icon

Pokazila som bundu praním. Ako to opraviť?

17. sep 2025

Prala som si presivanu bundu v práčke a dala som na dlhé pranie, úplne som zabudla, že zvyknem na jemné dávať a vždy v pohode sa vyprala.

Proste som to postrala a zbila sa tá podšívka,urobili sa také hrče či ako to nazvať.
Je to ešte nová bunda a štve ma to.
Vie niekto poradiť čo s tým?
Strašne ma to štve, nakoľko je super a nebola ani lacná.

lenka_da
17. sep 2025

@anonym_autor možno sušička by jej pomohla

anonym_d12c47
17. sep 2025

@anonym_autor ked bola mokrá prstami som roztahovala ten vatelin , ale už nikdy nebude úplne dobrá len nebudeš mať hrnce mala som miestami len latku

ullala
17. sep 2025

Skus susicku ak mas

kleopatra114
17. sep 2025

Ak nemáš sušičku , tak pravidelne vytriasaj- kľudne aj viac dni . A susim vodorovne , nie na vesiaku.

tim23
17. sep 2025

@anonym_autor podľa mňa sa ti ju už nepodarí dať do stavu ako predtým

autor
17. sep 2025
@kleopatra114

Ak nemáš sušičku , tak pravidelne vytriasaj- kľudne aj viac dni . A susim vodorovne , nie na vesiaku.

@anonym_d12c47 No veď ja viem a tak ma ro štve .Veď mme to doplo až keď začínala schnúť.
Nikdy predtým sa mi nič také nestalo a periem aj zimné.
@tim23 Žiaľ asi nie..Bože a tak ma to štve. Lebo sa ni strašne páči.
@kleopatra114 Skúsim, ale už nedávam jej veľmi nádej.
Normálne som si myslela, že som kúpila páperku a neviem o tom. Do kelu mňa to napadlo až neskoro, že som nedala na jemné prianie .

pribinak
17. sep 2025

Máš po bunde. To už nezachránis

anonym_e0dd8e
18. sep 2025

susicka alebo cistiaren

glorikarebeka
18. sep 2025

Skús tú čistiareň určite

autor
18. sep 2025
@glorikarebeka

Skús tú čistiareň určite

@glorikarebeka Pokúsim sa vďaka 👍

autor
19. sep 2025
@tim23

@anonym_autor podľa mňa sa ti ju už nepodarí dať do stavu ako predtým

@pribinak Tak a chvalabohu bunda zachránená 🤩🤩🤩
@tim23 A podarilo. S mužom sme sa sice vyhrali,ake už je celkom v pohode a nie sú hrče.
Všetkým ďakujem za rady 🙏

tim23
19. sep 2025
@anonym_autor

@pribinak Tak a chvalabohu bunda zachránená 🤩🤩🤩
@tim23 A podarilo. S mužom sme sa sice vyhrali,ake už je celkom v pohode a nie sú hrče.
Všetkým ďakujem za rady 🙏

@anonym_autor ako sa ti to podarilo?

autor
19. sep 2025
@tim23

@anonym_autor ako sa ti to podarilo?

@tim23 S mužom sme to naprávali postupne to rukami rozťahovali..Urcite už nie je ako bola, aie nevidieť to aspoň tie hrče .

cacianka
30. sep 2025
@anonym_autor

@tim23 S mužom sme to naprávali postupne to rukami rozťahovali..Urcite už nie je ako bola, aie nevidieť to aspoň tie hrče .

@anonym_autor ak máte niekde v okolí velkopračovnu - skús tam sušičku s loptičkami.

autor
30. sep 2025
@cacianka

@anonym_autor ak máte niekde v okolí velkopračovnu - skús tam sušičku s loptičkami.

@cacianka Ďakujem za radu. Už sje to s mužom napravili dáko. Sice nie už ako nová,ale zachránená celkom.

cacianka
1. okt 2025
@anonym_autor

@cacianka Ďakujem za radu. Už sje to s mužom napravili dáko. Sice nie už ako nová,ale zachránená celkom.

@anonym_autor možno nabudúce, alebo aj teraz zlepšiť jej kondíciu.

autor
1. okt 2025
@cacianka

@anonym_autor možno nabudúce, alebo aj teraz zlepšiť jej kondíciu.

@cacianka Ďakujem určite to vyskúšam vďaka

anonym_cc91c6
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj ja som si tak vyprala paperku, sice tam peria vela v nej povodne nie je, je taka presivana, ale som to neodhadla, dala som ju do susicky na studeny vzduch niekolkokrat po sebe, s loptickami do susicky, ale s takymi plastovymi, nie vlnenymi (tie plastove napr. teta drogerie ma) a myslim ze som kupila dve balenia po 2ks cize 4 lopty som dala (stoja asi 2€ myslim). A celkom sa to podarilo dat dokopy po niekolkych takychto suseniach, a rucne to skus “rozbabrat” co najviac

autor
1. okt 2025
@anonym_cc91c6

@anonym_autor aj ja som si tak vyprala paperku, sice tam peria vela v nej povodne nie je, je taka presivana, ale som to neodhadla, dala som ju do susicky na studeny vzduch niekolkokrat po sebe, s loptickami do susicky, ale s takymi plastovymi, nie vlnenymi (tie plastove napr. teta drogerie ma) a myslim ze som kupila dve balenia po 2ks cize 4 lopty som dala (stoja asi 2€ myslim). A celkom sa to podarilo dat dokopy po niekolkych takychto suseniach, a rucne to skus “rozbabrat” co najviac

@anonym_cc91c6 Áno tak som to ručne rozoberala s mužom. Ďakujem. Veľmi ma mrzela, lebo je perfektná.