icon

Prečo sa robia fľaky na oblečení po praní?

xxmariankaxx1
5. jan 2024

Ahojte, chcem sa len poradit ci mate niektora skusenosti s flakmi na obleceni po vyprati.. vlozim ciste veci do pracky a po vyprati sa na niektorych veciach zakazdym objavia slabe sivkaste flaky..co totalne znehodnoti oblecko, kupili sme novu pracku v domnienke ze problem vyriesim, a aj nova mi toto zacala robit 😐 mame tvrdu vodu a ci spina niekde ostava usadena..nechapem

Strana
z2
mia995
5. jan 2024

Mne sa to tiež stalo pár krát, aj to len preto lebo som naliala aviváž priamo do bubna. Neuvedomila som si že toto môže robiť aviváž. A naozaj to tak bolo. Fľaky sa mi podarilo na pár kúskoch oblečenia odstrániť pár praniami. Na iných uz dole nezišli nech som použila čokoľvek.Odvtedy už aviváž lejem len do zásobníka.

xxmariankaxx1
autor
5. jan 2024

@mia995 no ja vylucne do zasobnika.. a casto v nom po vyprati este aj nachadzam nejake zvysky avivazovej vody 🤦‍♀️

bobelik
15. apr 2024

To iste. Kupila som Lenor kapsule dala na spodok bubna.No to som mala dat radsej ten lacny prasok neurobil nic.Mne to robia kapsule.

kkiikka1
28. apr 2024

@xxmariankaxx1 ahoj, 🙂
Zistila si prosím z čoho ti robia tie fľaky ? Mám podobný problém a už som z toho zúfalá, viď foto

xxmariankaxx1
autor
28. apr 2024

@kkiikka1 neviem presne ale tusim ze to robia pracie kapsuly z ktorych sa usadza taky sliz v pracke + ak neni pracka precistena dlhsi cas.. a problem znasobuje tvrda voda (u nas)

kkiikka1
28. apr 2024

@xxmariankaxx1 aha lebo ja to mám na každom druhom oblečení čo operiem (aj my mame tvrdú vodu), ale už fakt neviem, práčku som vyčistila poriadne aj dala na prázdno vyprať na 90 stupňov ale stále tie fľaky , a skúšala si tie fľaky niečom dať dole ?

madeincssr
28. apr 2024

@kkiikka1 a skusala si prat s klasickym (kvalitnym, ostatni snad poradia) praskom a nedavat avivaz ani ziadne ine "vychytavky"?

xxmariankaxx1
autor
28. apr 2024

@kkiikka1 skusala ale nejde to.. ja napr.ziadne vonave oleje do prania nedavam, taka puella stale bezi po FB a myslim ze niet nad klasicku avivaz ked uz nieco dat.. avivaz bude isto prijatelnejsia nez kdejake vonave chobotiny

miroslavapolhos
21. okt 2024

@xxmariankaxx1 Áno, ja si už dokedy sama sebe vravím že to asi od avivažu sú tie škvrny, ale ja mám čierne bodky

saxana000
21. okt 2024

Ziadne kapsule.ziadne gely ziadna avivaz.uz roky len prach a pradlo cuduj sa svete ciste vonavene a pracka frci uz 9-ty rok bez poruchy

karolinka1991
22. okt 2024

@saxana000 a aky prasok prosim pouzivas?

saxana000
22. okt 2024

@karolinka1991 najcastejsie Savo pre nas.za tu cenu som nenasla nic lepsie krasne voni dobre perie aj na cierne ho davam v pohode. Persil sensitive alebo ked mi donesie sestra z Rakuska Omo sensitive pre deti teraz som zobrala na skusku Denkmit .. ale ak natrafim na akciu vezmem pre nas aj Persil alebo Ariel..ale zasadne uz iba prasok

karolinka1991
22. okt 2024

@saxana000 dakujem ❤

Strana
z2