icon

Použitie naftalínu proti moliam: Skúsenosti a rady

31. júl 2025

Pouziva este niekto naftalin proti moliam?

viestta
31. júl 2025

Toto som uz dlho nevidela a ani necitila. Dnes su ucinnejsie prostriedky proti moliam, hlavne menej smradlave

earlgrey
31. júl 2025

Majú v Top drogérii...akurát som na to pozerala pred 2 dňami a zasmiala som sa, ako som to stále cítila u babky a hrozne mi z toho bolo zlé...taký smrad, že koniec...kúp si niečo iné...viem, že majú aj také vrecúška, neviem či s levanduľou alebo čím...ale nejaké sušené bylinky alebo kvety a aspoň to nesmrdí..

cacianka
2. aug 2025

Chces prevenciu alebo zásah?
Dostať také úzke dlhé kartóny, odlepis vrchný papier a zavesiš - má to dierku. Odhalí sa lepiaca plocha a láka vylezene móle, tie sa prilepia a zdochnu. Lacné a účinné

viestta
2. aug 2025
@cacianka

Chces prevenciu alebo zásah?
Dostať také úzke dlhé kartóny, odlepis vrchný papier a zavesiš - má to dierku. Odhalí sa lepiaca plocha a láka vylezene móle, tie sa prilepia a zdochnu. Lacné a účinné

@cacianka vola sa to feromonovy lapac, ale nachytaju sa na to len dospele samce. Larvy, ktore zeru svetre to neznici

cacianka
2. aug 2025
@viestta

@cacianka vola sa to feromonovy lapac, ale nachytaju sa na to len dospele samce. Larvy, ktore zeru svetre to neznici

@viestta tie nezničí nič, veď ja ich poznám roky.
Vyliahnuta mola vyletí a prilepí sa, lebo ju láka feromón. Aspoň nestihne nakladať vajíčka. Dúfam ...

viestta
2. aug 2025
@cacianka

@viestta tie nezničí nič, veď ja ich poznám roky.
Vyliahnuta mola vyletí a prilepí sa, lebo ju láka feromón. Aspoň nestihne nakladať vajíčka. Dúfam ...

@cacianka ona sa neprilepi, prilepi sa on. Dufajme, ze skor ako stihne odovzdat geneticky material...

cutespider
2. aug 2025

@anonym_autor, ak to použiješ, toho smradu sa už nezbavíš, dostane sa nielen do oblečenia, ale aj nábytku a je ho cítiť aj po desiatkach rokov.

cacianka
2. aug 2025
@viestta

@cacianka ona sa neprilepi, prilepi sa on. Dufajme, ze skor ako stihne odovzdat geneticky material...

@viestta mne je jedno či on či iba, hlavne nech nestihnú tr.kat 🤣.
Naftalin by som zakázala , je to neskutočný hnusný smrad, hodila by som ho niekde do osady alebo bezďákom pod zadok 😇. Uuuu že mi to napadlo, už viem čo urobím ...

viestta
2. aug 2025
@cacianka

@viestta mne je jedno či on či iba, hlavne nech nestihnú tr.kat 🤣.
Naftalin by som zakázala , je to neskutočný hnusný smrad, hodila by som ho niekde do osady alebo bezďákom pod zadok 😇. Uuuu že mi to napadlo, už viem čo urobím ...

@cacianka ja som nikde naftalin nechvalila

cacianka
3. aug 2025
@viestta

@cacianka ja som nikde naftalin nechvalila

@viestta čítaš ? Nikde nepíšem že ho chvális 🤷