icon

Používate prostriedok na čistenie ovocia a zeleniny?

17. dec 2024

Tento prostriedok som nahodne našla, používate ho? Nikdy ma nenapadlo, ze nieco take existuje...

Používate prostriedok na čistenie ovocia a zeleniny?
Strana
z2
rozculena
17. dec 2024

@gribka1 američanka

tiezjedna
17. dec 2024

áno, poznám, nie tento, ale od Eurony, je to asi to isté... kúpila som to kedysi, keď boli deti malé, ale letelo to do koša časom. Efekt asi ako placebo - chceš veriť, veríš😂

gribka1
17. dec 2024

@rozculena To dosť veľa vypovedá 😂

sisska96
17. dec 2024

Nieeeeee. A tie naše čo máme na záhrade, tak niekedy iba utriem

natalka13
17. dec 2024

@evansova ten voskovy mastny film z jablk iba vodou nedam prec.

maciatkolulu
17. dec 2024

@annm81 by si sa divoká,čo v tej bio kvalite všetko je. Ja sa najviac zabávam na bio jahodách pri hlavnej ceste. A ľudia ako šialení zbierajú tie bio jahody. Hofer,billa pravidelne sťahujú najmä bio produkty. Naposledy nejaký bio šalát to nedal a vzdal boj so salmonelou myslím. Takže ja už dávno bio neberiem vážne.

gribka1
17. dec 2024

@maciatkolulu Pre mňa je bio klasicky pestované, ako z dvora, či voľne chované. Aké zas neporieram, že môže byť niečo aj skutočne bio.

natalka13
17. dec 2024

@tiezjedna preco do kosa? Mohla si tym umyt umyvadla kuch.dosku...ako fakt kupim eko a spravam sa ako pako

madeincssr
17. dec 2024

No nasa doba je aj dobou vyhadzovacou. Kto nevyhadzuje a nekupuje furt ine/nove, brzdi rast HDP 🤔.

ibatanecnica
17. dec 2024

@madeincssr ja aj teraz tak jem

ibatanecnica
17. dec 2024

@beata_k a ty si myslis ze napr.v takom SK sade nepostrekuju? Aj kopa ludi co ma zahrady strieka. Ovocie zelenina vsetko do radu. Nie kazdy ma moznost mat svoje.my jedavame kupovane a nic nam nie je.

madeincssr
17. dec 2024

@ibatanecnica veru aj mne sa po rokoch podarilo, tusim predminulu sezonu, na ebajkovani na Morave. Ceresne okolo cesty niektori (ktovie preco 😉) kedysi nazyvali romanticky"volověnky" 🙃.

tiezjedna
17. dec 2024

@natalka13 nemohla, pretože mi to smrdelo.

maciatkolulu
17. dec 2024

@gribka1 čo je skutočné bio?

gribka1
17. dec 2024

@maciatkolulu No veď niekde z inej bio planéty 😀. Na našej zemičke treba dodržať nejaké predpisy.

simca06022011
17. dec 2024

@maciatkolulu ved ale salmonela je bio.. :DD

simca06022011
17. dec 2024

Len tolko, ze to ze je nieco bio, neznamena ze to nie je striekane.. ale na tuto temu, je tu uz xy tem roznych, kde sme to preberali. Striekat sa moze, su to rozne bio postreky, povolene.. inak by sme zo stromov nemali nic... o stromy sa treba starat, tiez sa im buduje obranyschopnost, proti skodcom, plesniam a kadecomu. A ak uz nieco dostane, tak radsej to postriekam, zrezem co treba, ako pridem o cely strom. Plus kazdy produkt ma obdobie kedy sa moze striekat, nieco sa nesmie ked storm kvitne, nieco sa nesmie na plody.. atd. Fakt je, ze ja napr. som na mieste, kto nestrieka = nema. Doslova. A je to na plac, ked musite zrezat rodiacu marhulu, broskynu, jablkon o ktoru sa roky starate kym zacne mat plody a zlikvidovat ju :D ja si radsje vsetko nastudujem, objednam a nastriekam :D

dalsia vec su hnojiva, voda, hygiena okolo toho pestovania/zberu... z tych kludne mozeme doniest na zelenine z obchodov aj tu salmonelu a kadeco. A to myslim, ze skleniky rozne v spain atd su na tom horsie ako hociktora nasa zahrada :DD dnes som nakrajala uhorky z maroka, a vnutri boli oranzove a smrdeli otrasne :DDD

simca06022011
17. dec 2024

@madeincssr a kolko sme ich pojedli a prezili sme... cela rodina sme na ne chodili, spoluziaci, vsetci... :D zavaralo sa, jedlo sa, pieklo sa... :D my sme takto mali pred bytovkou marhule u babky, a boli tam roky, vsetky babky susedky z nich mali nazavarane, napecene vzdy = az pokym neprisli novi pristahovalci a stromy im vadili :DDD lebo ovocie pada :DD tak sa vyrubali a ovocie sa kupuje, nalepsie dovezene.. take logicke :D

annm81
17. dec 2024

@maciatkolulu Reálne sú tam jednoducho prísnejšie norny na obsah škodlivých látok. Iste, niekto môže normy prekračovať - úplne rovnako ako pestovatelia nebio. V konečnom dôsledku je preukázané, že konzumáciou bio potravín sa dostáva do tela menej škodlivín.

maciatkolulu
17. dec 2024

@simca06022011 ja napríklad zo zásady nekupujeme nič,čo je dopestované mimo Rakúska,hneď to odkladám,také krásne čučoriedky a super cena,tiež Maroko tuším,nie,ďakujem. A boli bio. Akože dobre. Tie musia mať nejakú dobrú "imunitu",byť letecky dovezené(za tú cenu🙃),alebo teleportovane. Proste neverím.

simca06022011
17. dec 2024

@maciatkolulu myslim, ze ekologicky postrekovane plody celkom lacne nebudu 🙂) nie je to lacna sranda... tak tiez som skepticka, nad kelimkami drobenho ovocia celorocne.. :DD ktore VYDRZI cestu, pobyt v obchode a este par dni aj v chladnicke, ked viem, ze ak to oberiem doma, mam to do druheo dna aspon ciastocne "chytene" niecim a do dalsieho ak to nezjeme tak to mozem dat akurat tak do kompostu.

Strana
z2