icon

Skúsenosti s Doterra esenciálnymi olejmi

patricia1508
27. mar 2025

Aké máte prosím Vás skúsenosti s Doterra esenciálnymi olejmi ,oplatí sa kúpa alebo je to len biznis ?🙏🏻🙂

tana85
27. mar 2025

Dost zdrazeli, tak som kupila Hanus oleje a hoc nerada musim povedat, ze doterra su lepsie. Staci naozaj 3-4 kvapky a je to intenzivna vona, z tch Hanus davam aj 10, aby to bolo citit aj za hodinu :/ takze pre mna su super, drahe ale staci naozaj malo

mima172
27. mar 2025

Kvalita Doterra olejov je vysoká, kedysi som ich zopár mala, no neskôr mi začala vadiť ich predajná stratégia. Ich poradkyne sú extrémne nepríjemné, stále opakujú len to aká je Doterra naj a nič iné neexistuje. Keď som chcela oleje riešiť vo väčšom, tak som sa rozhodla pre Bewit (skúsila som Hanus, Saloos, Nobilis Tilia atď). Už to nerobím "vo veľkom" ale teda aj do budúcna, len pre svoju potrebu budem používať už len Bewit oleje. Kvalita najvyššia a cena odrážajúca cenu suroviny, nie cenotvorby Green ways.

mima172
27. mar 2025

@tana85 To je preto lebo kvalitný jednozložkový olej obsahuje len 100% výťažok z danej byliny. Pozri si napr zloženie levandule od Hanusu - len 40% levandule a zvyšok doplnená chémia.

rozculena
27. mar 2025

@mima172 čo? To máš odkiaľ,že je to doplnené chémiou? Môžeš sem dať to zloženie?
Inak vieš o tom,že všetko je chémia? že aj ten 100% výťažok je chémia? že dokonca voda je chémia?

mima172
27. mar 2025

@rozculena Viem 🙂 Nemusíš ma chytať za slovíčka, predpokladám, že si pochopila co som chémiou myslela 😉
Viem ako sa esenciálne oleje vyrábajú, viem, že proces parnej destilácie je chemické spracovanie atď. Myslela som aditíva. Levandulu som uviedla v rýchlosti za behu na ihrisko 🤣, najviac značky "klamú" na olejoch ako medovka, oregano, ruža damašská. Ale to je jedno, za mňa sú určite kvalitnejšie oleje ako Hanus.

rozculena
27. mar 2025

@mima172 Ja tiež viem,ako sa vyrábajú esenciálne oleje.
Ty si bola priamo pri výrobe?
aké aditíva sú v tomto zložení?
linalylacetát min. 40 %, gáfor max. 10 %, linalol, 1,8-cineol, borneol

mima172
27. mar 2025

@rozculena Pisala som, že levandulu som uviedla narýchlo. Nie je to aditívum ale teda načo gáfor? Keď si raz kupujem 1zl esenciu, tak naco tam pridajú inú esenciu? Gáfor mam rada, sem tam ho používam ale čistý EO. Akosi som si levandulu vybavila prvú, keďže som ju kedysi od nich mala a letela do koša (smrdela za stuchlinou a to som pri dieťati nechcela používať).
A áno, bola som aj osobne pri výrobe esenciálnych olejov. To sa teraz ideme doťahovať s takýmito prkotinami?

rozculena
27. mar 2025

@mima172 toto je zloženie EO levandule.