Prečo nie je prádlo zo sušičky suché?
Mám 1x sušičku Zn. Candy. Práčka je na 7 kg, sušička je na 8 kg. Prehodím celú práčku do sušičky. Prečo mi nevyjdú veci úplne suché? Môžem ich dat potom ešte dosusit na 15 minútový program? Napr dnes som susila, dala som program syntetika na 1:40 h. Program skončil skôr, asi si sušička koriguje cas podľa vlhkosti. No ale prádlo nebolo úplne suché...
a ten casovy cyklus = to jedien ked skusis, neviem co tym myslia = ci si menis cas susenia alebo co.. ?
@simca06022011 veď práve, to tiež neviem... Poskúšam pri ďalšom sušeni. Dakujem
@zibi no mix program nemám, ale idem ešte raz študovať ten navod... Vidím že som z toho jeleň 🤔🥺
...hlavne, že všetci mudrujú, že kombinovaná pračka so sušičkou je na 💩.
Mne sa ešte nestalo, že by som vybrala neusušené prádlo.
Skus ci nemáš zmiešané prádlo..
No podla mňa to stačí dávať bavlnu..hod link na susicku ktorú máš..
Inak mne bavlna suši 3 hodiny..nemôže ti. Prádlo vysušiť za 1,5 hodinu..ebo bavlna sa dlhšie suši.. preto to neuschlo,zly program si dala
@zibi no program ak bol zlý, neviem prečo ho ešte aj samo od seba skrátila...
Sám od seba ho skráti podľa množstva prádla aj mne to robí, je rozdiel či naložis 3 kilá alebo 8 kilo, ak to vysuší samé to inteligentne vie zmeniť čas 😅
susicka meria VLHKOST pradla, ak mas zle nastavene to susenie, tak ho budes mat vlhke.. rovnako ak je zle rozlozene a pod. Ten merac, ja mam na bubne vnutri, cize pradlo sa osuchne o to a vie = ak tam je akurat nejaka sucha vec, zvysok ostane mokry. Ziadna jadrova fyzika.. proste is to nastav na suche do skrine,alebo extra suche a pusti. Ja pouzivam bavlna program na vsetko alebo potom rychly program na mixovane hocico (ten je na menej pradla). Rozdiel je aj v tom ze niekedy, proste treba dat menej pradla do susicky, treba si proste dobre nastudovat aj tie programy v navode.
vsetky tie programy ti maju skoncit so suchym pradlom = podla zelania :D maximalne ak nastavis zly program, bude tam horucejsi vzduch a pod = moze sa poskodit pradlo. Cize ak hodis do bavlny jemne pradlo atd... ale suche vyjde rovnako.
Filter cistis pravidelne?
@simona92101 ten filter pri bubne čistíme po každom sušenie. A dole čo je filter na spodu práci, či tepelné čerpadlo či ako sa to volá, píše že raz za 6 mesiacov alebo keď bude svietiť kontrolka
Niekedy nevysusi uplne, ked nie je vycisteny filter a nadobka s odparovacom ci ako sa to vola. Skontroluj 🙂
@simca06022011 ďalšiu várku skúsim do skrine
@petamich mali by to byť ok, čistom po každom sušeni. Ale ďakujem, budem si dávať na to pozor
Mám sušičku Samsung , dávam program mix a ešte sa nestalo aby niečo do 2 hodín nevysušilo . A to do nej dávam fakt všetko .
Tak zaujímavé, že program bavlna sa mi nedal nastaviť to skrine, len na vešiak
Musíš poskúšať čo všetko vieš zmeniť. Ja mám napríklad do skrine a to mám väčšinou suché.
@januska12323 dala som do skrine teraz aj ja, len iný program, nie bavlnu... Som zvedavá, aké bude...Budem skúšať ďalej..
Na slniečko to musí byt, skriňa je polosuché
Každý program má inú maximálnu kapacitu prádla. Pozor na to. Darmo máš práčku na 8 kg, keď si na sušičke nastaviš program, kde je max. náplň prádla 3 kg.. potom jasne, že ti nevysusi... 🙂
Ja mám síce AEG, ale tiež tam mám program "do skrine" a ďalší "do skrine +" a potom ďalší to slnko. Ja všetko suším na bavlne (má najväčší objem prádla, ktorý môžem naraz sušiť) a do skrine +.
@ysseba no sranda že mne sa nedalo dať bavlnu a do skrine
Z mixu mam suche len synteticke vlaknaco je bavlnene alebo hrubsie viac presivane ostane mi vlhke. Zvykla som si po dosuseni pustit este na 10-20 minit dosusit a potom uz je to v pohode.ak by som susila na mixe polovicnu davku vide mi pradlo uplne suche ale plnu varku musim takto.
Treba skontrolovať filter mala som ju ak je zaneseny nevysusi prádlo.
Na suntetike ti neuschne pradlo co je bavlnene..ja davam vsetko na bavlnu, mix .je este ale tam mozu tiez byt hrube casti ako guma na teplakoch vlhke este..
Syntetika je naozaj len na syntetiku s neverim,ze mas plnu pracku polyesteru,co rychlo uschne.
Mam AEG a vsetko davam bavlna a do skrine +
A tiez ked mas veci co su dvojite, tak treba vyvratene davat tak, aby bavlnena cast hrubsia bola na vrchu..je to aj v navode
Máš v návode aj program biele kde môžeš napchat 8kg a dá sa dať aj slniečko.
Neboj sa a skúšaj rôzne programy.
Každá sušička je iná . Je rozdiel či sušíš uteráky alebo bežne tričká či rifle nebodaj jemné prádlo. Podľa materiálu vol program.
Mne napr.na bavlne niektoré tričká dosť skrátilo tak sušim na jemné alebo zmiešané...ak napr.rifle ostanú trochu nedosusene na vačkoch či páse buď to len dám na 15 min dosušiť alebo už nechám vonku...kľudne suš aj na 2 x že zapnes program nič sa nestane.
Ja väčšinou sušim bežné prádlo na programe zmiešané alebo syntetika trvá 1:15 ak je nieco ešte vlhké dosušim kľudne na Tom istom programe alebo dám jemné...
Môžeš ju púšťať koľko x chces za sebou alebo povyberal čo je suché a nechaj len vlhké dosušiť.

Daj si program suché do skrine...vtedy budeš mat suche ,že môžeš poskladať do skrine
Syntetiku prečo dávaš?nemas mix program?
Dnes máš skoro všetky veci bavlna s elastanom...ja tričká,leginy,pyzama,malej veci, všetko je skoro bavlna súšim na bavlna, ci mix. Rifle mam program,uteráky tiež..syntetika musíš mat čistý polyamid,polyester,akryl veci bez bavlny,vtedy ti to vyschne..vyberaš preto zo syntetiky mokre, lebo máš zly program zvoleny na prádlo...
Ten vešiak,máš prádlo na vešiak na doručenie,slnko na doručenie vonku..skriňa si dáj a mala by si mat suché
No bavlnené veci s elastanom sú spolu
Co máš zo syntetiky konkrétne?