Poraďte univerzálny čistič pre domácnosť
Používate v domacnosti jeden cistic na všetko alebo ich máte niekoľko každý na iné?
Ja by som to chcema zredukovať a mat 1-2 ktoré budú vhodne na všetko tak aby mi nezničili niektoré povrchy ( že niečo je fajn na vhodný kameň ale už nie na ďalšie veci)
Momentálne ich mám veľa či na mastnotu, vodný kameň, antibakterialny , cif prasok atd ale chcela by som najlepšie jeden prípravok ktorý budem používať na všetko
@viestta skôr som myslela na take menšie upratovanie že umyjem napr stol prejdem k umývadlu sprche
Pravdaže potom na ,,väčší uklid,, práve konkrétnejšie na mastnotu vodný kameň ale nechcem to robiť zakaždým
Ja si zarábam uni čistič - deci bieleho octu, dve deci vody a 15 kvapiek esenciálneho oleja (dávam levanduľový). Toto mi vyčistí aj vodný kameň, keď nechám dlhšie pôsobiť. Inak pozri na ig napr. uklidproklid, od nej mám aj tento uni čistič a čistím ním všetko.
Na bezne upratovanie mam zasobu mikrovlaknovych handier. Na bezne upratovanie staci aj cista vlhka handra, mikrovlaknove su na to najlepsie
Najlepšie čističe bez chémie sú citron, ocot a soda bicarbona +
antibakteriále esenciálne oleje čajovníkovy, klinčekový, citronový, eukaliptus, škorica .....
Ja na kúpeľňu - domestos biely( to aj na bielenie prádla), do kuchyne univerzálny čistič obyčajný z lidla a s tým citrónovým krásne všetko vonia aj podlahy aj skrinky … a najnovší trend internetu - som skúšala aj použiť tabletku z mYčky na umývanie podlahy . Osudová chyba , robí to šmuhy . 😀ale pokus tam bol .

Mam saponat na riady, fixinelu na kuchynu, na mastnotu, fixinelu na sprchove kuty, ktorou cistim sanitu a obklad a potom obycajny vseobecny saponat, myslim, za aktualne je to Ajax, ktory pouzivam na vsetko ostatne.
Na mastnotu potrebujes nieco alkalicke, na vodny kamen nieco kysle, takze dost tazko budes mat jeden pripravok na obidve.