dávno som používala gél, persil, ale začal mi robiť fľaky na oblečení, zanasal mi práčku.. bolo to už hrozne dávno, aj 10rokov dozadu a vtedy som prešla na prášok.. kupujem Ariel alebo persil, podľa toho ktorý je v zľave a zvykla som si na to, mne viac vyhovuje prášok..
Minule som si kúpila aj tie kapsule, kvôli dovolenke, keďže sme tam mali práčku, prišlo mi to jednoduchšie a tiež sa s tým dalo dobre prať..
Ariel gélové kapsuly..roky, roky, roky 😊asi odkedy ich začali vyrábať😅
Roky som používala gél, ale prešla som na prášok.Bud Persil, Ariel, Bonux, alebo teraz som kúpila Rex dobre voni ja v tom nevidím žiadny rozdiel.
@luccija a prečo si prešla na prášok ? Tiež mám gél a rozmýšľam nad práškom mala som aj kapsule ale tie mi zničili asi troje nohavíc a svetre že ostali na nich prilepené ..od kedy žijem sama tak som len pri gély 😅
Savo prášok na pranie, veľmi pekne vonia sviežosťou
Z gelu mi po dlhodobom pouzivani smrdela pracka, presla som na prasok (ariel, persil, obcas denkmit) a problem vyrieseny. Gel uz len prilezitostne specialny na sportove veci
@pribinak Nemas vyskusane kapsule Weisse riese, ci peru dobre?
Tiež sa mi kapsula zle roztopila a prádla nebolo veľa nebola preplnená práčka, v priehradke a vo vnútri za ňou som mala sliz aj, keď som to čistila pravidelne.Uz asi 3 r používam iba prášok
Kupovala som levanduľový gél a posteľné prádlo mi stuhlo neviem taká zlá vôňa v skrini a bolo používané casto
Ja neviem ako s tym smradom z gelov, lebo ja pouzivam gely fakt roky rokuce, mama tiez a nikdy nam pracka nesmrdela ani neoslizla. Cistim tak raz za 3 mesiace, niekedy aj raz za pol roka. Nepouzivam avivaz, jedine na cistu syntetiku.
Asi častejšie práškom, a aj radšej. Moje obľúbené je Savo (prachový) na obliečky, plachty, uteráky. Mikiny tepláky, kapsule Ariel= kapsulu zauzlím do starej ponožky, v nej nech sa rozpustí, v minulosti sa tiež prilepila na odev a ostal mastný fľak. Utierky na 90 st. periem v Jaso alebo Mr. Beckmann.Gél, používam minimálne, len na deky a dekoračné vankúše a obliečky z nich. Vydrží mi 1 fľaša aj rok. Absolútne veľké sklamanie Persil, v 90 rokoch to bola kvalita a vôňa👍. Ináč, keď máme cestu, alebo kamoši, viac menej si kupujem prášky v zahraničí, napr. Dali, WeiBer reise. (práškové)
@sovica 3 tyzdne v sufliku a už smrdkalo, v dome aj v skriniach mame sucho. A bolo úplne jedno ako dlho sa mi to susilo...obliecky som musela preto prat tesne pred oblečením. Teraz s obyč. práškom sa to vyriesilo, síce je bez vone ale hlavne nesmrdi co je pre mňa dôležité. Ku gelom sa už asi nevrátim..
@viestta ja tiež neviem z čoho ľuďom smrdia práčky a ošatenie. ... moja mama používa viac menej kapsule a gély a nikdy jej práčka nesmrdela, ani prádlo. Žiadne filtre nečistí, ani hadice... Ja si myslím, že to zasmrdne ak práčka doperie a je dlho zatvorená, sa to tam zaparí. Ja keď periem uteráky, sem tam pridám ocot, alebo niekedy ak si spomeniem pustím práčku na 90 st s litrom octa.
@adrianka2606 kapsule nekupujem, len prášok a gél

Roky pouzivam gely, najcastejsie kupujem Formil z Lidla, obcas kupim nejake kapsule ak su v dobrej akcii ale rozdiel vo vysledku nevidim.